PREMIER LEAGUE

Ο Λουκακού έσωσε τον Μουρίνιο, πρώτη η Γουότφορντ με ασίστ Χολέμπας

Ο Λουκακού έσωσε τον Μουρίνιο, πρώτη η Γουότφορντ με ασίστ Χολέμπας
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Δύο γκολ του Ρομελού Λουκακού έδωσαν τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της Μπέρνλι. Ανατροπή και νίκη με δύο ασίστ του Χοσέ Χολέμπας για Γουότφορντ κόντρα σε Τότεναμ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε πίσω της ένα σερί δύο ηττών και πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μπέρνλι για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τον Ρομελού Λουκακού να "καθαρίζει" τη νίκη με δύο γκολ και να χαλαρώνει τον "κλοιό" γύρω από τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι γηπεδούχοι, προερχόμενοι από τον αποκλεισμό τους στα playoffs του Europa League από τον Ολυμπιακό την Πέμπτη σε αυτό το γήπεδο, ήταν επικίνδυνοι κυρίως στην κόντρα, αφού οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν την κατοχή της μπάλας. Στο 27' ο Βέλγος επιθετικός άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ και λίγο πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματά του, κάνοντας τον προπονητή του να πανηγυρίζει μπροστά από τον πάγκο.

Στο 2ο μέρος ανέβηκε και ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 61' από τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο διεθνής επιθετικός κέρδισε πέναλτι στο 68', το οποίο εκτέλεσε ο Πολ Πογκμπά, όμως ο Τζο Χαρτ απέκρουσε κι έτσι ο Γάλλος δεν κατάφερε να σκοράρει από τη βούλα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2015. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ράσφορντ τσακώθηκε με τον Φίλιπ Μπάρντσλεϊ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

ΜΠΕΡΝΛΙ (4-4-1-1): Χαρτ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόβσκι, Μι, Τέιλορ, Λένον, Γουέστγουντ, Κορκ, Μακνίλ (80' Μπαρνς), Χέντρικ (58' Βόουκς), Γουντ (84' Βίντρα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (4-3-3): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φελαϊνί, Μάτιτς, Πογκμπά (90+2' Μπεγί), Λίνγκαρντ (76' Ερέρα), Λουκακού, Σάντσες (61' Ράσφορντ)

Με πρωταγωνιστή τον Χοσέ Χολέμπας που έβγαλε δύο ασίστ, η Γουότφορντ διατήρησε το αήττητό της και μάλιστα κάνοντας την ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ. Το τελικό 2-1 έφερε την ομάδα του Χάβι Γκράθια στην... κορυφή, μαζί με Λίβερπουλ και Τσέλσι, προσγειώνοντας απότομα τους Λονδρέζους, μετά από τον θρίαμβό τους την προηγούμενη εβδομάδα στο "Ολντ Τράφορντ". Το παιχνίδι ήταν κακό στο μεγαλύτερο μέρος του και είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δύο τελικές προσπάθειες στο 1ο ημίχρονο, μία εκ των οποίων εύστοχη.

Στο 53' πλήρωσαν απανωτά λάθη στην άμυνα με αυτογκόλ του Αμπντουλέιγ Ντουκουρέ, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Έλληνας μπακ. Δευτερόλεπτα μετά από το δοκάρι του Τρόι Ντίνι, ο Χολέμπας έβγαλε σέντρα στον Άγγλο φορ, ο οποίος δεν λάθεψε και ισοφάρισε στο 69'. Στο 76' εκτέλεσε κόρνερ και ο Κρεγκ Κάθκαρτ πήρε την κεφαλιά, κάνοντας την ανατροπή. Ο Χάρι Κέιν έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια, σε μία από τις ελάχιστες συνεισφορές του στον αγώνα, ωστόσο ο Μπεν Φόστερ δεν ανησύχησε περαιτέρω και συνέχισε να είναι θεατής του αγώνα μέχρι το τέλος.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (4-4-2): Φόστερ, Γιάνμαατ, Κάθκαρτ, Καμπαζέλ, Χολέμπας, Χιουζ (86' Τσαλόμπα), Καπού, Ντουκουρέ, Περέιρα (90' Μαριάπα), Ντίνι, Γκρέι (70' Σακσές)

ΤΟΤΕΝΑΜ (3-1-4-2): Φορμ, Αλντεβάιρελντ (81' Γιορέντε), Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (86' Γουίνκς), Τρίπιερ, Έρικσεν, Άλι, Ντέιβις (89' Ρόουζ), Μόουρα, Κέιν

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Λέστερ - Λίβερπουλ 1-2 (63' Γκεζάλ / 10' Μανέ, 45' Φιρμίνο)

Μπράιτον - Φούλαμ 2-2 (67', 84' Μάρεϊ / 43' Σίρλε, 62' Μίτροβιτς)

Τσέλσι - Μπόρνμουθ 2-0 (72' Πέδρο, 85' Αζάρ)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-2 (47' Ινγκς, 90+2' Χιέιμπιεργκ)

Έβερτον - Χάντερσφιλντ 1-1 (36' Κάλβερτ Λιούιν / 34' Μπίλινγκ)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 2-1 (8' Στέρλινγκ, 52' Γουόκερ / 30' Γέντλιν)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Κάρντιφ - Άρσεναλ 2-3 (45+2' Καμαράσα, 70' Γουόρντ / 11' Μουστάφι, 62' Ομπαμεγιάνγκ, 81' Λακαζέτ)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (27', 44' Λουκακού)

Γουότφορντ - Τότεναμ 1-1 (69' Ντίνι / 53' αυτ. Ντουκουρέ)

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ