Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-9: Ερυθρόλευκο πάρτι και πρωταθλητής για 38η φορά στην Α1 πόλο

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-9: Ερυθρόλευκο πάρτι και πρωταθλητής για 38η φορά στην Α1 πόλο
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς πανηγυρίζει το γκολ του με το σκουφάκι του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση κέρδισε με 13-9 τη Βουλιαγμένη, πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών και κατέκτησε το 38ο τίτλο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ελληνικό πόλο ανδρών και το απέδειξε για 12η σερί χρονιά και 38η στην ιστορία του.

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 13-9 της Βουλιαγμένης, σκούπισαν τους "μπέμπηδες" και πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο Final Four του Champions League πόλο που θα διεξαχθεί στη Μάλτα το τριήμερο 5-7 Ιουνίου.

Πρώτος σκόρερ από την πλευρά των Πειραιωτών ήταν ο Τάκης Δήμου με πέντε γκολ, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το εκπληκτικό του τρίτο οκτάλεπτο, 6-1 επιμέρους σκορ, και να φτάνει σε μία άνετη νίκη.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού με διάθεση να τελειώσει τη σειρά και να πάρει το 12ο διαδοχικό πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Ντίνος Γενηδουνιάς, με δυνατό σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω, για να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη επίθεση η Βουλιαγμένη με τον Ανδρέα Αλμύρα από το σημείο του πέναλτι.

Έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου ο Γενηδουνιάς έβαλε ξανά μπροστά τους "ερυθρόλευκους", αυτή τη φορά με ωραία εκτέλεση στην κόντρα.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 00:25'' για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου από πλάγια θέση εκμεταλλεύτηκε τη συνθήκη του παίκτη παραπάνω και διαμόρφωσε το 3-1.

Το δεύτερο οκτάλεπτο σημαδεύτηκε από την αντεπίθεση διαρκείας της Βουλιαγμένης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει το εις βάρος της 4-1 σε 5-5, με τον Παπασιφάκη να πετυχαίνει τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του.

Ωστόσο στο επιμέρους 4-1 των "μπέμπηδων" ο Ντίνος Γενηδουνιάς είχε την απάντηση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με buzzer beater (3'' πριν την ολοκλήρωση της δεύτερη περιόδου) έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του με γκολ από πλάγια θέση.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε, με τον Τάκη Δήμου να βρίσκει ευκαιρία και να παίρνει το "όπλο" του. Αυτό ήταν και το σημείο κλειδί του ματς, καθώς με 6-1 επιμέρους σκορ οι Πειραιώτες κλείδωσαν τον αγώνα και πανηγύρισαν πρόωρα τη 12η σερί Α1 πόλο ανδρών της ιστορίας τους και 38ο συνολικά.

Στην τέταρτη περίοδο ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με επτά γκολ διαφορά (13-6), πριν μειώσει στο τελικό 13-9 η Βουλιαγμένη με τρία διαδοχικά τέρμα από τους Παπασιφάκη, Καπότση και Σπάχιτς.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 6-1, 1-3

Τα αποτελέσματα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 15-14 πεν. (11-11 κ.δ.)

Δεύτερος Αγώνας

  • Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 4-6

Τρίτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-9
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ