PREMIER LEAGUE

Το 4/4 η Λίβερπουλ παρά την γκάφα του Άλισον

Liverpool's Sadio Mane, centre, celebrates after scoring his side's first goal with teammates during the English Premier League soccer match between Leicester City and Liverpool at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Sadio Mane, centre, celebrates after scoring his side's first goal with teammates during the English Premier League soccer match between Leicester City and Liverpool at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Λίβερπουλ πέρασε (1-2) από το Λέστερ χάρη στα γκολ των Μανέ και Φιρμίνο και πανηγύρισε την 4η νίκη της στα ισάριθμα πρώτα ματς στην Premier League. Από γκάφα του Άλισον, μείωσαν οι "αλεπούδες" και δέχθηκαν οι "reds" το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα. (VIDEOS)

Χωρίς να θέλξει, έκανε τη δουλειά της. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι θα μπορούσε να την κάνει πιο εύκολα. Η Λίβερπουλ νίκησε εκτός έδρας (1-2) τη Λέστερ και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στα ισάριθμα πρώτα ματς της Premier League, κάτι το οποίο πετυχαίνει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1990-1991.

Οι "reds" άνοιξαν το σκορ μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Ρόμπερτσον έκανε ο,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά, "έσπασε" την μπάλα κεντρικά, ο Μαγκουάιρ δεν μπόρεσε ν' απομακρύνει (η κόντρα δεν τον ευνόησε) ο Μανέ πήρε την μπάλα και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Απείλησαν με τον Σενεγαλέζο σκόρερ στο 21ο και ύστερα "κατέβασαν" ταχύτητα. Η Λέστερ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης ήταν και το δεύτερο της Λίβερπουλ. Ήλθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βραζιλιάνος έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των "αλεπούδων" και διεύρυνε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Η Λέστερ μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την κινητικότητα του Μάντισον, δεν μπορούσε ν' απειλήσει ουσιαστικά τον Άλισον.

Για να σκοράρει, χρειάστηκε μια... απίστευτη γκάφα του ίδιου του Άλισον. Στο 63ο λεπτό, ο Φαν Ντάικ γύρισε άσχημα πίσω προς τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, αυτός (αν και μπορούσε ν' απομακρύνει) προτίμησε να κάνει ντρίμπλα στον Ιχεανάτσο, έχασε την μπάλα, αυτή πήγε στον Γκεζάλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν και πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά από τέσσερα ματς.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Εντιντί, Μεντί, Γκεζάλ, Μάντισον (83' Αμάρτεϊ), Ολμπράιτον (61' Ιχεανάτσο), Γκρέι (76' Οκαζάκι)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89' Μάτιπ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (71' Κεϊτά), Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ (71' Σατσίρι), Ρομπέρτο Φιρμίνο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

Λέστερ - Λίβερπουλ 1-2 (63' Γκεζάλ / 10' Μανέ, 45' Φιρμίνο)

Μπράιτον - Φούλαμ (17:00)

Τσέλσι - Μπόρνμουθ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον (17:00)

Έβερτον - Χάντερσφιλντ (17:00)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Κάρντιφ - Άρσεναλ (15:30)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Γουότφορντ - Τότεναμ (18:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 12

2. Τότεναμ 9

3. Τσέλσι 9

4. Γουότφορντ 9

5. Μάντσεστερ Σίτι 7

6. Μπόρνμουθ 7

7. Λέστερ 6

8. Έβερτον 5

9. Άρσεναλ 3

10. Κρίσταλ Πάλας 3

11. Φούλαμ 3

12. Μπράιτον 3

13. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

14. Γουλβς 2

15. Κάρντιφ 2

16. Νιούκαστλ 1

17. Σαουθάμπτον 1

18. Μπέρνλι 1

19. Χάντερσφιλντ 1

20. Γουέστ Χαμ 0

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ