ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λούα Λούα και οι λοιποί στόχοι του ΟΣΦΠ

Ο Λούα Λούα και οι λοιποί στόχοι του ΟΣΦΠ
Λουα Λουα

Ο Ολυμπιακός εγκαινιάζει τη μεταγραφική του δραστηριότητα φέρνοντας πίσω τον Λούα Λούα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού νιώθει πιο ισχυρός από κάθε άλλη φορά και δε σκοπεύει να αφήσει τη συγκεκριμένη συγκυρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ζητάει 3 παίκτες, για να πάρει τουλάχιστον 2. Αν τελικά ο πρόεδρος νιώσει… extra large και αγοράσει και τρίτο, τότε ο Ζίκο θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στο μπόι του Αντριάνο, ή του (πανάκριβου) Ντεμπελέ!
Το σημαντικότερο απ’ όλα πάντως, δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Οι παίκτες που θα πιάσουν λιμάνι, θα πρέπει να δώσουν ώθηση στο ήδη καλό -και μετά την επιστροφή των τραυματιών πλήρες- ρόστερ των πρωταθλητών. 2 πρωτοκλασάτοι παίκτες, είναι απείρως χρησιμότεροι από τους 4 ή 5 μέτριους! Και γιατί να μην πάρει 2 τεράστια ονόματα ο Ολυμπιακός; Τι του λείπει; Πρωταθλητής είναι, στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει, προπονητής του είναι ο «λευκός Πελέ» και το χρήμα ρέει άφθονο μετά την ευρωπαϊκή πορεία ως τους «16»…

Ψήφος στο Λούα Λούα και ο… Θεός βοηθός!

Ο Ζίκο θέλει -πρώτα απ’ όλα- έναν παίκτη, ο οποίος θα μπορεί να συγκλίνει και να πατάει περιοχή. Έναν ταχύ μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα ξεκινάει τις προσπάθειές του από την αριστερή πτέρυγα και θα μπορεί να προσφέρει λύσεις στον οργανωτικό τομέα. Με λίγα λόγια, επιτελικό μέσο, αριστερό χαφ και δεύτερο επιθετικό σε ένα!

Ο Ντιέγκο Σόουζα μοιάζει εξαιρετικός για το ρόλο αυτό, αφού μπορεί άνετα να περάσει κάθετες πάσες και να δημιουργήσει εκπληκτικά πράγματα μπροστά από την αντίπαλη περιοχή! Το αρνητικό στοιχείο του Βραζιλιάνου, είναι η τιμή του, που φτάνει τα 6.000.000, για συνιδιοκτησία. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έκαναν τους πρωταθλητές να αποτραβηχτούν διακριτικά από τη διεκδίκηση του Σόουζα, περιμένοντας -ίσως- κάποια θεαματική αλλαγή των δεδομένων.

Και μιας και μιλάμε για… θέαμα, ας μην ξεχνάμε τον Λούα Λούα! Η διοίκηση θεωρεί πως ο Ζίκο μπορεί να κουμαντάρει τον Αφρικανό και να τον μεταμορφώσει σε ένα πραγματικά «θανάσιμο» επιθετικό όπλο. Ο 29χρονος είναι ταχύτατος, δυνατός, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και τεράστια εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ θέλει πολύ να ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας ώριμος Λούα Λούα, είναι απαραίτητος για τους «ερυθρόλευκους» φέτος.

Γι' αυτό προφανώς τον φέρνουν στην Αθήνα. Ο Λούα Λούα θα έρθει, όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς μένει ελεύθερος από την Αλ Αράμπι του Κατάρ. Θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, θα υπογράψει συμβόλαιο με διάρκεια ως το τέλος της σεζόν.

Ο Βέλγος ψάχνει κορόιδα

Ο Γιοβάνοβιτς έχει επίσης εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θεωρεί ότι μπορούν να του προσφέρουν ένα τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου 3.000.000 ευρώ! Πολλά χρήματα, όμως ο Ολυμπιακός δε δείχνει να «κολλάει» σε αυτό το θέμα. Αυτό που είναι κοροϊδία και… πεταμένα λεφτά, είναι τα 4.000.000 τα οποία ζητάει ο πρόεδρος της Σταντάρ, Ντ’ Ονόφριο, μόλις 6 μήνες πριν ο Σέρβος μείνει ελεύθερος!

Αν ο Γιάννης Χρυσικόπουλος καταφέρει να ρίξει την τιμή και να τον φέρει στο λιμάνι, μαγκιά του… Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής είναι καλή περίπτωση, όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος. Επίσης, με τα χρήματα τα οποία ζητάει η ομάδα του, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να… αναθερμάνει το ειδύλλιο με το Φερναντίνιο της Μπαρουέρι. Μην ξεχνάτε ότι ο Βραζιλιάνος είναι μόλις 24ων ετών, ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε «παίκτης-αποκάλυψη» του πρωταθλήματος της χώρας του.

Με αυτούς γκρεμίζεις το Καραϊσκάκη

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να είναι και ο Αντριάνο. Και δεν παίρνω στα σοβαρά όσους θεωρούν πως ο 28χρονος θα έρθει στην Αθήνα για το Βέρτη, το Ρέμο και το λουλουδοπόλεμο! Αν ο Ολυμπιακός κατάφερνε να τον πείσει, τότε αυτομάτως θα άλλαζε επίπεδο. Δυστυχώς για τους πρωταθλητές, αλλά και για όλους τους Έλληνες φιλάθλους, ο Ζίκο ξεκαθάρισε πως ο συμπατριώτης του δύσκολα θα ερχόταν και πάλι στην Ευρώπη. Άρα; Adios…

Υπάρχει και η περίπτωση του 26χρονου Φρεντ. Επίσης ακριβός και ικανός να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό να χάσει πολύτιμο χρόνο, χωρίς τελικά να πετύχει τίποτα. Ο πρώην παίκτης της Λιόν (34 γκολ σε 87 αγώνες με τους «Λιονέ»), είναι εξαιρετικός σκόρερ και μπορεί να συνυπάρξει με το Μήτρογλου, χωρίς να υποχρεώσει το Ζίκο να διαλέξει.

Τα χρήματα που απαιτούνται για να δελεάσει κάποια ομάδα το φορ της Φλουμινένσε, είναι τουλάχιστον 3.000.000 το χρόνο. Ο 26χρονος δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν σκέπτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ευρώπη, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως αν το αποφασίσει, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει γρήγορα ανταγωνιστές στη διεκδίκησή του. Και όπως έχει διδάξει η… πικρή -για τους πρωταθλητές- εμπειρία, τα μεταγραφικά σίριαλ και ο χαμένος χρόνος, πληρώνονται πανάκριβα!
























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ