ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γουέα ζητά συμβουλές από... Μπερλουσκόνι!

Ο Γουέα ζητά συμβουλές από... Μπερλουσκόνι!
Γουεά-Λιβερία

Ο Γουέα θα ζητήσει συμβουλές από τον Μπερλουσκόνι για να διεκδικήσει ξανά την προεδρία στη Λιβερία!

Όμως για να καταφέρει αυτή τη φορά να βγει νικητής ο σπουδαίος Αφρικανός επιθετικός των Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν την περασμένη δεκαετία, αποκάλυψε ότι θα αποτανθεί στον ιδιοκτήτη των "ροσονέρι" και νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να πάρει τις πολύτιμες συμβουλές του... "Πρέπει να πάω στον Μπερλουσκόνι για να ακούσω τις συμβουλές του. Για να γίνω πρόεδρος της Λιβερίας θέλω να τον επισκεφτώ και να του ζητήσω να μου πει τί πρέπει να κάνω για να νικήσω...", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γουεά σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Φλόριντα της Αμερικής όπου διαμένει, για να συνεχίσει:

"Για μένα ο Μπερλουσκόνι είναι ένας πατέρας, ο Μπερλουσκόνι μου έδωσε ζωή. Όπως και ο Νέλσον Μαντέλα ήταν για μένα πατέρας.

Αυτός έζησε άσχημες καταστάσεις, έδωσε μάχη για την ειρήνη και πήγε στη φυλακή. Εγώ θέλω να κάνω πολλά πράγματα για τη Λιβερία, για τη χώρα μου που είναι διαιρεμένη και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Θέλω να αλλάξω τη ζωή του κόσμου. Μελετώ για να επιστρέψω στη χώρα μου, και γιατί ουδείς μπορεί να πει ότι ο Ζορζ Γουεά είναι άνθρωπος αγνώμον.

Ζω στο Μαϊάμι γιατί υπάρχει το ίδιο κλίμα με αυτό της Αφρικής και μελετώ στο Πανεπιστήμιο".








Υπενθυμίζεται ότι από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, το 2002, έγινε σημείο αναφοράς στη χώρα του καθώς αναμείχθηκε με την πολιτική, ενώ το 2005 επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητά του με την Cdc (Κονγκρέσο για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή), στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στον πρώτο γύρο, ο Γουεά πήρε τις περισσότερες ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,3%,, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον οικονομολόγο Έλεν Τζόνσον-Σίρλεαφ, που πήρε ποσοστό 59,4%.

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για την Μίλαν, με τη φανέλα της οποίας έκανε μεγάλα πράγματα από το 1995 μέχρι το 2000, ο 42χρονος τώρα Λιβεριανός δήλωσε:

"Έχω επικοινωνία με πολλούς παίκτες της Μίλαν, με πρώτο και καλύτερο τον Πάολο Μαλντίνι, γιατί οι πραγματικοί φίλοι δεν ξεχνούν ο ένας τον άλλο.

Τώρα οι ροσονέρι έχουν ανάγκη από νέους παίκτες να σταθούν στο πλευρό των παλιών. Και χρειάζονται έναν επιθετικό για να είναι στο πλευρό του Κακά".










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ