ΑΕΚ

Ο εφιάλτης επιστρέφει

Ο εφιάλτης επιστρέφει
Μπασινάς

Ο καιρός χαλάει, οι Θρακομακεδόνες εκπέμπουν S.O.S.! Ο φόβος των παικτών αλλά και η περίπτωση Μπασινά

Η στιγμή που ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη ότι η ομάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο θα είναι λυτρωτική! Τι γίνεται ως τότε όμως; Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει τέτοιο ρίσκο συνεχίζοντας τις προπονήσεις σε έναν χώρο που (ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν) γίνεται ακατάλληλος ακόμα και για ερασιτεχνικές ομάδες;
Ο φόβος των ποδοσφαιριστών

Τα παράπονα των παικτών είναι καθημερινά. Αρκεί να δει κανείς τις γκριμάτσες του Ριβάλντο όταν αντικρίζει τις λακούβες - παγίδες οι οποίες απειλούν σε καθημερινή βάση τους ποδοσφαιριστές για να καταλάβει. Σήμερα ο Φερέρ έφτασε στο σημείο να πάρει σχεδόν από το… χεράκι τη γεωπόνο που είναι υπεύθυνη για τα γήπεδα για να τις δείξει τις λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί και χρειάζονται άμεσα μπάλωμα.

Είναι άξιο απορίας ωστόσο γιατί η διοίκηση δεν το παίρνει απόφαση να προχωρήσει στην ενοικίαση ενός άλλου χώρου _ είτε τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, είτε τις βοηθητικές του ΟΑΚΑ _ παρά αφήνει την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Ουδείς διαφωνεί στο ότι η ΠΑΕ κάνει συντονισμένες κινήσεις για να αποκτηθεί ο χώρος που έχει επιλεγεί και να ξεκινήσει το ιδιόκτητο έργο, ωστόσο είναι άδικο για τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται σε χωράφια ως ότου βρεθεί οριστική λύση στο θέμα. Η οποία άλλωστε αποκλείεται να δοθεί σύντομα.

Η περίπτωση Μπασινά

Ο διεθνής μέσος της Μαγιόρκα εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Αυτό θα συμβεί και φέτος με τα ισπανικά μέσα να είναι εκείνα που ανακίνησαν το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την επίτευξη συνεργασίας, από τη στιγμή μάλιστα που ο διεθνής μέσος απέκτησε πρόσφατα το δεύτερο παιδί του και καλοβλέπει την επιστροφή του στα πάτρια.

Από την άλλη ωστόσο ο Μπασινάς είναι ποδοσφαιριστής με υψηλό κασέ _ σε 1 εκατ. ευρώ καθαρά ανέρχονται οι ετήσιες αποδοχές του από τη Μαγιόρκα _ και σκληρός διαπραγματευτής. Επιπλέον έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και μπροστά του μια πολύ σημαντική διοργάνωση (το Euro 2008) η οποία ενδεχομένως να ανοίξει νέους ορίζοντες στην καριέρα του. Δεν είναι μικρό πράγμα να αγωνίζεσαι σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Επιστροφή στις νίκες

Αυτό είναι το σύνθημα του προπονητή ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στον οποίο ενδέχεται να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο Χάρης Παππάς ο οποίος μετά το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στο Έλφσμποργκ άκουσε τον προπονητή να του τάζει περισσότερες ευκαιρίες αλλά και έκτοτε να μην παίρνει λεπτό συμμετοχής σε τέσσερα επίσημα ματς! Την πόρτα της ενδεκάδας χτυπάει και ο Μανού καθώς το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των δύο ακραίων μέσων (Σέζαρ - Μαντούκα) έχει θορυβήσει τον Φερέρ.














TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ