ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντόπες Πεσέιρο και επίσημα Ποστίγκα

Ντόπες Πεσέιρο και επίσημα Ποστίγκα
Ποστίγκα, Παναθηναϊκός

"Αποδείξτε ότι αξίζατε τη νίκη" το μήνυμα του Πεσέιρο. Νίλσον: "Με πάθος για τη νίκη". Και επίσημα Ποστίγκα. Δύσκολα Μάτος, "Κάρα"!!!

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και τα συναισθήματα στο στρατόπεδο των "πράσινων" είναι ανάμεικτα. Από την μια οι παίκτες του Πεσέιρο έμειναν στεναχωρημένοι από την χαμένη ευκαιρία να κερδίσουν τον "αιώνιο" αντίπαλό τους στο Καραϊσκάκη για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την άλλη η τεχνική ηγεσία έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την εικόνα των παικτών της εντός αγωνιστικού χώρου.
" Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά σας. Το πάθος σας και η εικόνα σας εντός γηπέδου ήταν άκρως ενθαρρυντική παρά την απώλεια μιας μεγάλης επιτυχίας. Αποδείξτε ότι αξίζατε τη νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης και πάρτε την πρόκριση" είπε ο Ζοσέ Πεσέιρο στους παίκτες του και συμπλήρωσε:

" Παίξαμε οργανωμένα και σωστά σε πολλά σημεία αλλά κάναμε όμως και λάθη που δεν μας στοίχησαν. Θα πρέπει να το θυμάστε αυτό το ματς χωρίς όμως να σταθούμε σ' αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Θέλω από αυτό να καταλάβετε τις δυνατότητές που έχετε. To πιο σημαντικό είναι να μείνουμε έτσι. Αν τα καταφέρουμε, θα πάρουμε τον τίτλο που όλοι θέλουμε" ήταν τα λόγια του 47χρονου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός από τα ενθαρρυντικά λόγια στάθηκε και σ' ένα σημείο που αναγκάστηκε να αλλάξει ύφος στην ομιλία του και είχε σχέση με την δυσαρέσκεια που έδειξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την αντικατάστασή του από τον "μοιραίο" Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Μίκαελ Νίλσον: "Και την Τετάρτη για νίκη με πάθος"

-Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι;

" Νομίζω ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και είχαμε τρεις-τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για να βάλουμε και άλλα τέρματα".

-Ακολουθεί ένα δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό με τη διαφορά ότι η νίκη δίνει την πρόκριση…

" Για μας είναι το ίδιο. Εμείς ήρθαμε να κερδίσουμε και σήμερα (σ.σ. προχθές). Οπότε δεν αλλάζει κάτι και το ίδιο θα κάνουμε και την Τετάρτη. Θα έρθουμε για τη νίκη παίζοντας με το ίδιο πάθος".

-Ποια ήταν η κρισιμότερη στιγμή του αγώνα;

" Νομίζω κάθε μία από τις ευκαιρίες μας στο δεύτερο ημίχρονο. Αν σκοράραμε έστω σε μία απ' αυτές θα παίρναμε το ντέρμπι. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Χάσαμε ένα πέναλτι, είχαμε ορισμένες πραγματικά απίστευτες ευκαιρίες και δεν κερδίσαμε".

-Ευχαριστηθήκατε το παιχνίδι;

" Ναι, φυσικά. Νομίζω ότι όλοι παίξαμε καταπληκτικά. Ο καθένας ευχαριστιέται όταν αγωνίζεται σε τέτοια ματς".

-Πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού όλο αυτά τα χρόνια που είσαι στην ομάδα;

" Είναι δύσκολο να το πεις αυτό. Είναι ένα από τα καλύτερα πάντως".

-Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα;

" Είναι από τα ματς που θες να παίζεις προτιμώ να παίζω με 35.000 κόσμο και ας είναι εναντίον μας παρά μπροστά σε 1.000 θεατές. Για κάθε παίκτη, για κάθε ομάδα ισχύει αυτό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο να παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο".

-Ας πάρουμε τις δύο διαστάσεις. Από την μία η ομάδα έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά είναι πλέον στην τρίτη θέση...

" Η θέση μας τώρα δεν έχει σημασία γιατί έχουμε δώσει μόλις 16 ματς. Έχουμε δρόμο ακόμα και πιστεύω ότι δείξαμε σήμερα ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στην κούρσα στο τέλος της σεζόν. Είναι βέβαια δύσκολο να πεις τώρα τι θα γίνει. Ο καθένας μας όμως αισθάνεται καλά στον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι έχουμε καλές πιθανότητες να τερματίσουμε πρώτοι".

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους τα πηγαίνει περίφημα;

" Ναι. Η εμφάνιση ήταν εξαιρετική. Αυτή τη σεζόν έχουμε κάνει καλά παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους. Κόντρα στον Άρη εκτός έδρας παίξαμε καλά, στην Μαδρίτη το ίδιο, με την ΑΕΚ στην έδρα μας. Νομίζω ότι το κάναμε ακόμα μία φορά και ελπίζω ότι θα το ξανακάνουμε και
στο μέλλον
".

Αντρέας Ιβανσιτς: "Απίστευτο πάθος..."

Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, Αντρέας Ιβανσιτς μιλώντας στο "Carlsberg Channel" από την Δανία, που είχε έρθει στην χώρα μας για να κάνει ρεπορτάζ για τους Ελληνες οπαδούς, τόνισε πως έχουν απίστευτο πάθος που τον ωθεί στο παιχνίδι του.

-Η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σου αρέσει;
" Φυσικά μου αρέσει. Οι οπαδοί μας είναι εξαιρετικοί. Είναι ωραία όταν παίζουμε στο σπίτι μας, διότι έχουμε έναν δωδέκατο παίκτη μαζί μας και είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να αισθάνεται αυτή την υποστήριξη".

-Πως αισθάνθηκες λοιπόν που ήρθες να παίξεις εδώ με τους οπαδούς του αντιπάλους σας;

" Δεν είναι το ίδιο βέβαια. Αυτά τα ντέρμπι έχουν φανατισμό. Ευτυχώς για μένα δεν τους καταλαβαίνω πολύ τι λένε. Είναι πάντως καλή η ατμόσφαιρα. Είναι μία ατμόσφαιρα που εμένα με ωθεί να παίξω καλύτερα και αυτό μου αρέσει".

-Σε σύγκριση με άλλες χώρες που πήγες να παίξεις με τις ομάδες σου, πως κρίνεις το πάθος των Ελλήνων οπαδών και αυτών του Ολυμπιακού;
" Είναι απίστευτο το πάθος τους. Πολλές ομάδες από το εξωτερικό έρχονται να παίξουν εδώ και χάνουν. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην έδρα του Ολυμπιακού. Είχαμε μία πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να κερδίσεις εδώ μέσα. Εμείς δεν κερδίσαμε και δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι".

-Σίγουρα, όμως, θα είσαι πιο χαρούμενος απ' ό,τι θα ήσουν με την ήττα...

" Φυσικά. Η ισοπαλία σε ένα ντέρμπι θεωρείται καλή. Κρατήσαμε την επαφή μας με την κορυφή. Η διαφορά μας με τις άλλες δύο ομάδες είναι μικρή και όλα είναι ανοιχτά για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά σύμφωνα με τις ευκαιρίες εμείς έπρεπε σαφώς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

-Μπορείς να κάνεις μία σύγκριση ανάμεσα σε αυτό το μεγάλο τοπικό ντέρμπι και σε άλλα τοπικά ντέρμπι που έχεις παίξει στο παρελθόν;

" Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι φανατισμένη. Υπάρχει ενθουσιασμός, πολλές φωνές από τον κόσμο. Είναι ωραία να παίζεις σε τέτοιες ατμόσφαιρες, αλλά και δύσκολο. Υποστηρίζουν τις ομάδες τους πάρα πολύ ωστόσο αυτό όπως είπα είναι ωραίο και σε ωθεί να δώσεις και εσύ τον καλύτερό σου εαυτό".

Γιόσου Σαριέγκι: "Το θέλουμε όλοι πολύ..."



Για την χαμένη ευκαιρία να φύγει με το "διπλό" από Καραϊσκάκη μίλησε και ο Γιοσού Σαριέγκι σε ισπανούς συμπατριώτες του (τηλεόραση). Ο Βάσκος αμυντικός των "πράσινων" που αντικατέστησε επάξια το κενό του Νασίφ Μόρις, ήταν σαφής ενόψει του αγώνα Κυπέλλου και πάλι κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

"Ήμασταν αρκετά καλοί σήμερα, αν και ήταν ένα δύσκολο ματς, αφού επρόκειτο για ένα παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά και ένα πέναλτι, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ.

Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζαμε την νίκη σε αυτό το ντέρμπι, αλλά τελικά πήραμε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας

" τόνισε για το ματς της Κυριακής.

Για την καθοριστική αναμέτρηση της Τετάρτης ο Βάσκος αμυντικός υποστήριξε χαρακτηριστικά: " Τώρα ακολουθεί ένα ακόμα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά για το Κύπελλο, όπου ελπίζω να τα πάμε ακόμα καλύτερα και να νικήσουμε αυτή την φορά. Το θέλουμε όλοι πολύ".

Θεραπεία ο Μάτος, δύσκολα και ο "Κάρα"
Στην Παιανία μπορεί να υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, όμως δεν στέκονται περισσότερο στο Κυριακάτικο ντέρμπι και ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της Τετάρτης. Όσον αφορά τον Μαρσέλο Μάτος, ο Βραζιλιάνος μέσος ακολούθησε γι' άλλη μια φορά θεραπεία και είναι ερωτηματικό η συμμετοχή του στον αγώνα του Κυπέλλου.

Εκτός από τον μέσο του "τριφυλλιού" αγωνία υπάρχει και για τον Καραγκούνη που παρόλο που δήλωσε μετά το ματς πρωταθλήματος ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν φόβοι για ενοχλήσεις στον συνδέσμο και δεν αποκλείεται να μείνει εκτός από το ματς της Τετάρτης.

Όσοι αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι Ρομέρο, Σιμάο και Ν' Ντόι ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για τους τραυματισμούς τους. Οι υπόλοιποι έκανα ασκήσεις με πάσες, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε γι' άλλη μια μέρα ο Τζόσεφ Ενακαρίρε.

Και επίσημα Ποστίγκα

Το αναμενόμενο έγινε πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλντερ Ποστίγκα μέχρι το καλοκαίρι, όταν και οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα συζητήσουν ενδεχόμενη επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει ξεκινήσει προπονήσεις στην Παιανία, δεν υστερεί σε φυσική κατάσταση και είναι πολύ πιθανό πλέον να τον δούμε στην αποστολή της Τετάρτης για το ντέρμπι στο Κύπελλο. Βέβαια, ο 25χρονος φορ πήρε μια πρώτη "γεύση" απο τα ντέρμπι των "αιωνίων", καθώς την Κυριακή βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και παρακολούθησε την αναμέτρηση (πανηγύρισε έντονα το γκολ του Ν'Ντόι).

Ο ίδιος ανυπομονεί να είναι στην αποστολή για την Τετάρτη και είναι πολύ πιθανό ο Ζοσέ Πεσέϊρο να τον συμπεριλάβει, καθώς θέλει να τον βάλει στη νοοτροπία της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Πορτογάλλο επιθετικό Helder Manuel Marques Postiga για έξι μήνες".

Στην Αθήνα ο Φούνκελ

Μπορεί η Φρανκφούρτη ν' απέσυρε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου, όμως το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε στις εξέδρες του Καραϊσκάκη ο προπονητής της ομάδας, Φρίντχελμ Φούνκελ. Ο τεχνικός των “αετών” άφησε την προετοιμασία της ομάδας του στην Πορτογαλία και ήρθε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι των “αιωνίων”, όμως ο Μάντζιος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο γερμανικός σύλλογος μπορεί να ενημέρωσε την “πράσινη” ΠΑΕ οτι δεν ενδιαφέρονται για τον 24χρονο επιθετικό απο την στιγμή που απορρίφθηκε η πρόταση τους (1,5 εκ. Ευρώ), όμως φαίνεται οτι δεν έχουν εγκαταλείψει την περίπτωση του και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να υπάρχει νέα κρούση απο την Αϊντραχτ.

Εισιτήρια με Εργοτέλη

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, θα τεθούν στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Superleague: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ που θα διεξαχθεί στις 20/1/2008, στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Τα εισιτήρια θα είναι ονομαστικά και θα διατίθενται στους φιλάθλους της ομάδας μας που είναι χρήστες της Ticket Club:
1. Μέσω internet στα site: www.ticketclub.gr & www.pao.gr

2. Μέσω τηλεφωνικού κέντρου στα: 801 111 1908 (από σταθερό) & 210 809 4111 (από κινητό).

3. Στα εκδοτήρια: Γήπεδο "Απ. Νικολαϊδης", Θύρα 4 και Λ. Αλεξάνδρας 87 (παραπλεύρως Ξενοδοχείου Zafolia).
Τα εκδοτήρια και το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργούν καθημερινά από τις 10:30 - 18:30 καθώς και το Σάββατο 19-01-2008.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα για τον αγώνα είναι ως ακολούθως:
Θύρα 4, 9, 11:
40 ευρώ
Θύρα 5Α: 30 ευρώ
Θύρα 5Β: 25 ευρώ
Θύρα 5Γ, 6, 7, 8Β, 12Β: 20 ευρώ
Θύρα 10: 60 ευρώ















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ