STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ντέρμπι με ιστορία (και videos)

Ντέρμπι με ιστορία (και videos)
παο-ολυμπιακος

Tο SPORT 24 σας θυμίζει τις σημαντικότερες στιγμές των ντέρμπι μέσα από ένα video-αφιέρωμα

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο με σκόρερ τον πράσινο τότε "Μιχαλάκη", το μπράντε φερ των δύο μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην στην έδρα του τριφυλλιού και το διαζύγιο που έχουν πάρει οι ερυθρόλευκοι απο την ήττα στην καλημέρα του πρωταθλήματος, είναι μερικά απο τα κλειδιά...της αναμέτρησης.
Πράσινοι και ερυθρόλευκοι έχουν τεθεί αντίπαλοι συνολικά 97 φορές για το πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες να έχουν πάρει 35 νίκες έναντι 25 του τριφυλλιού, ενώ 37 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Σ' ότι αφορά τώρα τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα όπου ο Παναθηναϊκός ήταν γηπεδούχος οι πράσινοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα με 14 νίκες έναντι δεκατριών του Ολυμπιακού, ενώ 21 παιχνίδια δεν είχαν νικητή.

Έχει ξεχάσει να χάνει στην πρεμιέρα

Το σερί νικών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τους ερυθρολεύκους είναι μοναδικό, καθώς ο Ολυμπιακός έχει να ηττηθεί στο καλημέρα του πρωταθλήματος απο την περίοδο 1987-88, όπου είχε χάσει απο την Λάρισα εκτός έδρας με 2-1.

Όσο για την τελευταία φορά που οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν την χρονιά με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ήταν το 1993-94 όταν αντιμετώπισαν στην έδρα τους τον μισητό αντίπαλο, Παναθηναϊκό και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Το 2005-2006 ήταν η τελευταία φορά που οι δύο αιώνιοι διασταυρώσαν τα ξίφη τους στην έναρξη του πρωταθλήματος στην έδρα του τριφυλλιού, με τους ερυθρολεύκους να παίρνουν την νίκη με 2-0.

Επίλογος με γκολ του "πράσινου" Μιχαλάκη

Μετά απο δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι, επιστρέφουν στη φυσικής τους έδρα (Λεωφόρο) γεμάτοι όνειρα και ευελπιστούν σε μια μια νέα αρχή.

Η τύχη τα έφερε έτσι και ο πρώτος αγώνας στην ανανεωμένη Λεωφόρο θα είναι το μεγάλο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο.

Η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" έγινε στις 10 Απριλίου του 2005 με τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη με 1-0. Μάλιστα το γκολ είχε πετύχει ο τότε αγαπημένος της πράσινης εξέδρας "Μιχαλάκης" (Κωνσταντίνου) που τώρα αγωνίζεται με την φανέλα του μισητού αντιπάλου.

Η Λεωφόρος των τίτλων

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ντέρμπι στην Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκο και Ολυμπιακό έκριναν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Την φετινή χρονιά βέβαια είναι σίγουρο πως δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς δεν κρίνεται ο πρωταθλητής απο ένα αποτέλασμα της πρώτης αγωνιστικής, όμως οι τρεις βαθμοί και η ψυχολογία είναι του νικητή δίνουν άλλον αέρα για την συνέχεια.

Η τελευταία περίπτωση που κρίθηκε το πρωτάθλημα απο το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν στις 18 Απριλίου του 2004, με την περιβόητη φάση του Δούρου, όπου οι δύο ομάδες να αναδειχθηκαν ισόπαλες με 2-2 και ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.

Η καλή παράδοση του Λεμονή

Δεν είναι πολλές οι φορές που ο Τάκης Λεμονής έχει αντιμετωπίσει (ως προπονητής) τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, όμως η παράδοση είναι με το μέρος του. Σε δύο παιχνίδια στο "Απόστολος Νικολαϊδης" ο Έλληνας τεχνικός, μετράει μια νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ και μια ισοπαλία.

Συγκεριμένα στις 21 Μαρτίου του 2001, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή στον επαναληπτικό του Κυπέλλου κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου με 1-4, ενώ στις 24 Μαρτίου του 2002 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα, να έχουν αμαυρώσει την αιώνια μάχη.

Όπως και να χει αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί επηρεάσουν ή και όχι τον αγώνα της πρεμιέρας. Εμείς ας ελπίσουμε να δούμε ένα ωραίο αγώνα, αντάξιο των δύο μεγάλων ονομάτων αν και είναι δεδομένο πως και οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες... Υπομονή λίγες ώρες

Δείτε το γκολ του Παπαδόπουλου στο Καραϊσκάκη που έδωσε τη νίκη στους πράσινους



Παρακολουθήστε στιγμιότυπα απο την μεγάλη ερυθρόλευκη νίκη με 1-4



Δείτε επίσης το αυτογκολ του Κωστούλα που χάρισε την νίκη στο τριφύλλι








































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ