ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις: "Έπρεπε να απολύσω τον Γκαρσιά την ημέρα που τον παρουσίασα"

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις
Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις © 2021 JOEL C RYAN / AP IMAGES

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις μετάνιωσε πικρά για την επιλογή του Γκαρσιά ως διαδόχου του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του πως έπρεπε να τον είχε απολύσει την ημέρα της παρουσίασής του.

Το πέρασμα του Ρούντι Γκαρσιά από τον πάγκο της Νάπολι δεν ήταν επιτυχημένο (8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες ο απολογισμός του σε 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις) και για αυτό αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομο, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να άρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του στα μέσα Νοεμβρίου και να του δείχνει την πόρτα της εξόδου.

Πλέον, το τιμόνι των παρτενοπέι βρίσκεται στα χέρια του Βάλτερ Ματσάρι, με τον ισχυρό άνδρα των παρτενοπέι να μην έχει όμως ξεχάσει την ατυχή συνεργασία με τον Γάλλο και να τον "στήνει στον τοίχο" μέσω συνέντευξης που έδωσε στην "Corriere dello Sport":

"Το ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή έπρεπε να το έχω αντιληφθεί την ημέρα που τον παρουσίασα στους εκπροσώπους του Τύπου. Έπρεπε να το κάνω όπως στο θέατρο και να πω: "Σας τον παρουσίασα και τώρα φεύγει".

Όφειλα να το έχω καταλάβει όταν ένας άνθρωπος έρχεται και λέει "δεν γνωρίζω την Νάπολι, δεν έχω δει ούτε ένα παιχνίδι..." Εγώ αντίθετα το δέχτηκα με αστεία διάθεση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντε Λαουρέντις, για να προσθέσει με νόημα:

"Το θέμα είναι πως το επανέλαβε αρκετές φορές. Θα έφτανε να έπαιζε το ίδιο ποδόσφαιρο με αυτό του Σπαλέτι. Όμως εκείνος απαίτησε να φύγει ένας τέλειος γυμναστής που είχαμε, για να πάρει έναν που...

Έπρεπε να είμαι στο προπονητικό κέντρο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πριν από εκείνον είχα επιχειρήσει να πάρω τον Τιάγκο Μότα, ενώ ακολούθησε προσπάθεια με τους Λουίς Ενρίκε και Νάγκελσμαν".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ