LA LIGA

Νίκη και κορυφή για Ρεάλ

Νίκη και κορυφή για Ρεάλ
ρομπινιο πανηγυρικο

Η Ρεάλ επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Λα Κορούνια και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Νίκησε και η Μπάρτσα

Οι "μαδριλένοι" άφησαν πίσω τους την ήττα απο την Εσπανιόλ και επέστρεψαν στις επιτυχίες, νικώντας με 3-1 την Λα Κορούνια στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Οι παίκτες της "Ντέπορ" αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους καθώς ευτύχησαν να προηγηθούν απο το 1ο κιόλας λεπτό με σκόρερ τον Σίσκο.

Οι "πρωτευσουσιάνοι" δεν το έβαλαν κάτω και απάντησαν άμεσα όταν στο 7ο λεπτό ο Ρούντ Φαν Νίστερλοϊ ευστόχησε σε πέναλτι και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως η Ρεάλ είναι κοντά σε μια νέα γκέλα, όμως δώδεκα λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα (78') ο Ραούλ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 65ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λα Κορούνια, λυτρώνοντας την "βασίλισσα".

Σαν να μην έφτανε το γκολ του Ραούλ, η Ντέπορ ύστερα από δύο λεπτά (80') αναγκάστηκε να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα ύστερα από την αποβολή του Σέρχιο.

Στο 89ο λεπτό ο Ρομπίνιο κλείδωσε την νίκη για την Ρεάλ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 που διατηρεί τους "μαδριλένους" στην κορυφή.

Δύσκολη νίκη για Μπάρτσα

"Ίδρωσε" αλλά τελικά τα κατάφερε η Μπαρτσελόνα καθώς νίκησε με 2-0 την Αλμερία στο "Καμπ Νου".

Στο 38ο λεπτό οι "καταλανοί" άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ντος Σάντος έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας της Αλμερία απέκρουσε και ο Ανρί πήρε το "ριμπάουντ" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την "Μπάρτσα".

Η μέτρια εμφάνιση δεν κόστισε τελικά στους "καταλανούς" καθώς στο 80ο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Ντος Σάντος, ο νεοεισελθών Λιονέλ Μέσι ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά...με πρωταγωνίστρια την Σεβίλλη


Στο πρώτο παιχνίδι του Χιμένεθ στον πάγκο της Σεβίλλης, οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν εύκολα με 3-0 της Βαλένθια στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 10ο μόλις λεπτό ο Κανούτε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι "νυχτερίδες" δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και στο 74' ο Καπέλ έβγαλε "γλυκιά" σέντρα από τα αριστερά, ο Λούις Φαμπιάνο έκανε κεφαλιά πάσα για τον Πόουλσεν που από κοντινή θέση δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα για τους Ανδαλουσιανούς.

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα ο Λούις Φαμπιάνο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την Σεβίλλη καθώς με σουτ μέσα απο την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Σαραγόσα "βύθισε" τα "κίτρινα υποβρύχια"

Σαρωτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παίκτες της Σαραγόσα καθώς επικράτησαν εντός έδρας με 4-1 της Βιγιαρεάλ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 36ο λεπτό με σκόρερ τον Ρικάρντο Ολιβέιρα και πήγε στην ανάπαυλα του ημίχρονο με προβάδισμα ενός γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Σαραγόσα ήταν ασταμάτητοι καθώς στο 49ο λεπτό ο Όσκαρ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ στο 66' ο Ντιέγκο Μιλίτο έκανε το 3-0.

Δώδεκα λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα (78') ο Γκαρσία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σαραγόσα γράφοντας το 4-0, ενώ το μόνο που κατάφεραν τα "κίτρινα υποβρύχια" ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 81' με σκόρερ τον Πιρές.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια


H Ατλέτικο νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την Λεβάντε με γκολ του Φορλάν (27'), Οσασούνα και Βαγιαδολίδ ανδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, η Σανταντέρ επικράτησε με 2-0 της Χετάφε, ενώ η Μούρθια νίκησε με 1-0 την Ουέλβα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής


Σάββατο 27/10


Μαγιόρκα – Εσπανιόλ 2-2 (4' Αράνγκο, 69' Γκουίθα/20' Αράνγκο αυτ., 26' Ταμούδο πεν.)
Μπιλμπάο – Μπέτις 0-0

Κυριακή 28/10


Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια 3-1 (7΄Νιστελρόι πεν., 78΄Ραούλ, 89΄Ρομπίνιο/1' Σίσκο)
Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (27΄Φορλάν)
Οσασούνα-Βαγιαδολίδ 2-2 (72',78΄Ντάντι/36΄Αλβάρο Ρούμπιο, 51΄Σέσμα)
Σανταντέρ-Χετάφε 2-0 (39΄Όσκαρ Σεράνο, 74' Χόρχε Λόπεθ)
Μούρθια-Ουέλβα 1-0 (47' Ρεγκουέιρο)
Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 4-1 (36΄Ολιβέιρα, 49΄Όσκαρ, 66' Μιλίτο πεν., 78΄Σέρχιο Γκαρσία/81΄Πιρές)
Μπαρτσελόνα-Αλμερία 2-0 (38' Ανρί, 80' Μέσι πεν.)
Σεβίλη-Βαλένθια 3-0 (10' Κανουτέ, 74' Πόουλσεν, 86' Λούις Φαμπιάνο)

Δείτε γκολ από την 9η αγωνιστική:

Σεβίλλη - Βαλένθια 3-0



Μπαρτσελόνα - Αλμέρια 2-0



Ρεάλ Μαδρίτης - Λα Κορούνια 3-1



Σαραγόσα - Βιγιαρεάλ 4-1









































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ