ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Δεν έχω άγχος με την Άστον Βίλα, έχουμε πιθανότητα να παίξουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα γίνει στην Αθήνα"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ολυμπιακός - Λαμία
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ολυμπιακός - Λαμία ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORT24

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι ήρεμος και δεν αγχώνεται για τους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα, τονίζοντας ότι η ομάδα του μπορεί να αγωνιστεί στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το εμπόδιο της Λαμίας, της οποίας επικράτησε 4-1 για την 8η αγωνιστική των playoffs, λίγες μέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα (2/5, 22:00), με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τονίζει ότι δεν έχει άγχος για τα παιχνίδια.

Ο Βάσκος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η ομάδα του θα παλέψει για να κερδίσει τη θέση στον τελικό του Conference League, που θα γίνει στην OPAP Arena.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ:

Το μυαλό όλων είναι σε αυτό με την Άστον Βίλα, ένα ιστορικό ματς για τον Ολυμπιακό, όσοι έχετε την εμπειρία μέσα από την ομάδα τι θα πείτε στους υπόλοιπους για να τους βάλετε στο κλίμα;

"Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή, αλλά είναι και ένα παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε όπως πάντα, είναι ημιτελικός και σημαντικός αγώνας, αλλά όλα τα ματς για εμάς έχουν μεγάλη σημασία. Όπως ο αγώνας τώρα με τη Λαμία, αν δεν το κερδίζαμε δε θα είχαν σημασία όλα τα προηγούμενα που έχουμε πετύχει και για αυτό ήταν σημαντικός για εμάς. Θα κοιτάξουμε να ξεκουράσουμε όσους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με τη Λαμία, για να τους έχουμε στην καλύτερη κατάσταση στη συνέχεια. Θα προετοιμαστούμε χωρίς να κάνουμε υπερβολές, όπως κάνουμε πάντα για όλα τα ματς μέχρι τώρα".

Πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσετε συγκεντρωμένους τους παίκτες σας για το ματς με τη Λαμία και ένα σχόλιο για τον Αλεξανδρόπουλο για τον τρόπο που πανηγύρισε και το γκολ που σημείωσε.

"Είναι ακριβώς αυτό που είπα στους παίκτες μου το βράδυ πριν το ματς αυτό. Ότι είναι σημαντικό το ματς με τη Λαμία και δε θα κερδίσουμε αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Ήταν σημαντικό να πάρουμε τη νίκη για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για την Άστον Βίλα με τον σωστό τρόπο. Τώρα είναι η σωστή στιγμή που θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα, αυτόν με την Άστον Βίλα. Για τον Αλεξανδρόπουλο είναι καλό ότι σκόραρε γιατί θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης και αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει ψυχολογικά, όπως θα βοηθήσει και την ομάδα να είναι καλά ο ίδιος".

Θεωρείτε πως η Άστον Βίλα θα είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος που έχει παίξει ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν;

"Είναι μία ομάδα που παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είναι 4η, αυτό από μόνο του δείχνει ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Έχουμε μεγάλο σεβασμό και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς, όμως σεβόμαστε όλους μας τους αντιπάλους, όπως και τη Λαμία. Έχουμε πιθανότητα για να κερδίσουμε, είναι ένα σημαντικό ματς και έχουμε πιθανότητα να παίξουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα γίνει στην Αθήνα. Θα δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε. Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η Άστον Βίλα, όποιο λάθος κάνεις μπορεί να το πληρώσεις ακριβά, για αυτό και θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας. Η Άστον Βίλα είναι μία ομάδα η οποία χωρίς κάποια ιδιαίτερη κατοχή της μπάλας μπορεί να πάει το σκορ στο 2-0 όπως έκανε στο προηγούμενο ματς, όμως με τον ίδιο τρόπο μπορεί και να δεχτεί γκολ".

Πέρσι είχατε αποκλείσει μία αγγλική ομάδα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δρόμο για την κατάκτηση του Europa League και επίσης είδαμε δηλώσεις του Ράκιτιτς που σας αποθέωνε, το σχόλιό σας;

"Για τον Ράκιτιτς ξέρετε πως είναι άσχημα να μιλήσεις δημόσια για κάποιον άσχημα. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Στη Σεβίλλη ήταν μία διαφορετική κατάσταση και μία άλλη ιστορία. Αποκλείσαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεχτήκαμε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο στην Αγγλία, όμως καταφέραμε να φύγουμε με την ισοπαλία. Στο δεύτερο αγώνα πήραμε το αποτέλεσμα της πρόκρισης και ελπίζω να γίνει κάτι παρόμοιο και φέτος με τον Ολυμπιακό".

Έχετε άγχος για τον αγώνα της Πέμπτης;

"Όχι δεν έχω καθόλου άγχος, δεν έχω αγωνία, είμαι ήρεμος. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην ηλικία μου ή την εμπειρία μου, αλλά έχω ζήσει αρκετά πράγματα κι δεν έχω αγωνία τουλάχιστον μέχρι μισή ώρα πριν από κάθε αγώνα. Ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να κάνω για τον αγώνα και ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε".

Είδαμε τον Ποντένσε να σκοράρει και να έχει ασίστ, πόσο σημαντικό είναι ένας τέτοιος παίκτης να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση αυτήν την περίοδο;

"Πρέπει να τα πηγαίνουμε καλά μαζί του (γέλια). Παρόλο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα, υπάρχουν στιγμές που σταματάει και δεν το θέλουμε αυτό, δουλεύουμε επάνω σε αυτό γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να μας δώσει ακόμη περισσότερα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ