CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη για Σεβίλλη, προκρίθηκε η Άρσεναλ

Νίκη για Σεβίλλη, προκρίθηκε η Άρσεναλ
Σεβιλλη πανηγυρικο

Η Σεβίλλη πέρασε νικηφόρα απο το Βουκουρέστι (2-0 την Στεάουα). "Λευκή" ισοπαλία στην Πράγα ανάμεσα σε Σλάβια και Άρσεναλ.

Στεάουα-Σεβίλλη 0-2

Στο Βουκουρέστι σε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, η Σεβίλλη κατάφερε να προηγηθεί στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι δυο ομάδες. Στο 25', ο Χεσούς Νάβας εκτέλεσε κόρνερ απο τ' αριστερά, ο Πόουλσεν έκανε δυνατή κεφαλιά, ο Ζαπάτα κατάφερε ν' απομακρύνει αρχικά, όμως ο Ρενάτο παρακολουθούσε την φάση και απο κοντινή απόσταση έδωσε το προβάδισμα στους Σεβιγιάνους (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί κινδύνευσαν με ισοφάριση (ακυρώθηκε γκολ της Στεάουα), όμως στο 65' “κλείδωσαν” τη νίκη, όταν ο Άλβες συνδυάστηκε με τον Νάβας και εκείνος γύρισε την μπάλα για τον Ρενάτο που με κεφαλιά έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έβαλε τέλος όσον αφορά τον νικητή της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ και οι Ρουμάνοι στο τελευταίο δεκάλεπτο δημιούργησαν δυο ευκαιρίες στα καρέ του Πάλοπ, όμως το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Φάντελ. Μετά απο αυτό το αποτέλεσμα, η Σεβίλλη είναι μια ανάσα απο την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Ρουμάνοι απο την άλλη, πρέπει να φέρουν τα πάνω-κάτω για να διεκδικήσουν την τρίτη θέση του ομίλου.

Συνθέσεις
Στεάουα (Μ. Λάκατους):
Ζαπάτα, Γκόιαν, Ράντα, Πέτρε, Ντίκα, Εμεγκάρα, Νέσου, Νικολίτα, Ιακόμπ (61' Σούρντου), Λοβίν, Κροϊτόρου (46' Μπαντέα).

Σεβίλλη (Μ. Χιμένεθ): Πάλοπ, Ντραγκουτίνοβιτς, Άλβες, Αντριάνο, Νάβας (89' Χίνκελ), Πόουλσεν, Ρενάτο, Κανουτέ (69' Λουΐς Φαμπιάνο), Μοσκέρα, Ντε Μουλ (63' Κάπελ), Κεϊτά.

Διαιτητής: Χ. Φάντελ (Γερμανία)
Βοηθοί: Κ. Κάνταχ (Γερμανία), Φ. Βέζελ (Γερμανία)
Τέταρτος: Γ. Περλ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ράντα, Εμεγκάρα (Στεάουα) – Αντριάνο, Κανουτέ (Σεβίλλη)

Σλάβια Πράγας-Άρσεναλ 0-0
Στην Πράγα οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η βροχή δεν επέτρεψε στις δυο ομάδες να έχουν καλή απόδοση με αποτέλεσμα σε ολόκληρο το 45λεπτο να δημιουργηθεί μόνο μια αξιόλογη φάση στο 36' για τους γηπεδούχους με τον Σένκερικ, αλλά ο Αλμούνια παραχώρησε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δυο ομάδες βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους, με τους γηπεδούχους ν' απειλούν δυο φορές με τους Μπράμπετς και Σένκερικ, ενώ οι “κανονιέρηδες” στο 86ο λεπτό πλησίασαν το γκολ σε προσπάθεια του Αντεμπαγιόρ. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ με αυτή την ισοπαλία εξασφάλισαν την πρόκριση τους, ενώ και οι Τσέχοι είναι πολύ κοντά στην κατάληψη της τρίτης θέσης (μαθηματικά έχουν ελπίδες και για την δεύτερη, αλλά αυτή η περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη).

Συνθέσεις
Σλάβια Πράγας (Κ. Γιάρολιμ):
Βόρελ, Ταβάρες, Μπράμπετς, Χούμπατσεκ, Σβεκ, Σμίτσερ (64' Καλιβόντα), Ντρίζνταλ, Σένκερικ (77' Ιβάνα), Πούντιλ (90' Γιαμπλόνσκι), Σούχι, Κράιτσικ.

Άρσεναλ (Α. Βενγκέρ): Αλμούνια, Ντιαμπί, Ντιαρά, Εντουάρντο (81' Έμπουε), Γκαλάς, Ντενίλσον, Σονγκ, Ζιλμπέρτο. Κλισί, Μπέντνερ (77' Αντεμπαγιόρ), Γουόλκοτ.

Διαιτητής: Μ. Λαγέ (Γαλλία)
Βοηθοί: Κ. Τοϊσόν (Γαλλία), Ε. Ντανσό (Γαλλία)
Τέταρτος: Σ. Ενζιμί (Γαλλία)
Κίτρινες: Ταβάρες, Σβεκ, Πουντίλ, Κράιτσικ (Σλάβια) – Ντιαρά, Ντενίλσον (Άρσεναλ)



























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ