ΜΠΕΤΙΣ

Μπέτις: Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που πρέπει να υιοθετήσει κάθε αθλητικός οργανισμός

Μπέτις: Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που πρέπει να υιοθετήσει κάθε αθλητικός οργανισμός
Οι υπάλληλοι του ιδρύματος της Μπέτις μετά τη συγκομιδή των λούτρινων αρκουδιών που πέταξαν οι φίλαθλοι της ομάδας στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης AZ40K YOUTUBE CHANNEL

Μία ελάχιστη πράξη αγάπης πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι φίλαθλοι της Μπέτις, πετώντας χιλιάδες λούτρινα ζωάκια στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου τους, με σκοπό να δοθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών. Ο ισπανικός σύλλογος δείχνει κάθε Χριστούγεννα την ενσυναίσθησή του στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λιγότερο προνομιούχες κοινωνικές ομάδες και μας καλεί να στηρίξουμε ανάλογες προσπάθειες.

Τη στιγμή που τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ελλάδα βάζουν λουκέτο για δύο μήνες, μετά από απόφαση της κυβέρνησης ως μέτρο καταπολέμησης της οπαδικής βίας, η Ρεάλ Μπέτις -για ακόμα μια χρονιά- πρόταξε το κοινωνικό της πρόσωπο. Χιλιάδες λούτρινα ζωάκια βρήκαν νέο σπίτι, στην αγκαλιά παιδιών άπορων οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος στον ισόπαλο αγώνα (1-1) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη La Liga, αναβίωσε το χριστουγεννιάτικο έθιμο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία των φιλάθλων της.

Στο ημίχρονο, λοιπόν, εκ των τελευταίων εντός έδρας ματς κάθε ημερολογιακού έτους από το 2018, οι Βερδιμπλάνκος πετούν στον αγωνιστικό χώρο χιλιάδες λούτρινα ζωάκια. Σκοπός τους, είναι το κοινωφελές ίδρυμα της Μπέτις να τα συλλέξει και να τα παραδώσει, κατά κύριο λόγο, σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου συνεργάζεται και με την Ισπανική Επιτροπή για τη Βοήθεια Προσφύγων. Πέρυσι (2022), στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 30 Δεκεμβρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν 14.000 λούτρινα ζωάκια, νούμερο που φέτος ξεπεράστηκε, με αντιπροσωπεία παικτών της ισπανικής ομάδας να τα διανέμει η ίδια.

Πίσω από τη φιλανθρωπία των οπαδών της Μπέτις κρύβεται η επιθυμία τους "να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικό δώρο τις ημέρες των εορτών" και ευχή όλων, είναι αντίστοιχες προσπάθειες να αγκαλιαστούν από σύσσωμη την αθλητική κοινότητα.

TAGS ΜΠΕΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ