ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των οπαδών για τους 30.000 Γερμανούς στο Καμπ Νου

Οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αποθεώνουν τους παίκτες της ομάδας τους μετά την πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου | 14 Απριλίου 2022
Οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αποθεώνουν τους παίκτες της ομάδας τους μετά την πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου | 14 Απριλίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη η παρουσία 30.000 οπαδών της Άιντραχτ στο Καμπ Νου, με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (18/4) πριν τον αγώνα με την Κάντιθ.

Ως μεγάλο "σκάνδαλο" χαρακτηρίζουν τα ισπανικά δημοσιεύματα την παρουσία των 30.000 οπαδών της Άιντραχτ στο Καμπ Νου για τη ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης πανηγύρισε μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League μέσα στο Καμπ Νου, επικρατώντας των Καταλανών με 3-2. Ωστόσο, τα κατάφερε μπροστά σε 30 χιλιάδες φίλους της, αν και το επιτρεπόμενο όριο από την UEFA ήταν 5.000.

Από τη μεριά της, η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει έρευνες για την εξιχνίαση του συμβάντος, προκειμένου να διαλευκανθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Ο πρόεδρος του συλλόγου βέβαια, Τζουάν Λαπόρτα πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εκφράζοντας την ντροπή του για ότι συνέβη στο Καμπ Νου.

Οι φίλοι των "μπλαουγκράνα" δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το στάδιο τη Δευτέρα (17/4) μία ώρα πριν το ματς με την Κάντιθ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση, ο σύνδεσμος των οργανωμένων της ομάδας, Nostra Ensenya,αναφέρει πως πρόκειται για "τη μεγαλύτερη ταπείνωση που θυμόμαστε στο σπίτι μας, την εισβολή από αντίπαλους οπαδούς και με την έγκριση του τρέχοντος διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων μας" και οφείλουμε "να δείξουμε τη δυσαρέσκεια μας για το ότι μετατρέπουν τα συναίσθημά μας και την αγάπη για την ομάδα σε επιχείρηση".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ