ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα - Σοσιεδάδ 4-2: Ο Μπρέθγουεϊτ ντύθηκε Μέσι

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ | 15 Αυγούστου 2021
Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ | 15 Αυγούστου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 4-2 της Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα τη φετινής La Liga, στο ματς με το οποίο εγκαινίασε τη μετά-Μέσι εποχή του καταλανικού συλλόγου.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μένει στο "Καμπ Νόου" ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και με τους παίκτες που έμειναν για να στηρίζουν την επιθετική της γραμμή, πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (15/8) μία σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή La Liga.

Οι Γκριεζμάν, Ντεπάι και Μπρέθγουεϊτ ήταν όλοι τους σε εξαιρετική βραδιά, όμως κορυφαίος όλων ήταν ο Δανός επιθετικός, που με δύο γκολ (πρώτα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μετά από τον Δεκέμβριο του 2020) και μία ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι μπλαουγκράνα να πάρουν το τρίποντο και να μην πέσουν σε νάρκη, που συνήθως είναι καλά κρυμμένες στις πρεμιέρες κάθε σεζόν.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα ήθελε μία πειστική εμφάνιση για να ζεστάνει το κοινό της στο πρώτο ματς της μετά-Λιονέλ Μέσι εποχής και στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε απόλυτα το στόχο της, με τους παίκτες του Κούμαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, να δημιουργούν ευκαιρίες, να περιορίζουν τους Βάσκους σε ρόλο κομπάρσου και να επιβραβεύονται με δύο όμορφα γκολ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου είχαν στείλει ήδη τρεις προειδοποιητικές βολές με τους Γκριεζμάν (δύο ευκαιρίες) και Μπρέθγουεϊτ, στο 12ο λεπτό είδαν τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι από γυριστή κεφαλιά του Γκριεζμάν ενώ στο 19' ήρθε νομοτελειακά η παραβίαση της εστίας της Σοσιεδάδ.

Ο Ντεπάι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο προωθημένος Πικέ σηκώθηκε εντυπωσιακά μέσα στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Ρεμίρο, για να φτάσει τα 50 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις (τα 22 με το κεφάλι) και να μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως είναι ο δεύτερος σκόρερ αμυντικός των μπλαουγκράνα, πίσω από τον Ρόναλντ Κούμαν (88).

Οι μπλαουγκράνα συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και να ψάχνουν και άλλα γκολ και αφού στο 25' φλέρταραν με το δεύτερο γκολ (ο Ρεμίρο μπλόκαρε τη μπάλα μετά από προβολή του Ντεπάι) έκαναν το 2-0 δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα: ο Ντε Γιονγκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπρέθγουεϊτ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τον Δανό διεθνή επιθετικό που στο 59' σημείωσε και τρίτο τέρμα για την ομάδα του και δεύτερο προσωπικό, εκτελώντας με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από ασταθή απόκρουση του Ρεμίρο σε γύρισμα του Άλμπα από τα αριστερά.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως ενώ η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος μέχρι το 60' (7-0 οι τελικές εντός εστίας) και συνέχισε να έχει τον έλεγχο για σχεδόν 20 λεπτά ακόμη στο ματς, η Σοσιεδάδ δεν πέταξε λευκή πετσέτα και έκανε το ματς θρίλερ, σκοράροντας δις μέσα σε λίγα λεπτά όταν οι δύο ομάδες είχαν μπει στην τελική ευθεία.

Στο 82' ο Λομπέτε νίκησε τον Νέτο με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή για να μειώσει σε 3-1 ενώ στο 85΄ ήταν η σειρά του Οϊαρθάμπαλ να βρει δίχτυα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" των Καταλανών (3-2).

Το άγχος πάντως των παικτών του Κούμαν δεν κράτησε παρά μερικά λεπτά, με τον Μπρέθγουεϊτ να προσφέρει και ασίστ μετά από τα δύο γκολ του στο παιχνίδι και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Σέρτζι Ρομπέρτο, που έκανε το 4-2 και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην πρώτη επιτυχία των μπλαουγκράνα στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Ντεστ (71' Έμερσον), Πικέ, Γκαρσία (84' Αραούχο), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (83' Γκονσάλες), Ντε Γιονγκ (71' Σέρτζι Ρομπέρτο), Πέδρι, Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ, Ντεπάι (90' Λανγκλέ)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θαλδούα (66' Γκοροσαμπέλ), Ελουστόντο (81' Πατσέκο), Λε Νορμάν, Αϊχέν, Σίλβα (46' Μπαουτίστα), Θουμπιμέντι, Γιανουζάι (46' Μπαρενετσέα), Πόρτου (66' Λομπέτε), Οϊαρθάμπαλ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη La Liga:

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Βαλένθια - Χετάφε 1-0 (11' πέν. Σολέρ)

Σάββατο 14 Αυγούστου

Μαγιόρκα - Μπέτις 1-1 (25' Ολιβάν / 59' αυτ. Ρέινα)

Κάδιθ - Λεβάντε 1-1 (90+7' Εσπίνο / 39' Μοράλες)

Αλαβές - Ρεάλ 1-4 (65' πέν. Χοσέλου / 48', 62' Μπενζεμά, 56' Νάτσο, 90+2' Βινίσιους)

Οσασούνα - Εσπανιόλ 0-0

Κυριακή 15 Αυγούστου

Θέλτα - Ατλέτικο 1-2 (59' πέν. Άσπας / 23', 64' Κορέα)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-2 (19' Πικέ, 45+2', 59' Μπρέθγουεϊτ, 91' Σέρτζι Ρομπέρτο / 82' Λομπέτε, 85' Οϊαρθάμπαλ)

23:15 Σεβίλλη - Ράγιο

Δευτέρα 16 Αυγούστου

21:00 Βιγιαρεάλ - Γρανάδα

23:00 Έλτσε - Αθλέτικ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της La Liga και όλων των πρωταθλημάτων.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ