LA LIGA

Αλαβές - Ρεάλ 1-4: Πρωταγωνιστής ο Μπενζεμά στην άνετη νίκη των "μερένγκες"

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλαβές
Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλαβές © 2021 ALVARO BARRIENTOS / AP IMAGES

Ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε δύο γκολ και η Ρεάλ έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 4-1 στην έδρα της Αλαβές, στην πρεμιέρα της La Liga.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκκίνησε η σεζόν της Ρεάλ, η οποία έφυγε από τη Βιτόρια με νίκη 4-1 επί της Αλαβές για την πρεμιέρα της La Liga. Ο Καρίμ Μπενζεμά έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και για φέτος, σημειώνοντας δύο γκολ στην αναμέτρηση.

Ο Γάλλος επιθετικός ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε σε ένα κακό 1ο ημίχρονο, με τον Κάρλο Αντσελότι να τον πλαισιώσει με τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Εντέν Αζάρ στο 4-3-3 του. Η Ρεάλ δεν ήταν καλή δημιουργικά και δυσκολεύτηκε απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Βάσκων, ωστόσο στο 2ο ημίχρονο όλα άλλαξαν.

Στο 48' ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε μία όμορφη εναλλαγή μπάλας που κατέληξε σε ασίστ με τακουνάκι του Αζάρ, γράφοντας το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λούκα Μόντριτς έβγαλε σέντρα στην πλάτη της άμυνας της Αλαβές και ο Νάτσο με προβολή έκανε το 2-0. Το επόμενο γκολ ήρθε 6 λεπτά αργότερα, ξανά με τον Μπενζεμά που έφτασε τα 281 με τη λευκή φανέλα, κλείνοντας στα 9 τέρματα την "ψαλίδα" από τον Κάρλος Σαντιγιάνα στην 4η θέση.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ένα λάθος του Έντερ Μιλιτάο ανάγκασε τον Τιμπό Κουρτουά να ανατρέψει τον Τζον Γκουιντέτι στην περιοχή και από το πέναλτι ο Χοσέλου μείωσε για τους γηπεδούχους. Το γκολ αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα και η Ρεάλ κράτησε το "τρίποντο" και μάλιστα διεύρυνε το σκορ στις καθυστερήσεις με τον ορεξάτο Βινίσιους που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Αζάρ.

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Αγκιρεγκαμπίρια, Λαγκουάρντια, Λεζέν, Ντουάρτε, Πίνα (83' Μόγια), Πονς (59' Λουμ), Ριόγα (68' Μαρτίν), Μ. Γκαρθία (59' Γκουιντέτι), Μέντεθ (68' Πελίστρι), Χοσέλου

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο, Αλάμπα, Βαλβέρδε (88' Ίσκο), Καζεμίρο, Μόντριτς (88' Ασένσιο), Μπέιλ (68' Ροντρίγκο), Μπενζεμά (89' Γιόβιτς), Αζάρ (66' Βινίσιους)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη La Liga

Παρασκευή 13 Αυγούστου

Βαλένθια - Χετάφε 1-0 (11' πέν. Σολέρ)

Σάββατο 14 Αυγούστου

Μαγιόρκα - Μπέτις 1-1 (25' Ολιβάν - 59' αυτ. Ρέινα)

Κάδιθ - Λεβάντε 1-1 (90+7' Εσπίνο - 39' Μοράλες)

Αλαβές - Ρεάλ 1-4 (65' πέν. Χοσέλου - 48', 62' Μπενζεμά, 56' Νάτσο, 90+2' Βινίσιους)

Οσασούνα - Εσπανιόλ 0-0

Κυριακή 15 Αυγούστου

18:30 Θέλτα - Ατλέτικο

21:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ

23:15 Σεβίλλη - Ράγιο

Δευτέρα 16 Αυγούστου

21:00 Βιγιαρεάλ - Γρανάδα

23:00 Έλτσε - Αθλέτικ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Ligue 1 και όλων των πρωταθλημάτων

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ