ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι μεγάλοι στόχοι για την επίθεση

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του στο Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του στο Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα έχει ετοιμάσει ήδη τη λίστα της για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής τον Ιανουάριο και το καλοκαίρι, με τους Έντισον Καβάνι, Φεράν Τόρες και Έρλινγκ Χάλαντ να αποτελούν τους μεγάλους στόχους των "μπλαουγκράνα".

Η Μπαρτσελόνα τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Ο καταλανικός σύλλογος αποκλείστηκε τη φετινή σεζόν από τη συνέχεια του Champions League και πλέον θα συνεχίσει στο Europa, με τον Τσάβι που ανέλαβε τη διοίκηση τον περασμένο Νοέμβριο να κάνει ήδη τα σχέδιά του για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο Φεράν Τόρες είναι ο πρώτος παίκτης που θα ενσωματωθεί στο ρόστερ των "μπλαουγκράνα". Ο Ισπανός επιθετικός μετράει ήδη αντίστροφα για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, αφού η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε σε συμφωνία στην Μπαρτσελόνα, με τις δύο ομάδες να καταλήγουν στο ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Το αρχικό ποσό της μεταγραφής θα καταβληθεί σε τέσσερις ετήσιες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται το προσεχές καλοκαίρι, ενώ προβλέπονται και αρκετά μπόνους. Ο 21χρονος εξτρέμ αναμένεται να περάσει εντός της Δευτέρας (27/12) τις ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από τον ισπανικό σύλλογο την Τρίτη (28/12), ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους "μπλαουγκράνα", με την ώρα της παρουσίασής του να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Σε έρευνα μάλιστα, που πραγματοποίησε στις 18 Δεκεμβρίου η Mundo Deportivo σε 300 φίλους της Μπαρτσελόνα ο 21χρονος βγήκε δεύτερος στην επιθυμία του κόσμου με ποσοστό 17,33%.

Την ίδια στιγμή, ο Έντισον Καβάνι αποτελεί επίσης, μεταγραφικό στόχο για τον ισπανικό σύλλογο τον Ιανουάριο. Ο Ουρουγουανός φορ έχει εκφράσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επιθυμία του να αποχωρήσει στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, ενώ φέρεται να απάντησε αρνητικά και στην πρόταση που του είχε κάνει η Μπόκα Τζούνιορς, προκειμένου να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Ο Καβάνι μάλιστα, με ποσοστό 29% ήταν ο πιο δημοφιλής μεταγραφικός στόχος για τους φίλους των Καταλανών.

Τέλος, ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι το τρίτο όνομα που φαίνεται να πρωταγωνιστεί στη λίστα του Τσάβι. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα, θέλει να αποκτήσει τον Νορβηγό επιθετικό, ωστόσο εάν η υπόθεση ξεφύγει στο οικονομικό κομμάτι τότε δύσκολα θα καταφέρει να το πράξει.

Ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι ήδη στο παιχνίδι για την απόκτησή του έχει μπει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σίγουρα θα κινηθεί για αυτόν και η Παρί Σεν Ζερμέν εφόσον χάσει τον Κιλιάν Εμπαπέ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η επιχείρηση να αποκτήσει τον Νορβηγό μόνο εύκολη δε θα είναι.

Βέβαια, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, πρόσφατα σχολίασε τα σενάρια που θέλουν τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να πολιορκούν τον 21χρονο φορ της Ντόρτμουντ, εξηγώντας πως οι Καταλανοί δεν έχουν τη δεδομένη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσουν. Ο Χάλαντ ήταν ο τρίτος σε δημοφιλία παίκτης με 14%.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ PREMIER LEAGUE BUNDESLIGA ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ