ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι τέσσερις ιδιαίτερες ρήτρες που θα ανεβάσουν το κόστος αγοράς του Τόρες

Ο Φεράν Τόρες με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας
Ο Φεράν Τόρες με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας Ⓒ 2021 JUSTIN TALLIS / AP IMAGES

Η μεταγραφή του Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα είναι πλέον θέμα χρόνου, με τη Marca να δημοσιεύει το πλήρες deal των δύο συλλόγων, που περιλαμβάνει και 4 ιδιαίτερες ρήτρες οι οποίες ανεβάζουν το κόστος.

Ο Φεράν Τόρες πρέπει να θεωρείται παίκτης της Μπαρτσελόνα από την 1η Ιανουαρίου, αφού οι Καταλανοί τα έχουν βρει σε όλα με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον διεθνή Ισπανό. Η Marca αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, μεταξύ αυτών και τις 4 ιδιαίτερες ρήτρες που θα αυξήσουν το ποσό της μεταγραφής.

Ο 21χρονος εξτρέμ που οι πρωταθλητές Αγγλίας αγόρασαν για 23.000.000 ευρώ (και μπόνους στόχων οι οποίοι δεν επετεύχθησαν) από τη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2020 πωλείται για 55.000.000 στην Μπαρτσελόνα.

Στο ποσό αυτό κατέληξαν οι δύο σύλλογοι, με την Μπαρτσελόνα να αρχίζει την προσφορά της από τα 40.000.000 και τη Σίτι να πέφτει από τα 70.000.000. Το αρχικό ποσό της μεταγραφής θα καταβληθεί σε τέσσερις ετήσιες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται το προσεχές καλοκαίρι.

Το κόστος της μεταγραφής μπορεί να αυξηθεί κατά 10.000.000, σε περίπτωση που εκπληρωθεί έστω ένας από τους σχετικούς όρους που υπάρχουν στο συμβόλαιο, όπως αναφέρει η μαδριλένικη ιστοσελίδα. Η Μπαρτσελόνα θα πληρώσει τα επιπλέον χρήματα αν:

  • κατακτήσει το Champions League, με τον Τόρες να αγωνίζεται τουλάχιστον στο 70% των παιχνιδιών (τουλάχιστον 45 λεπτά)
  • ο Τόρες κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα
  • ο Τόρες κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι
  • ο Τόρες πουληθεί για πάνω από 100.000.000

Κερδισμένη από τη μεταγραφή βγαίνει και η Βαλένθια, η οποία είχε συμφωνηθεί να εισπράξει το 10% της υπεραξίας από την πώληση της Σίτι σε σχέση με την προ 1,5 έτους αγορά, ήτοι 2.200.000. Σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν και τα πάνω από 3.000.000 που θα καταβληθούν ως τροφεία στις "νυχτερίδες".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ