CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 1-2

Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 1-2
ρισε

Μεγάλη νίκη 2-1 πήρε η Λίβερπουλ μέσα στο Καμπ Νου. Σκόρερ οι Μπέλαμι και Ρίισε

Η Λίβερπουλ, πέτυχε μεγάλη νίκη κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Μπαρτσελόνα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση για την φάση των "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και να προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό με κεφαλιά του Ντέκο, έπειτα από σέντρα του Ζαμπρότα από αριστερά, όμως ο Στίβεν Τζέραρντ και η παρέα του απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι η φάνελα των "κόκκινων" του Μέρσεϊσαιντ, είναι πολύ... βαριά.

Έτσι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα "νεκρά" διαστήματα της Μπαρτσελόνα και χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει σε κάποια από αυτές, όμως η ισοφάριση, ήρθε έστω και μετά από τραγικό λάθος του Βίκτορ Βαλντές. Συγκεκριμένα, δύο λεπτά πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Φίναν σέντραρε από δεξιά, ο Μπέλαμι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Βαλντές, με τον τελευταίο όμως να έχει περάσει μέσα από την γραμμή του τέρματος, μαζί με την μπάλα.

Στην επανάληψη, η γηπεδούχος μπορεί να μπήκε καλύτερα και να είχε την υπεροχή, όμως η Λίβερπουλ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και με αυτοπεποίθηση, βγήκε μπροστά για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

Και τα κατάφερε... Ο Τζέραρντ στο 75ο λεπτό, έβγαλε τον Κάιτ, μόνο του απέναντι στον Βαλντές, ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα, απέκρουσε το σουτ του Ολλανδού, όμως στην συνέχεια και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης από τον Μάρκεζ, η μπάλα έφτασε στον Μπέλαμι, ο οποίος πάσαρε με την μία στον αμαρκάριστο Ρίισε, με τον Νορβηγό από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει με το δεξί και να ευστοχεί.

Ο Ράικαρντ, μετά το δεύτερο τέρμα πέρασε τόν Γκούντγιονσεν στον αγώνα ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως Άγκερ και Κάραχερ, δεν άφηναν, ούτε... κουνούπι να περάσει από μπροστά τους. Η μόνη ευκαιρία που είχε για την ισοφάριση, η Μπαρτσελόνα ήταν στο 86ο λεπτό, όταν ο Ντέκο, εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα πλέον χρειάζεται, οπωσδήποτε νίκη ενώ θα χρειαστεί να πετύχει τουλάχιστον δύο τέρματα.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Μπελέτι, Μότα, Μάρκεζ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ροναλντίνιο, Ζαμπρότα, Μέσι, Ντέκο, Σαβιόλα

Λίβερπουλ: Ρέινα, Αρμπελόα, Φίναν, Άγκερ, Ρίσε, Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο, Μπελάμι, Κάιτ, Σισόκο, Κάραχερ


















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ