ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Ο τελικός τελείωσε στη 1 και φτάσαμε να πανηγυρίζουμε ως τις 8 το πρωί"

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  -  /      (  / EUROKINISSI)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / / - / ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε σε συνέντευξή του στην "Partidazo de Cope" για την τρέλα που έχει συναντήσει στην Ελλάδα, με αφορμή τους ουρανομήκεις πανηγυρισμούς των φίλων του Ολυμπιακού μετά από την κατάκτηση του Conference League.

Μετά από την κατάκτηση του Europa League με την Σεβίλλη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν εκτιμήθηκε σωστά από τη διοίκηση των Ανδαλουσιανών και απομακρύνθηκε πρόωρα από τον πάγκο της λίγο μετά από την εκκίνηση της φετινής σεζόν, ωστόσο ο ίδιος έδειξε σε όλους πως η αποχώρησή του ήταν ευεργετική για εκείνον.

Και αυτό γιατί λίγους μήνες αργότερα δέχτηκε την πρόκληση να αναλάβει τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη φάση για τους Πειραιώτες, με τον έμπειρο Ισπανό όχι μόνο να βελτιώνει κατακόρυφα την ομάδα αλλά και να την οδηγεί στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, την κατάκτηση του Conference League.

Όλο αυτό το σκηνικό είχε ως αποτέλεσμα να λατρεύεται ήδη ως ένας επίγειος Θεός από τους φίλους των Πειραιωτών, με τον Μεντιλίμπαρ να παραχωρεί συνέντευξη στο μέσο της πατρίδας του "El Partidazo de Cope" και να μιλάει με ενθουσιασμό για τα όσα τρελά έζησε το διήμερο 29-30 Μαΐου.

"Μετά από τον τελικό, μπήκαμε σε ένα ανοιχτό λεωφορείο, πέρασαμε μέσα από πολύ κόσμο και πολύ λιγότερο έλεγχο από ό,τι στην Ισπανία, γιατί οι άνθρωποι μας ακολουθούσαν με μοτοσικλέτες.... Ο αγώνας τελείωσε σχεδόν στη μία το πρωί, οπότε ήμασταν εκεί μέχρι τις οκτώ το πρωί.

Για τη φράση που είπα "Ζήτω η μάνα που σας γέννησε Έλληνες", δεν ξέρω πώς το μετέφρασαν, αν το μετέφρασαν κυριολεκτικά ή αν άλλαξαν κάποιες λέξεις, αλλά νομίζω ότι το πήραν καλά. Πρέπει να ήταν 4 το πρωί και εκείνη την ώρα λίγοι άνθρωποι ήταν λογικοί", τόνισε χαρακτηριστικά ο κάτοχος -πλέον- δύο ευρωπαϊκών τροπαίων, για να συμπληρώσει:

"Οι Έλληνες φίλαθλοι το απολαμβάνουν. Μέχρι στιγμής είναι ωραία, ακόμα και χίλιοι οπαδοί έχουν έρθει να μας υποδεχτούν στις έξι το πρωί στο αεροδρόμιο μετά την πρόκριση από αγώνα playoffs. Μέχρι στιγμής όλα είναι καλά, αλλά ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο".

Φυσικά, από τις αναφορές του δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός ο συμπατριώτης και πολύ καλός φίλος του, Ερνέστο Βαλβέρδε, για τον οποίο τα εξής: "Κάναμε μια μεγάλη αγκαλιά, ήμουν τρομερά χαρούμενος, οι φίλοι του Ολυμπιακού τον αγαπούν πολύ για αυτά που έκανε στην ομάδα ως προπονητής".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ