ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Δεν είμαι γεννημένος ηγέτης, κλειδί για την επιτυχία είναι η στρατηγική"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο
Ο Ζοζέ Μουρίνιο © 2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε σε συνέντευξή του πως αυτό που του δίνει κίνητρο τόσα χρόνια στους πάγκους είναι η αγάπη που τρέφει για το ποδόσφαιρο ενώ ξεκαθάρισε πως η στρατηγική είναι αυτή που δίνει πλεονέκτημα σε κάποιον και φέρνει επιτυχίες.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει δύο γεμάτες δεκαετίες στο χώρο του ποδοσφαίρου και εξακολουθεί να βρίσκεται στον αφρό, με πιο τρανή απόδειξη την κατάκτηση του Conference League με την Ρόμα τον περασμένο Μάιο που του έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην πολύ μεγάλη συλλογή του.

Ενόψει της δεύτερης σεζόν του στους τζαλορόσι, ο Πορτογάλος μίλησε στο Sky Sports για τα κύρια χαρακτηριστικά που τον διέπουν ως προπονητή και ξεκαθάρισε πως δεν έχει το στιλ του ηγέτη, που νομίζει ο πολύς κόσμος ότι διαθέτει.

"Είναι στη φύση του ποδοσφαίρου που θέλει να είναι στο άθλημα για πολλά χρόνια. Εάν δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο και έχεις πετύχει τα πάντα, απλά σταματάς και απολαμβάνεις τα μετάλλιά σου.

Και έπειτα απολαμβάνεις τη ζωή εκτός ποδοσφαίρου. Εάν όμως αγαπάς το ποδόσφαιρο, δεν θέλεις να σταματήσεις. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, δεν νιώθεις ότι γερνάς.

Αισθάνεσαι φρέσκος, αισθάνεσαι νέος και αυτό το συναίσθημα το έχεις μέχρι τις τελευταίες ημέρες σου. Οπότε, το κίνητρο είναι μέρος του dna", τόνισε ο special one, και πρόσθεσε:

"Το να έχεις ηγετικές τάσεις, σημαίνεις ότι ο κόσμος σε ακολουθεί. Και για να το κάνει αυτό, σημαίνει ότι πιστεύουν σε σένα. Συνήθως πιστεύουν σε σένα όταν υπάρχει ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια.

Όσον αφορά στο τι σημαίνει η λέξη "ηγέτης" για μένα, σημαίνει την ευθύνη που έχεις να μην απογοητεύσεις τους ανθρώπους σου. Οφείλεις να είσαι μαζί τους και για αυτούς, όλη την ώρα. Θα πρέπει να σε εμπιστεύονται

Δεν θα έλεγα πως είμαι γεννημένος ηγέτης. Αντίθετα, σε νεαρή ηλικία, θα έλεγα πως ήμουν ένας σιωπηλός ηγέτης. Όμως η δουλειά μου δεν μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι ένας σιωπηλός ηγέτης, κάτι που είναι η φύση μου.

Θα πρέπει να βρίσκομαι σε δημόσια θέα συνεχώς, θα πρέπει να επικοινωνώ μέσω των social media συνεχώς και αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Το κλειδί για την επιτυχία παραμένει το ίδιο, όλα έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Δεν μπορείς να προβλέπεις τα πάντα, αλλά όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο μειώνεις το απρόβλεπτο.

Αυτό σε κάνει να κάνεις επιλογές και να παίρνεις αποφάσεις ευκολότερα. Ξέρεις ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες έχουν κάποια ρίσκα, αλλά θα πρέπει να προσπαθείς να μειώσεις αυτά τα ρίσκα μέσω της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ