ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μότα: "Έχω πρόταση"!

Μότα: "Έχω πρόταση"!
Μότα-Ατλέτικο Μαδρίτης

Tην αποκάλυψη ότι έχει πρόταση και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με Τεν Κάτε, έκανε ο Τιάγκο Μότα (vids)!

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος (κάτοχος του ιταλικού διαβατηρίου) ο οποίος έμεινε ελεύθερος στις αρχές του καλοκαιριού από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έκανε δηλώσεις που φιλοξενούνται σήμερα στην εφημερίδα "Goalnews", υποστηρίζοντας πως εδώ και 10 μέρες βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Χενκ Τεν Κάτε.
"Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Πανιώνιο. Αντίθετα υπάρχουν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό", τόνισε ο πρώην άσος των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, για να συνεχίσει:

"Έχω ήδη μιλήσει με τον Χενκ Τεν Κάτε, με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις από την περίοδο που ήμασταν στη Μπαρτσελόνα. Είναι σημαντικό το ότι τον ξέρω και με ξέρει καλά.

Με έχουν προσεγγίσει και άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω επίσης ότι στον Παναθηναϊκό παίζουν από φέτος και οι Γκάμπριελ και Ροντρίγκο. Τους ξέρω καλά από τη Βραζιλία και έχω ήδη μιλήσει μαζί τους για την ομάδα".

Όσο αφορά στις πιθανότητες που συγκεντρώνει το γεγονός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα μετά την Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Μότα απάντησε: "Έχω στα χέρια μου μία πρόταση και θα την εξετάσω. Όπως και να έχει το θέμα, θα έχει τελειώσει μέσα στην εβδομάδα (σ.σ έχει δικαίωμα μεταγραφής μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου).

Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή προοπτική για την καριέρα μου και θα το δω με προσοχή".

Ο Μότα σχολίασε επίσης το γεγονός πως υπάρχουν ενδοιασμοί από αρκετούς συλόγους να τον αποκτήσουν εξαιτίας των συχνών τραυματισμών του (πέρυσι έκανε επέμβαση χιαστών στο αριστερό γόνατό, ενώ πριν λίγες εβδομάδες απέτυχε να περάσει από τα ιατρικά τεστ σε Σανταντέρ και Πόρτσμουθ), λέγοντας πως είναι πλέον καλά και μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά τους πάντως οι Ισπανοί θεωρούν πως ο Τεν Κάτε έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Βραζιλιάνου, και ότι σε περίπτωση που τα συχνά προβλήματα τραυματισμών ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, τότε θα ανάψει το "πράσινο φως" για να ντυθεί στα πράσινα.

Βιεϊρά: "Πολύ δυνατή ομάδα ο Παναθηναϊκός".

Την άποψη ότι το ματς που φοβάται περισσότερο στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, κατέθεσε ο Γάλλος σταρ της Ίντερ, Πατρίκ Βιεϊρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πράσινη":

"Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στους ομίλους είναι καλές και έφτασαν μέχρι εκεί γιατί το άξιζαν. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός και η Βέρντερ Βρέμης είναι δύο ομάδες γνωστές στη διοργάνωση και έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλά. Δεν πρόκειται όμως να φοβηθούμε καμία ομάδα. Ξέρουμε για τι είμαστε ικανοί.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι πολύ καλή ομάδα, δυνατή ομάδα.

Τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν με την Άρσεναλ και μπορώ να πω ότι εσείς οι Έλληνες μας είχατε δυσκολέψει πάρα πολύ. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, αλλά αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, για πολλούς λόγους.



Καταρχήν είναι το πρώτο παιχνίδι στη διοργάνωση και η αρχή είναι πάντα επικίνδυνη. Μπορεί να την πατήσεις εύκολα. Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι ότι θα παίξουμε εκτός έδρας και όταν μιλάμε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Ξέρω ότι οι φίλαθλοί σας δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Είναι καταπληκτικοί και βοηθούν την ομάδα τους. Από τους καλύτερους που έχω συναντήσει".

Φυσικά, ο πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με τους "τρικολόρ" δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αποτελεί το κορυφαίο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού" αυτό το καλοκαίρι.

"Ναι, τον ξέρω. Σπουδαίος παίκτης. Μου προκάλεσε έκπληξη η αποχώρησή του από την Άρσεναλ. Δεν έχουν πλέον πολλούς παίκτες με την εμπειρία του. Σίγουρα είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό να έχει έναν τέτοιο παίκτη στη διάθεσή του. Αλλά προσοχή θέλουν όλοι οι παίκτες".

Πάολο Σόουζα: "Θα περάσει δύσκολες στιγμές η Ίντερ"

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ίντερ στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (16/9) και τις πιθανότητες που έχει η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στους "νερατσούρι" του Μουρίνιο, μίλησε ο Πάολο Σόουζα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Derby":

"Η Ίντερ από τότε που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο είναι μία τεράστια ομάδα. Έχει γράψει τη δική της ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο πρόεδρός της κάνει τα πάντα για να φέρει μεγαλύτερα αστέρια στην ομάδα. Όποιος παίκτες φοράει τη φανέλα της Ίντερ πρέπει να είναι νικητής.

Να κυνηγάει τη νίκη. Δεν υπάρχει άλλη λέξη γι'αυτόν, είτε παίζει κάποιος ματς στην Ιταλία είτε στην Ευρώπη. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ειδικά σε ένα γεμάτο από οπαδούς του Ολυμπιακό Στάδιο, η... ζυγαριά αλλάζει.

Μόνο όποιος έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού μπορεί να καταλάβει τί συναισθήματα δημιουργούνται στους παίκτες όταν έχουν στο πλευρό τους 70.000 οπαδούς.

Θα περάσει δύσκολα η Ίντερ στην Αθήνα και πιστεύω ότι αν ο Παναθηναϊκός έχει μία ευκαιρία να την κερδίσει, αυτή είναι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μακάρι να νικήσει ο Παναθηναϊκός",

τόνισε ο πρώην άσος των "πρασίνων" και συνέχισε:

"Ο Φίγκο και ο Κουαρέσμα που ήρθε τώρα στην ομάδα είναι πολύ μεγάλοι παίκτες. Δίνουν ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι της Ίντερ. Ο Μουρίνιο είναι winner. Το έχει στο αίμα του, γι'αυτό τον επέλεξαν στην Ίντερ.

Το 2003, όταν σαν προπονητής στην Πόρτο είχε χάσει στο Ντας Άντας με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, είχε πει ότι θα κερδίσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το έπραξε. Είναι νικητής".

Ο Πορτογάλος πρώην σούπερ σταρ μίλησε επίσης και για τις τελευταίες εξελίξεις στον πάγκο των "πρασίνων", με τον Χενκ Τεν Κάτε να διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία τον Ζοσέ Πεσέιρο.

"Δεν μιλήσαμε με τον Πεσέιρο αλλά μάθαινα γι'αυτόν. Στην αρχή τα πήγαινε καλά, αλλά μετά δεν τα κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο και είχε κάποιες δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για αυτό.

Το έχω μάθει ότι ανέλαβε τώρα ο Τεν Κάτε. Είναι πολύ καλός προπονητής και γνωστός στην Ευρώπη. Ελπίζω να έχει επιτυχίες και στον Παναθηναϊκό.

Έχω ακούσει και για τις αλλαγές που έγιναν στη διοίκηση. Οι άνθρωποι πάντως που συνάντησα εγώ στον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικοί και απ'όσο ξέρω συνεχίζουν στην ομάδα".



Η Σεβίλλη "τσεκάρει" Νίνη



Ο Σωτήρης Νίνης εξακολουθεί να μαγνητίζει το ενδιαφέρον γνωστών ευρωπαϊκών συλλόγων, με ισπανικά και ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού είναι ένας παίκτης που θεωρείται καλή περίπτωση από τους ανθρώπους της Σεβίλλης.

"Ο μέσος του Παναθηναϊκού Σωτήρης Νίνης είναι στο στόχαστρο της Σεβίλλης", ανέφερε χαρακτηριστικά η ιταλική αθλητική ιστοσελίδα Calciomercato.




























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ