ΑΕΚ

Μιλόγεβιτς: Οι 135 ημέρες του Σέρβου προπονητή στην ΑΕΚ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ περίπου πέντε μήνες μετά την πρόσληψη του. Παρά τη σύντομη παρουσία στον κιτρινόμαυρο πάγκο, δεν έγιναν λίγα πράγματα στην Ένωση σε αυτούς τους μήνες, με ορισμένα εξ αυτών να οδηγούν τελικά στην από κοινού λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ, με την είδηση του διαζυγίου να είναι ξαφνική, αλλά όχι και τόσο απρόσμενη, καθώς αρκετές σκιές υπήρχαν για το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η Ένωση έχει στραμμένα τα μάτια της εντός και εκτός Ελλάδας για την αντικατάσταση του 51χρονου Σέρβου τεχνικού, με τις περιπτώσεις που προκρίνονται μέχρι στιγμής να είναι αυτές του πρώην τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρη Γιαννίκη, αλλά και ενός προπονητή του εξωτερικού.

Ο Σέρβος τεχνικός άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη θητεία του στην Ένωση. Στην παρουσίασή του στην ΑΕΚ υποσχέθηκε να δουλέψει σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το SPORT24 κάνει ένα flashback στα πιο σημαντική γεγονότα της περίπου πεντάμηνης θητείας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ, από την ημέρα που ανακοινώθηκε μέχρι την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Η δουλειά στην προετοιμασία και η επένδυση του καλοκαιριού

Ο Μιλόγεβιτς είχε όλη τη διάθεση να δουλέψει σκληρά. Πριν από την προετοιμασία στην Ολλανδία, έγινε κι ένα μίνι καμπ στο Πήλιο, όπου αξιολογήθηκε το περσινό ρόστερ. Μάλιστα αυτή η αλλαγή στην προετοιμασία έγινε με δική του επιλογή.

Το κυριότερο για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι ότι πέραν της διάθεσης που έδειξε για σκληρή δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια, ήταν ότι κατάφερε να βγει νικητής από τους προκατόχους του στην επένδυση χρημάτων στην ομάδα σε μεταγραφές. Αυτές ενδεχομένως να έγιναν λίγο αργοπορημένα, καθώς προηγήθηκε ένας αποκλεισμός - σοκ από τη Βέλεζ, αλλά έγιναν με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει πλουραλισμό επιλογών, ειδικά από τη μέση και μπροστά, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Το κυριότερο είναι ότι ορισμένες επιλογές ήταν δικές του ή "ενεργοποιήθηκε" ο ίδιος για την απόκτησή τους. Ένας από αυτούς είναι ο Νταμιάν Λε Ταλέκ, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ είχε θετική γνώμη και για την απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί, ενός ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας, δίχως να έχει παίξει πολύ στο πρόσφατο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η κοινή θητεία τους στον Πανιώνιο, μαζί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Λε Ταλέκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αναδείξει όλες τις πτυχές του ταλέντου του, ωστόσο ο Χατζισαφί με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον Ιωνικό, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, τα οποία μπορεί να αναδείξει και στη μεσαία γραμμή, μετά την απόκτηση του Μοχαμάντι.

Το πρώτο "χαστούκι" από τη Βέλεζ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την προετοιμασία της με σκοπό να φτιάξει μια ομάδα που θα μπει στην OPAP Arena και θα διεκδικήσει με αξιώσεις τίτλους εν Ελλάδι και γιατί όχι να μην το πετύχει και από φέτος, αν ευδοκιμούσαν οι συνθήκες. Στο μυαλό των ανθρώπων της Ένωσης υπήρχε και η Ευρώπη.

Από τη στιγμή μάλιστα που η ΑΕΚ έπαιζε στο νεοσύστατο Europa Conference League και θα ήταν στους ισχυρούς σε όλες τις κληρωτίδες των προκριματικών (που σημαίνει ότι είχε περισσότερες πιθανότητες να βρει έναν αντίπαλο του χεριού της), έκανε υποχρέωση την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα, αναλόγως τους αντίπαλους θα αξιολογούταν και η πρόκριση στα νοκ - άουτ. Ωστόσο η ΑΕΚ γνώρισε έναν από τους χειρότερους (αν όχι τον χειρότερο) αποκλεισμό στην ιστορία της από την άσημη Βέλεζ Μόσταρ της Βοσνίας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι έβδομη στο βοσνιακό πρωτάθλημα (το οποίο αποτελείται από 12 ομάδες).

Ο Μιλόγεβιτς έφυγε σχεδόν αλώβητος από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό. Όχι μόνο στηρίχθηκε και δεν αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας, όπως έχει συμβεί σε συναδέλφους του στην Ένωση και σε άλλες ομάδες, αλλά ενισχύθηκε και με ποιοτικές μεταγραφές.

Οι μεταγραφές στο φινάλε επανέφεραν προσωρινά την ηρεμία

Η Ένωση ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι μετά τον αποκλεισμό από το Europa Conference League, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός ενήργησε σαν μοχλός επιτάχυνσης για τους Κονέ - Παπαδημητρίου που έτρεχαν το νέο πρότζεκτ της ΑΕΚ από κοινού με τον Μιλόγεβιτς. Ενδεικτικό είναι ότι οι μισές μεταγραφές της Ένωσης (7 από τις 14) έγιναν μετά τον αποκλεισμό.

Οι μεταγραφές των Νορντίν Αμραμπάτ, Στίφεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέφτιτς ενίσχυσαν ποσοτικά και αναβάθμισαν ποιοτικά τη γραμμή της ΑΕΚ πίσω από τον φορ, κάτι που ζέστανε και τον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτό φάνηκε στην αγορά των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς πωλήθηκαν συνολικά 16.043 εισιτήρια διαρκείας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ 12ετίας για την Ένωση.

Την ίδια ώρα, ο Σέρβος τεχνικός στις περισσότερες δηλώσεις του, είτε μετά από νίκη είτε μετά από ήττα μιλούσε για το γεγονός ότι η ομάδα θέλει χρόνο για να γίνει "πιο ομάδα", για να διορθώσει κάποια πράγματα. Εν μέρει είχε δίκιο. Μια ομάδα με τόσες μεταγραφές χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει στο DNA της τη νίκη και τη διεκδίκηση τίτλων. Επομένως μονόδρομος για να κερδίσει χρόνο ήταν τα αποτελέσματα, τα οποία δεν ήρθαν στα πιο κρίσιμα παιχνίδια.

Και δεν ήρθαν παρόλο που ο κιτρινόμαυρος οργανισμός άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από τη Βέλεζ, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία για κάτι κάλο στην Ελλάδα, βλέποντας παράλληλα ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα. Η πραγματικότητα όμως άλλαξε άρδην.

Το δεύτερο "χαστούκι" στην Κρήτη

Το παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League Interwetten ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση. Βρήκε γκολ με τον Αραούχο στην πρώτη της τελική στο ματς, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, παίζοντας με παίκτη λιγότερο κόντρα σε μια ομάδα που αρέσκεται στο να παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο με κατοχή της μπάλας και σετ επιθέσεις από πίσω και μάλιστα στην έδρα της. Ωστόσο στα τελευταία 15 λεπτά οι Κρητικοί πέτυχαν μια επική επιστροφή, παίρνοντας την ισοπαλία με παλικαρίσιο τρόπο.

Στην ΑΕΚ μπορούσαν να βρουν αρκετά άλλοθι στη διαιτησία, όμως το να χάσεις ένα προβάδισμα τριών τερμάτων σε διάστημα 15 λεπτών, δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί και αυτό ήταν κάτι που αναγνώριζαν όλοι στην Ένωση.

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν η αρχή του τέλους

Μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ ακολούθησε η δύσκολη νίκη με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, από την οποία η Ένωση το μόνο κέρδος που είχε, εκτός από τους τρεις βαθμούς ήταν να κερδίσει λίγο χρόνο για να πάει με ηρεμία η ομάδα στην Τούμπα και να ρίξει τη ζαριά της κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι προβλημάτιζε με την εικόνα του.

Η ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα, ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση ίσως το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ήταν ανώτερος και δίκαια πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Το χειρότερο για τον Μιλόγεβιτς ήταν ότι στην σκακιέρα των προπονητών έχασε κατά κράτος από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος κατάφερε να κρύψει τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ και να αναδείξει τις αδυναμίες της Ένωσης. Ο Μιλόγεβιτς ωστόσο δεν έδειξε αντανακλαστικά βλέποντας την προβληματική εικόνα της ομάδας του.

Η ήττα αυτή έφερε και τις πρώτες σκιές στο μέλλον του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Θέμα αντικατάστασής του ευθέως δεν είχε τεθεί, ωστόσο γνώριζε και ο ίδιος ότι με την πρώτη "στραβή" στα εναπομείναντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δύσκολα θα παρέμενε στον πάγκο της ομάδας.

Η εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό τού έδωσε "φιλί ζωής", ωστόσο η εξέλιξη της αναμέτρησης με την ομάδα του Αγρίνιου, η μείωση στο σκορ (1-2), αλλά και η κυριαρχία της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου μέχρι το 70ο λεπτό, θύμισε σε αρκετούς το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν συνέβη, αντίθετα η ΑΕΚ βρήκε ένα ακόμα γκολ με τον Τσούμπερ εξασφαλίζοντας το "τρίποντο".

Η πίεση που δημιουργήθηκε στον Μιλόγεβιτς στο τελευταίο διάστημα, δεν τον βοήθησε καθόλου. Ο ίδιος έδειχνε επηρεασμένος και στις προπονήσεις, κάτι που ενίσχυσε το "κίνητρο" των ανθρώπων της ΑΕΚ να φτάσουν στο χθεσινό διαζύγιο.

Το γεγονός ότι συναίνεσε και ο ίδιος στο διαζύγιο, δείχνει ότι και ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να απεμπλακεί από τη συγκεκριμένη πίεση.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ