ΑΕΚ

Μιλόγεβιτς: "Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν"

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην παρουσίαση από την ΑΕΚ
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην παρουσίαση από την ΑΕΚ AEK FC

Η ΑΕΚ παρουσίασε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να αναφέρει ότι η ΑΕΚ αν είναι αυτή που πρέπει δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, ενώ τόνισε ότι γίνεται σκληρή δουλειά από όλους στο κομμάτι των ενισχύσεων.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε δηλώσεις του στην επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ ανέφερε ότι η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί κανέναν από τους ανταγωνιστές της, αν είναι αυτή που πρέπει, ωστόσο πρέπει να κοιτάξει πρώτα η ίδια η ομάδα τη δουλειά της.

Παράλληλα τόνισε ότι είχε έρθει και στο παρελθόν σε επαφή με τη διοίκηση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε, ενώ ως προς το κομμάτι των μεταγραφών, τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δουλεύουνε πολύ σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Σέρβος τεχνικός επιθυμεί να έχει μαζί του λύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν την ομάδα και θα αυξήσουν την ποιότητά της, ενώ πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από το κομμάτι των αποχωρήσεων.

Παράλληλα δεν ήθελε να αναφερθεί στα όσα συνέβησαν πέρυσι, καθώς επιθυμεί να αφήσουν πίσω τους άπαντες την περσινή σεζόν και να κοιτάξουν με αισιοδοξία και σκληρή δουλειά την επόμενη σεζόν. Ενώ για τον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο, τόνισε ότι θα του ζητήσει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, μια και είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς: Για το ποιά είναι η φιλοσοφία που θέλει να έχει η ΑΕΚ: "Θα ήθελα να πω σε όλους σας να έχουμε καλή χρονιά. Να είμαστε όλοι οι υγιείς γιατί αυτή η περίοδος που περάσαμε ήταν δύσκολη και πρέπει να προσέχουμε ακόμα".

"Να έχουμε μια καλή συνεργασία, θεωρώ ότι σίγουρα θα την έχουμε. Ευχαριστώ και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που μου προσέφεραν αυτή την ευκαιρία. Ως προς την ερώτηση. Ξέρετε ότι είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ως ποδοσφαιριστής και προπονητής".

"Το DNA της ΑΕΚ είναι να βλέπει καλό και ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι άνθρωπος που θα τα πω εύκολα αυτά τα λόγια. Είναι δύσκολο να πω ότι θα παίζουμε έτσι ή αλλιώς, απλά η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θα προσπαθήσω με τους παίκτες να κάνω τα πάντα γι' αυτό. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά να το συνδυάσουμε και με το αποτέλεσμα. Προτιμάω να έχω τα καλά αποτελέσματα, παρά την εμφάνιση".

"Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να περάσω στην ομάδα, ένα επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο".

Για το αν στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Πήλιο θα γίνει η αξιολόγηση του ρόστερ: "Εγώ από την πρώτη μέρα που ήρθα και συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας, ήθελα να πάμε και να είμαστε μαζί. Αυτές τις μέρες θέλω να γνωρίσω τους παίκτες. Μου αρέσει να έχω επικοινωνία μαζί τους, να δω τη σχέση μεταξύ τους, να λειτουργήσουμε καλύτερα στο μέλλον".

"Θέλω να με μάθουν οι παίκτες. Σαν αξιολόγηση, αξιολογώ τους παίκτες κάθε μέρα. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλές σχέσεις οι παίκτες μεταξύ μας. Σίγουρα, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για τους παίκτες που θα έρθουν αργότερα. Το βασικό είναι που θα πάμε στην Ολλανδία και θα ξεκινήσει το μοντάρισμα το τελικό".

Για τις πρώτες κουβέντες που θα πει στους παίκτες, μετά την αποτυχημένη περσινή σεζόν: "Δεν θα κοιτάξω αυτό που έγινε. Υπάρχει μέλλον και παρόν. Ήταν μια δύσκολη σεζόν από όλες τις απόψεις. Από εκεί και πέρα πρέπει να βάλουμε μια τελεία".

"Θα έχουμε μια καινούργια αρχή, θα μιλήσω με τους παίκτες και θα ακούσω τι έχουν να μου πουν και αυτοί. Δεν θέλω αυτή την αρνητική ενέργεια που είχαμε πέρυσι. Θέλω να το ξεχάσουμε αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε τη νέα χρονιά με θετική ενέργεια. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να καταλάβουν ότι έχει τεράστια ιστορία με κόσμο. Να καταλάβουν τι περιμένει ο κόσμος από εμάς.

"Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να μιλήσω για όσα συνέβησαν την περσινή χρονιά. Θέλω μόνο τα θετικά πράγματα, αυτό έχω εξηγήσει και στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Να πιστεύουμε στη δουλειά μας".

Για το αν τον ανησυχεί ο ανταγωνισμός που υπάρχει και που ποντάρει για την επιτυχία, αλλά και για τις μεταγραφές: "Σαν φιλοσοφία μου είναι ότι κοιτάω τη δουλειά μου και την ομάδα μου. Πάντα σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες. Αλλά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο. Πιστεύω στη δουλειά και στην ομάδα μου'.

"Αν είμαστε σωστοί δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε κανέναν. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε δεξιά και αριστερά. Για τις μεταγραφές, έχω παρακολουθήσει όσα γίνονται, ξέρω τα πάντα. Από εκεί και πέρα, η μεταγραφική περίοδος είναι ένα ζωντανό πράγμα".

"Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Είναι δύσκολο να μιλάς για τις μεταγραφές. Μέσα από τη συνεργασία όλων μας, έχουμε κάποιους στόχους που ψάχνουμε. Από εκεί και πέρα, σχεδόν κάθε προπονητής θα σας πει ότι σε όλες τις θέσεις θέλει ενίσχυση. Αν μπορούμε να φέρουμε καινούργιο όνομα και νέους παίκτες είναι θετικό".

"Δεν θέλω να μου φέρουν παίκτες και απλά να πούμε ότι κάναμε μεταγραφές. Θέλω να μου φέρουν παίκτες ποιοτικούς, να έρθουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Σίγουρα είναι και παίκτες με γνώμονα το μέλλον".

"Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν νέοι παίκτες μαζί μας. Θα δούμε τι θα γίνει, αν είναι καλοί παίκτες και μπορούμε, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αν είναι κάποιος παίκτης που μας ενδιαφέρει, θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε".

Για το επίτευγμα που θα ήθελε να πετύχει με την ΑΕΚ για να είναι ευχαριστημένος: 'Δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να πει πολλά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δώσω τα πάντα και θα δουλεύω πολύ σκληρά. Μου αρέσει αυτή η δουλειά, έχω έρθει σε μεγάλη ομάδα, αγαπάω το ποδόσφαιρο και ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και τι περιμένουν από εμένα. Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ κάτι παραπάνω".

Για το ποιό πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και τι κρατάει ως θετικό: "Μπορώ να μιλήσω για ώρες σχετικά με αυτό το θέμα, ωστόσο δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Ήταν σίγουρα δύσκολη χρονιά. Πρέπει να με καταλάβετε. Δεν θέλω να μιλήσω για όσα έγιναν πέρυσι".

"Από εκεί και πέρα, σίγουρα νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες. Με όσους δουλεύω τους πιστεύω πάρα πολύ. Πιο πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ωστόσο θα έχουμε κανόνες. Εγώ έτσι δουλεύω, θα είναι πιο εύκολο για όλους μας, για να έχουμε μεγάλη αισιοδοξία για τη νέα χρονιά. Πρέπει να κρατάμε μόνο τα θετικά".

"Είχα μιλήσει 2-3 φορές με τον πρόεδρο να έρθω στην ΑΕΚ , δεν μπορούσε να προχωρήσει η συνεργασία γιατί είχα συμβόλαιο στις άλλες ομάδες. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει τα πάντα για την ΑΕΚ. Τώρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα τώρα με το νέο γήπεδο. Σίγα σιγά, νομίζω ότι θα πάμε καλά".

"Ο ίδιος μου είπε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την περσινή χρονιά, αλλά το ίδιο που είπα σε εσάς είπα και σε αυτόν. Πιστεύω στη δουλειά μου, θα προσπαθήσω πολύ, από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο".

Για τους 8-9 ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και αν έχει και άλλους στη λίστα (με τους υπό παραχώρηση παίκτες) που έως τώρα υπολογίζονταν κανονικά: "Θέλω να δω όλους τους παίκτες. Θα μας λείπουν 5-6 παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Αυτούς τους παίκτες που έχουμε θα τους αξιολογήσουμε".

"Έχουμε συγκεκριμένους στόχους για τις μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να σας πω αν θα φύγει κάποιος. Μπορεί να έρθει για κάποιον παίκτη μια πολύ καλή οικονομικά πρόταση. Πρέπει να τα μελετήσουμε. Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θέλω να έχω ρόστερ χωρίς ποιότητα. Με τη συνεργασία με το σκάουτινγκ, θα φέρουμε τους παίκτες που θα μας βοηθήσουν".

Για το αν έχει κατασταλάξει στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσει και τι θα ήθελε να αφήσει σαν σημάδι όταν αποχωρήσει: 'Ακόμα δεν ήρθα με ρωτάτε για το τι θα σκέφτομαι όταν θα φύγω (γέλια). Όπου και να ήμουνα ήμουν συνεργάσιμος, θέλω να είναι περήφανος ο κόσμος και η διοίκηση μαζί μου σαν άνθρωπο".

"Σαν προπονητής, όσο καλός και να είμαι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα με κρίνει. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να έχει ένα πλάνο. Σίγουρα έχω ένα γενικό πλάνο. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τους παίκτες που θα πάρουμε, κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Γι' αυτό είναι οι προπονήσεις. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος, ειδικά που θα έχουμε τώρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

"Θα δω ανάλογα τους παίκτες και θα πάρω την απόφαση για το σύστημα. Είναι πολλές παράμετροι. Είμαι σίγουρος ότι επειδή οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου. Αν έρθει κάποιος παίκτης μπορούμε να αλλάξουμε το πλάνο. Από εκεί και πέρα, εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο, κάτι που το οφείλω".

Για το ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε στους επτά παίκτες που θα πάρει και σε συγκεκριμένες θέσεις και αν ο ίδιος έχει κάποιους παίκτες στο μυαλό του: "Σίγουρα θα τα πούμε για τις μεταγραφές. Αλλά το νούμερο αυτό είναι δύσκολο. Δεν μπορούμε να "πατάμε' σε αυτό το νούμερο. Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου και οι συνεργάτες που αξιολογούν όλες τις μεταγραφές".

"Είναι συνολική δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί με βοηθάνε αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Θα δούμε τώρα το νούμερο. Μπορεί να είναι λιγότερες, μπορεί να είναι και παραπάνω. Είναι «ζωντανό» το πράγμα. Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα".

"Κάθε προπονητής πονοκεφαλιάζει με αυτό και περιμένει πώς και πώς να τελειώσουν οι μεταγραφές. Να μην ασχολούνται με αυτά. Αυτά θα τα δούμε, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να ψάχνουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα. Ο αριθμός δεν παίζει κανέναν ρόλο. Θα δούμε πόσοι παίκτες θα έρθουν".

Για την περίπτωση του Κρίστιτσις με τον οποίο έχει συνεργαστεί στον Ερυθρό: "Είχαμε επαφή, μιλήσαμε. Επιθυμία του είναι να γυρίσει στη Σερβία. Από όσο ξέρω έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Είναι στα χέρια της διοίκησης τι θα γίνει με τον Κρίστιτσιτς".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο της ΑΕΚ: "Σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά πέρυσι, δεν θα μιλήσω γι' αυτό. Ξέρω και σαν ποδοσφαιριστής, παίζω από το 1993 στην Ελλάδα και θαύμαζα τον κόσμο της ΑΕΚ που είναι πάντοτε δίπλα στην ομάδα".

"Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες χρονιές στο παρελθόν. Γι' αυτό είναι και μεγάλη ομάδα. Όποιος ζήσει τέτοιες καταστάσεις καταλαβαίνει ότι ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα, την λατρεύει, γιατί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες είναι δίπλα στην ομάδα".

"Είναι μεγάλη δύναμη για την ΑΕΚ ο κόσμος. Ήταν διαφορετική η περσινή χρονιά, χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα περάσει ο κορονοϊός που έχει πληγώσει όλο τον κόσμο και να έχουμε δίπλα τους φιλάθλους, γιατί είναι διαφορετικό με αυτούς, γιατί ξέρω τη δύναμη που προσφέρουν στην ομάδα".

"Πρέπει να είναι δυνατοί, πρέπει να πιστεύουνε. Στο κάτω - κάτω δεν έχουμε λόγο να είμαστε αρνητικοί. Το ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Χωρίς πολλά λόγια, τους θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίξουνε και εμείς με τη σειρά μας, να δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε ευτυχισμένους".

Για το αν αισθάνεται πίεση στην ΑΕΚ: "Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη γιατί κρίνεται από τα αποτελέσματα. Εγώ αγαπάω αυτή τη δουλειά, προσπαθώ και βλέπω τα πράγματα θετικά. Πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Να δουλεύουμε καθημερινά να πηγαίνουμε βήμα - βήμα και να κάνουμε απολογισμό στο τέλος".

Για το αν έχει κάποια "συνταγή" για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς έχει πετύχει πολλές προκρίσεις: "Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Θα ήθελα να έχω γρήγορα όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να εφαρμόσουμε το πλάνο. Είναι δύσκολο, γιατί κάποιες ομάδες θα είναι πιο έτοιμες. Δεν έχουμε πολύ χρόνο".

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάντα η επόμενη προπόνηση, να δίνουμε τα πάντα και θα δούμε τι θα γίνει. Τα ματς είναι κοντά το ένα στο άλλο και περιμένω να επιστρέψουν και οι παίκτες που ήταν στις Εθνικές ομάδες για να τους περάσω αυτά που θέλω".

Για τον Τσιγρκίνσκι που αποχώρησε και τον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο: "Ο Τσιγκρίνσκι είναι 5 χρόνια εδώ. Έχει δώσει τα πάντα. Είναι μεγάλο κεφάλαιο. Για τον Μάνταλο είναι ο φυσικός ηγέτης. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση. Θα ζητήσω πιο μεγάλες ευθύνες στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Δίνω σημασία στις σχέσεις παικτών".

"Τον Πέτρο τον έχω αντιμετωπίσει, τον ξέρω. Έχει να δώσει και παραπάνω. Σαν αρχηγός πρέπει να πάρει όλες τις αγωνιστικές ευθύνες. Θα μιλήσω με όλους τους αρχηγούς και θα εξηγήσω τι ζητάω".

Για την προοπτική να είναι αυτός ο τεχνικός που θα μπει στην OPAP Arena: "Έχω όνειρα αλλά θα τα κρατήσω για μένα. Αν το κάνω πραγματικότητα θα σας πω. Τώρα είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω επισκεφτεί το νέο γήπεδο ακόμα αλλά όταν θα έχω τον χρόνο θέλω να πάω να δω το γήπεδο που όλοι περιμένουμε να φτιαχτεί. Το χρειάζεται και η ΑΕΚ και όλη η Ελλάδα".

Για τους Εντσάμ, Αραούχο και Τζαβέλλα που είναι κοντά στο να συμφωνήσουν με την ΑΕΚ: "Δεν μπορώ να σας δώσω κανένα στοιχείο. Όλο το τιμ δουλεύει στις μεταγραφές. Γράφονται διάφορα ονόματα. Όταν θα έχετε επίσημη ανακοίνωση, τότε θα ξέρετε. Κάποια ονόματα είναι αλήθεια, κάποια όχι. Εγώ δεν μιλάω με ονόματα".

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ