ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Ετοιμάζει νέο και δικαιότερο συμβόλαιο για τον Πιόλι

Ο Στέφανο Πιόλι μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο πριν από "Derby della Madonnina" μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν (20 Νοεμβρίου 2016)
Ο Στέφανο Πιόλι μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο πριν από "Derby della Madonnina" μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν (20 Νοεμβρίου 2016) @ 2016 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν έχει κάνει άλματα αγωνιστικής προόδου την τελευταία διετία με τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της και σχεδιάζει να τον ανταμείψει, προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024 με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους σε σχέση με τον υπάρχον.

Όταν τον Οκτώβριο του 2019 πήρε τη σκυτάλη από τον Μάρκο Τζαμπάολο λίγοι θα στοιχημάτιζαν υπέρ του, πως θα μπορούσε δηλαδή να φτιάξει την εικόνα της Μίλαν και να τη μεταμορφώσει σε μία ομάδα που θα διεκδικούσε το σκουντέτο.

Κόντρα όμως στα προγνωστικά, ο Στέφανο Πιόλι μπόρεσε να βελτιώσει σε απίστευτο βαθμό τους ροσονέρι μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να κρατήσει τη θέση του στον πάγκο κάνοντας τους διοικούντες να τον εμπιστευτούν και να μην φέρουν τον Ραλφ Ράνγκνικ στη θέση του όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Τώρα, έχοντας να επιδείξει έναν μέσο όρο 1.97 βαθμών σε κάθε ματς πρωταθλήματος, με την Μίλαν να βρίσκεται στην κορυφή της Serie A μαζί με την Νάπολι μετά από 12 αγωνιστικές και την επιστροφή στο Champions League ύστερα από 7 χρόνια φαγούρας να είναι γεγονός, βρίσκεται κοντά σε μία ακόμα ανανέωση.

Όπως αποκάλυψε με σημερινό της δημοσίευμα (09/11) η ιταλική ιστοσελίδα "Calciomercato.it", οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει ήδη επαφές για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024, από τη στιγμή που η τωρινή συνεργασία τους έχει ορίζοντα μόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Επιπλεον, οι ροσονέρι αναγνωρίζουν πως ο Στέφανο Πιόλι δεν είναι από τους πλέον καλοπληρωμένους της Serie A, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που κερδίζει ετησίως να είναι τα χρήματα που κερδίζει ο Μιχάιλοβιτς (Μπολόνια) και ο Τζούριτς (Τορίνο) και στην κορυφή της σχετικής λίστας να βρίσκονται οι Μουρίνιο (Ρόμα) και Αλέγκρι (Γιουβέντους) με τις ετήσιες απολαβές τους να ανέρχονται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο μέσο, το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να κλείσει άμεσα το deal είναι να μπορέσει ο Πάολο Μαλντίνι να πάρει το "Ok" από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε να προσφερθεί στον Πιόλι ένα συμβόλαιο με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους σε σχέση με το υπάρχον.

Σημειώνεται πως ο Πιόλι έχει αήττητη μέχρι στιγμής την Μίλαν στη φετινή Serie, με τον απολογισμό της να είναι 10 νίκες και 2 ισοπαλίες (με Γιουβέντους και Ίντερ), με τους διαβόλους να διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ