ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Αποχή μίας ημέρας από τα social media, για να στηρίξει τον Μενιάν στη μάχη κατά του ρατσισμού

Μίλαν: Αποχή μίας ημέρας από τα social media, για να στηρίξει τον Μενιάν στη μάχη κατά του ρατσισμού
@2023 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Μάικ Μενιάν έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στον αγώνα με την Ουντινέζε και η Μίλαν στάθηκε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, με τους ροσονέρι να αποφασίζουν μάλιστα να απέχουν την Κυριακή (21/01) από τα social media.

Η Μίλαν επιβλήθηκε με 3-2 της Ουντινέζε στην "Dacia Arena" το Σάββατο για την 21η αγωνιστική της Serie A, σε ένα ματς ωστόσο που οι ροσονέρι έφυγαν από το γήπεδο όχι μόνο με χαμόγελα αλλά και με... οργή.

Χαμόγελα για τους τρεις βαθμούς της νίκης που τους κράτησε μέσα στο κόλπο του τίτλου και στη θέση του οδηγού για την είσοδο στην πρώτη τετράδα και οργή επειδή ο Μάικ Μενιάν έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίθεση που τον ώθησε στο να αποχωρήσει από το γήπεδο και να υπάρξει προσωρινή διακοπή, με τους συμπαίκτες του να στέκονται στο πλευρό του, όπως έκαναν επίσης ο διαιτητής του αγώνα αλλά και ποδοσφαιριστές των "φριουλάνι".

"Επιστρέψαμε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη θέληση για να πάρουμε τη νίκη επειδή η σωστή απάντηση στον ρατσισμό είναι να νικάς", τόνισε ο Γάλλος διεθνής τερματοφύλακας στο φινάλε της αναμέτρησης, με τους ροσονέρι να βρίσκουν από την πλευρά τους ακόμη έναν τρόπο για να εκφράσουν την έμπρακτη και απόλυτη στήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Αυτός ήταν να αδρανοποιήσουν ουσιαστικά τους λογαριασμούς τους στα social media την Κυριακή, με την Μίλαν να ενημερώνει τα εξής το μεσημέρι της Κυριακής:

"Μετά από τα απαράδεκτα γεγονότα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ουντινέζε, η Μίλαν αποφάσισε να μην κάνει κάποια ανάρτηση στα social media σήμερα, στις 21 Ιανουαρίου 2024, ως συμπαράσταση στον Μάικ Μενιάν και στη μάχη του απέναντι στον ρατσισμό".

Σημειώνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μενιάν έγινε στόχος ρατσιστικής αντιμετώπισης, με τον πορτιέρε των ροσονέρι να επιλεγει πάντως μία δυναμική απάντηση με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερο κόσμο μαζί με τις αρμόδιες αθλητικές αρχές, απέναντι σε μία από τις σύγχρονες μάστιγες των γηπέδων.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ