SERIE A

Ξέσπασε ο Μενιάν: "Οι ρατσιστές να μένουν σπίτι και να μην έρχονται πια στο γήπεδο"

Ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αταλάντα για τη Serie A 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023
Ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αταλάντα για τη Serie A 2022-2023 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 © 2023/ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Μάικ Μενιάν έδωσε μία καλή απάντηση στον ρατσισμό με την αποχώρησή του από το γήπεδο που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή στο Ουντινέζε - Μίλαν και στο φινάλε του αγώνα ζήτησε από τις ποδοσφαιρικές αρχές να επιβάλλουν σκληρές ποινές.

Η Μίλαν πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Ουντινέζε το βράδυ του Σαββάτου (20/01), σε έναν αγώνα ωστόσο που σημαδεύτηκε από τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Μάικ Μενιάν από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων και η οποιά ώθησε τον Γάλλο κίπερ να αφήσει τον αγωνιστικο χώρο και να πάει στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Η κίνηση αυτή στηρίχτηκε από όλους τους συμπαίκτες του στους ροσονέρι ενώ βρήκε και αλληλέγγυους αρκετούς παίκτες της Ουντινέζε, με το ματς να διακόπτεται για μερικά λεπτά και τη συνέχεια να βρίσκει τους Μιλανέζους να παίρνουν τη νίκη και να την αφιερώνουν στον συμπαίκτη τους για τη δοκιμασία που πέρασε.

"Πήγα να πάρω τη μπάλα και άκουσα να με φωνάζουν "μαϊμού" όμως δεν είπα κάτι, συνέχισαν όμως να το κάνουν και ζήτησα βοήθεια από τον πάγκο. Έπειτα, είπα πως δεν γίνεται να παίζουμε έτσι ποδόσφαιρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη, ούτε σε μένα ούτε σε άλλους παίκτες. Είναι πράγματα που πρέπει να λέγονται γιατί είναι άνθρωποι αμαθείς και αδαείς", τόνισε στο φινάλε του αγώνα ο Μενιάν, και πρόσθεσε με νόημα:

"Ο οπαδός έρχεται στο γήπεδο για να υποστηρίξει, ακόμα και να αποδοκιμάσει, όμως δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές επειδή δεν ωφελεί σε κάτι απλά να μιλάμε. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μένουν σπίτια τους και να μην έρχονται πια στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο επειδή οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο, με τις οικογένειές τους, για να διασκεδάσουν. Έχουμε έναν μεγάλο σύλλογο, είμαστε οικογένεια, όλοι με υποστήριξαν.

Μετά από το περιστατικό αυτό, βγήκαμε στο γήπεδο με μεγαλύτερη θέληση να πάρουμε τη νίκη έχοντας αυτό το κίνητρο. Η σωστή απάντηση ήταν η νίκη".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ