EUROPA LEAGUE

Με θέα την Γλασκώβη

Με θέα την Γλασκώβη
Σεβίλλη

Βερντέρ Βρέμης και Σεβίλλη κυνηγούν την ανατροπή απέναντι σε Εσπανιόλ και Οσασούνα για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Γλασκώβης.

Το ερώτημα που κυριαρχεί μετά την πρώτη πράξη, είναι αν τελικά θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που φέρουν ως πιθανό πλέον έναν Ισπανικό εμφύλιο ή τελικά η Βέρντερ Βρέμης θα κάνει την μεγάλη ανατροπή και θα χαλάσει τα σχέδια στους Ίβηρες.
Η Γερμανική ομάδα φαίνεται να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην Εσπανιόλ που ταξιδεύει στην Βρέμη με τον αέρα του υπέρ της 3-0 από τον πρώτο ημιτελικό στην Βαρκελώνη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Βέρντερ τα περασμένα χρόνια έχει καταφέρει να κάνει σπουδαίες ανατροπές και έτσι θα επιδιώξει κάτι ανάλογο απόψε με οδηγό το παρελθόν.

Στο άλλο ζευγάρι που αποτελεί Ισπανική υπόθεση, η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη καλείται να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 με αντίπαλο την Οσασούνα που αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του θεσμού και πλέον έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την παρθενική της παρουσία της στον τελικό. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ(21:45-MEGA):Με οδηγό το παρελθόν όπου έχει πετύχει σπουδαίες ανατροπές, η Βέρντερ Βρέμης θα κυνηγήσει αυτό που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μετά την ήττα της με 0-3 από την Εσπανιόλ την περασμένη εβδομάδα στην Βαρκελώνη.

Οι Γερμανοί φαίνεται να έχουν αποστολή-βουνό αλλά η Σπαρτάκ Μόσχας το 1988 δεν έχει ξεχάσει τον αποκλεισμό της στην παράταση με 6-2 και ενώ είχε επικρατήσει της Βέρντερ με 4-1 στον πρώτο αγώνα. Κάτι ανάλογο έπαθε όμως και η Δυναμό Δρέσδης την επόμενη σεζόν καθώς αν και επικράτησε με 3-0, ηττήθηκε με 5-0 και αποκλείστηκε στον επαναληπτικό από την Βέρντερ.

Τέλος την σεζόν 1999-2000 η Λυών ήταν το επόμενο θύμα στις μεγάλες ανατροπές της, καθώς ηττήθηκε με 4-0 στην Βρέμη και ενώ είχε νικήσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα.

Η Εσπανιόλ έτσι θέλει να αποφύγει κάτι τέτοιο και θα επιδιώξει να διαφυλάξει το προβάδισμα της για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό της Γλασκώβης.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Τόμας Σάαφ για την Βέρντερ δεν υπολογίζει τον τερματοφύλακα Βίιζε που αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα και η πιθανή ενδεκάδα είναι: Ράινκε, Οβομογιέλα, Πασάνεν, Νάλντο, Ουόμε, Φρινγκς, Μπάουμαν, Γιένσεν, Ντιέγκο, Κλόζε, Χουντ.

Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τους Ισπανούς δεν υπολογίζει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας στο Κύπελλο UEFA, τον Παντιάνι που είναι τιμωρημένος όπως και για τον Ουρτάδο για τον ίδιο λόγο. Η πιθανή ενδεκάδα της Εσπανιόλ είναι: Ιραϊθόθ, Νταβιντ Γκαρσία, Τζάρκε, Λακρουθ, Τσίκα, Ριέρα, Μόχα, Κόστα, Ρουφέτε, Ταμούδο, Λουϊς Γκαρσία. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γάλλος Μερτράν Λαγιέ.

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ(21:45-Sport +):Το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι καλείται να υπερασπιστεί η Σεβίλλη στην έδρα της και μετά την ήττα της με 0-1 στην πρώτη πράξη του ισπανικού εμφύλιου με την Οσασούνα, θέλει να δείξει ποιός είναι το αφεντικό.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας εξακολουθεί να φέρει τον τίτλο του φαβορί και με όπλο την έδρα της θα κυνηγήσει την ανατροπή για να βρεθεί στην Σκωτία και να έχει τη δυνατότητα να κάνει το...νταμπλ. Άλλωστε αν καταφέρει κάτι τέτοιο θα γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα που το πετυχαίνει, 22 χρόνια μετά την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αντίπαλος της πάντως απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και μετά τη νίκη της στον πρώτο αγώνα, απέδειξε ότι δίκαια βρέθηκε έως εδώ αλλά παράλληλα έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την πρόκριση για πρώτη φορά στον τελικό.

Στον αγωνιστικό τομέα οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς προβλήματα και η πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Χουάν Ράμος είναι: Πάλοπ, Καστέδο, Ναβάρο, Εσκιντέ, Χίνκελ, Πουέρτα, Πάουλσεν, Ρενάτο, Αλβες, Κανουτέ, Κερζακόφ.

Η Οσασούνα αντίθετα θα έχει μία σημαντική απουσία καθώς θα απουσιάσει ο σκόρερ του πρώτου αγώνα, Ρομπέρτο Σολντάντο που είναι τιμωρημένος. Η πιθανή σύνθεση της Οσασούνα είναι:Ρικάρντο, Κοράϊες, Κρουτσάγκα, Κουεγιαρ, Ιθκιέρδο, Λόπεζ, Πουνάλ, Νεκουνάμ, Γκαρσία, Χουανφράν, Ουεμπό. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο άγγλος Γκρέιαμ Πολ.


























TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ