EUROPA LEAGUE

Προβάδισμα η Οσασούνα, τρένο η Εσπανιόλ

Προβάδισμα η Οσασούνα, τρένο η Εσπανιόλ
εσπανιολ

Η Εσπανιόλ, διέσυρε με 3-0 την Βέρντερ ενώ η Οσασούνα πήρε τη νίκη με 1-0 από τη Σεβίλλη

Οσασούνα-Σεβίλλη 1-0

Η Οσασούνα πήγε κόντρα στα προγνωστικά και έπαιξε ως ίση προς ίση τη Σεβίλλη, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 αποκτώντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στην Ανδαλουσία.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα από την Παμπλόνα πέτυχε ο Σολντάντο με εκπληκτική κεφαλιά από τπ ύψος του πέναλτι στο 55'. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τους πάντες στον αέρα παίρνοντας την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Πουνιάλ απο τα δεξιά.

Έτσι η παράδοση που θέλει τη Σεβίλλη να μην κερδίζει στην Παμπλόνα εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια συνεχίστηκε. Η Οσασούνα ήταν καλύτερη από τη Σεβίλλη και δίκαια πήρε τη νίκη αν και το σκορ φαντάζει πολύ φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες που δημιούργησαν κι έχασαν οι ποδοσαφαιριστές και των δύο ομάδων.

Ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και δε θα αγωνιστεί την άλλη Πέμπτη στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι το γεγονός ότι ο διαιτητής, Έρικ Μπράαμχααρ, τραυματίστηκε και παραχώρησε την θέση του στον Πίτερ Φινκ, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Διαιτητής:
Έρικ Μπράαμχααρ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Σολδάδο, Κουεγιάρ / Πόουλσεν, Κανουτέ, Νάβας, Λουίς Φαμπιάνο

Οι συνθέσεις
Οσασούνα (Χοσέ Άνγκελ Ζικάντα): Ρικάρντο, Ιζκέρντο, Κουέγιαρ, Ραούλ Γκαρθία, Κρουσάγκα, Μιλόσεβιτς (88' Βάλντο Λόπεζ), Πουνιάλ, Χουανφράν, Νταβίντ Λόπεζ, Σολντάντο (81' Γουέμπο), Κοράλες

Σεβίλλη (Χουάντε Ράμος): Κομπένιο, Χάβι Ναβάρο, Ντάνιελ, Αντριάνο (90' Πουέρτα), Πόουλσεν, Λουίς Φαμπιάνο (61' Κερζάκοφ), Κανουτέ, Εσκουντέ, Χέσους Νάβας, Μαρτί (78' Χίνκελ), Ντραγκουτίνοβιτς


Εσπανιόλ-Βέρντερ Βρέμης 3-0

Με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου UEFA που θα διεξαχθεί στην Γλασκώβη, βρίσκεται η Εσπανιόλ, η οποία διέσυρε εντός έδρας με 3-0 την Βέρντερ Βρέμης.

Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό, όταν ο Ρουφέτε σέντραρε από δεξιά, μετά από κοντινή εκτέλεση κόρνερ του Ντε λα Πένια, και ο προωθημένος Μόιζες με κεφαλιά "έγραψε" το 1-0. Οι Γερμανοί στο 50' προδόθηκαν από ακόμη μία στημένη φάση. Ο Ντε λα Πένια πήγε στο πρώτο δοκάρι κι εκεί ο Βάλτερ Παντιάνι (πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου UEFA ως τώρα με 11 γκολ) επιβεβαίωσε την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Από το 58', η φιλοξενούμενη Βέρντερ, αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς της, Βίζε, ο οποίος ανέτρεψε τον Ταμούδο εκτός περιοχής και σωστά είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Η Εσπανιόλ πέτυχε το τρίτο της γκολ στο 88΄. Ο Ριέρα έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κόρο, ο οποίος αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-0, το οποίο κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή της Βέρντερ την επόμενη εβδομάδα στο "Βέζερστάντιον"

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Οβρέμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Μόιζες Ουρτάδο, Παντιάνι- Μπάουμαν, Φριτς
Κόκκινη: Βίσε (58΄)

Οι συνθέσεις:

Εσπανιόλ: Ιραϊθόθ, Τορεχόν, Ζάρκε, Νταβίντ Γκαρθία, Ρουφέτε (83΄ Κόρο), Μόιζες Ουρτάδο, Ντε λα Πένια (79΄ Γιονάτας), Ριέρα, Ταμούδο, Παντιάνι (73΄ Ιτο)

Βέρντερ Βρέμης: Βίσε, Οβομογέλα, Πασάνεν, Νάλντο, Φριτς, Φρινγκς, Μπάουμαν (79΄ Βράνιες), Γένσεν (60΄ Ράινκε), Ντιέγκο, Κλόζε (74΄ Αλμέιδα), Χουντ































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ