ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Με καρδιά πρωταθλητή"

"Με καρδιά πρωταθλητή"
Τζίγγερ, Παναθηναϊκός

Ψηλά θέλει να κρατήσει την ομάδα ο "Τζίγγερ". Πρόστιμο 100.000 ευρώ. Απάντησε ο Ερασιτέχνης

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκα, ο κ. Βαρδινογιάννης δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του. Αρχικά, αφού μίλησε για το γεγονός ότι υπάρχει πρόταση η ΕΠΟ να δώσει την διαιτησία στην Λίγκα, μετά απάντησε για την διαιτησία του κ. Βασσάρα στο ματς με της Κέρκυρα, λέγοντας: " Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Πήρε 6 στην εφαρμογή κανονισμών, αυτό τα λέει όλα για έναν διαιτητή που βραβεύτηκε ως κορυφαίος. Αυτό είναι θέμα της επιτροπής διαιτησίας να επιληφθεί. Εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι, απλά παρακολουθούμε".

Εν συνεχεία, ο "Τζίγγερ" περιέγραψε την κατάσταση υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: "Η πείρα που απέκτησα αυτά τα χρόνια μου έδωσε την δυνατότητα να γίνω και λίγο μάντης. Ήθελα να εντοπίσω το πρόβλημα, όταν πήγα να συζητήσω με τους παίκτες. Κι όμως μετά, με μία απαράδεκτη εμφάνιση με την Παρί Σεν Ζερμέν έχυσαν στο τέλος την καρδάρα με το γάλα. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο και κανείς δεν μπορούσε να πανηγυρίσει.

Μετά ήρθε και η απαράδεκτη εμφάνιση με την Κέρκυρα, μία αγωνιστική παρουσία που δεν ταιριάζει σε παίκτες του Παναθηναϊκού",

είπε και συμπλήρωσε:

"Δεν θα μιλήσω σήμερα για μέτρα. Πάντως δεν θα είναι καταστροφή των πάντων. Είπα και τις προάλλες ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και κυρίως στους ποδοσφαιριστές αναφέρομαι, θα πρέπει να έχουν καρδιά πρωταθλητή.

Να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι και να έχει ο κόσμος την χαρά ότι τα έδωσαν όλα. Από κει και πέρα ποδόσφαιρο είναι, υπάρχει και η ισοπαλία, υπάρχει και η ήττα. Κάποιοι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να είναι μέρος της ομάδας, θα πάψουν να είναι και αυτό θα το αξιολογήσουμε σύντομα".





Σε ότι αφορά τα αίτια που έχουν οδηγήσει στην παρούσα φάση το "τριφύλλι", ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν απόλυτος: "Αν ήταν ένα πράγμα θα ήταν εύκολο να βρούμε και τη λύση. Πρόκειται για συνδυασμό πραγμάτων, τα οποία οδηγούν στο φαινόμενο η ομάδα να παρουσιάζεται όχι σύμφωνη με τις δυνατότητές της".



"Πρώτη δύναμη στην Ευρώπη"

"Οι οπαδοί περιμένουν πρωτάθλημα και τίτλους και το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Αν αυτό που υποννοείς είναι η κακή εικόνα, που αμφιβάλλω ότι είναι αυτό, λέω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα σε βαθμούς στην Ευρώπη, η μόνη που παίζει κάθε Μάρτιο και η πρώτη δύναμη της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Αν δεν έχει πάρει πρωταθλήματα, δεν ευθύνεται μόνο η ομάδα σ’ αυτό, αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες τους οποίους γνωρίζετε. Έχει αναδείξει πρωταθλητές Ευρώπης και έχει φτάσει πολύ κοντά σε μεγάλες διακρίσεις στην Ευρώπη, εκεί που φαίνεται η πραγματική δύναμη μιας ομάδας".




"Υποχρέωση να κρατάω ψηλά την ομάδα"

"Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ότι δεν έχουμε κατακτήσει πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί άλλες ομάδες όπως οι κίνδυνοι του υποβιβασμού λόγω οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να τους χαρίζει δισεκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο.

Μπορεί λοιπόν, να μην υπάρχουν τα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν κι άλλες παράμετροι βάσει των οποίων κρίνεται η προσφορά. Πριν από δύο χρόνια χάσαμε το πρωτάθλημα για ένα δοκάρι και πέρσι με μία διαφορά τριών βαθμών. Μιλάμε για τις αντιδράσεις 100 150 ατόμων, που μας έχουν συνηθίσει σε αυτή την συμπεριφορά.

Αυτοί διαμαρτύρονται και χλευάζουν ακόμη κι όταν κερδίζει η ομάδα, όπως για παράδειγμα όταν έβριζαν την διοίκηση στο παιχνίδι που νικήσαμε τον Ολυμπιακό.



Εχω υποχρέωση να κρατάω ψηλά την ομάδα.

Δικαιολογημένα υπάρχει δυσαρέσκεια, δικαιολογημένα κατά τους ίδιους πήγαν στο αεροδρόμιο αφού είχαν μία πολύ καλή αφορμή, αλλά και χωρίς αφορμή υπήρξαν στο παρελθόν ανάλογες αντιδράσεις. Αυτοί οι 100, 200, 300 δεν εκφράζουν τον χώρο του Παναθηναϊκού και είναι απαράδεκτο να κακοχαρακτηρίζουν μία ολόκληρη ομάδα, κινούμενοι με δημοσιογράφους υποβολείς-φερέφωνα των ενεργειών τους. Είμαστε πολύ δυνατή διοίκηση για να ασχολούμαστε μαζί τους, άλλοι δεν είναι τόσο δυνατοί".

Αμεσα οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον "ισχυρό" άνδρα να του πούνε για ποιους δημοσιογράφους μιλούσε και είπε λακωνικά: "Θέλετε να πω πάλι ονόματα και να μαζεύω επιστολές από τον σύνδεσμό σας. Δείτε τις τελευταίες μέρες, ποιοι προβλέπουν τι θα γίνει στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακόμη και δημοσιογράφοι άλλων ομάδων".

"Υπάρχουν ανάγκες για την ενίσχυση της ομάδας"

Ο κ. Βαρδινογιάννης φάνηκε αισιόδοξος για την συνέχεια, λέγοντας: " Δεν θεωρώ ότι είναι μη αναστρέψιμη. Δεν ξεχνάω ότι πέρσι ήμασταν σε χειρότερη βαθμολογική κατάσταση από φέτος και τερματίσαμε τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Ναι, είμαστε σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Ναι, δεν έχουμε βρει ρυθμό, αλλά υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που δεν μας επιτρέπουν να το κάνουμε. Στην κακή μας ημέρα, βλέπουμε και κακές διαιτησίες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρσι, που δεν μας δόθηκε πέναλτι με τον Ατρόμητο και αμέσως μετά σκόραρε ο Ατρόμητος και πήρε τη νίκη.





Ξαναλέω, έχουμε προβλήματα. Ίσως δεν έχουν γίνει και οι κατάλληλες επιλογές έμψυχου υλικού, αλλά οι μεταγραφές δεν είναι για να πιάσουν όλες. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ανάγκες για την ενίσχυση της ομάδας. Χρειαζόμαστε κάθε χρόνο ενίσχυση. Έχουμε προπονητή, αυτός θα κρίνει και θα γίνουν αυτές οι απαραίτητες κινήσεις. Συναντήθηκα και σήμερα και χθες με τον κ. Μουνιόθ" ήταν τα λόγια του "Τζίγγερ".

Για διαιτησία και Γκαγκάτση

Σε ότι αφορά το θέμα της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας, που είχε να κάνει με τη διαιτησία, ο μεγαλομέτοχος του "τριφυλλιού" υποστήριξε: " Υπάρχει πρόθεση από τον κ. Γκαγκάτση να γίνουν αλλαγές και νομίζω ότι σύντομα θα τις έχουμε. Θεωρώ δεδομένη τη διάθεση της ΕΠΟ να αλλάξει κάποια πράγματα, αφού ο κ. Γκαγκάτσης μας είπε ότι θα ήθελε να μην είναι διαιτησία στα χέρια του.

Υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό, καθώς σε άλλες χώρες εφαρμόζονται συστήματα που επιτρέπουν τη διαχείρηση της διαιτησίας είτε αποκλειστικά από τη Λίγκα είτε σε συνεργασία με ομοσπονδία

".

Ερασιτέχνης: "Δημοσιεύστε τις συμβάσεις"


Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού "Διπλή Ανάπλαση ΑΕ", Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε οτι το γήπεδο του Παναθηναϊκού μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και χωρίς την συγκατάθεση του Ερασιτέχνη. Αυτή η άποψη ήταν που "πυροδότησε" εξελίξεις, καθώς ο Ερασιτέχνης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα οι συμβάσεις του Δήμου με τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλιώς θα το κάνει εκείνος, ενώ ξεκαθάρισε οτι συμφωνεί στο γήπεδο του Βοτανικού, αλλά υπό προυποθέσεις.

Η ανακοίνωση

"Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι το λίκνο του Παναθηναϊκού και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να παραχωρηθεί για να αυξήσει ο οιοσδήποτε την προσωπική του περιουσία. Λέμε ναι στο γήπεδο του Βοτανικού, αλλά με τρόπο κατοχυρωτικό για τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Καλούμε τον κ. Σκυλακάκη να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση Δήμου-ΠΑΕ και την προτεινόμενη σύμβαση Δήμου-Παναθηναϊκού Α.Ο., με τις σχετικές αντιρρήσεις μας, για να μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού τα τεκταινόμενα και την αλήθεια. Εάν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς.

Το Δ.Σ. διαβεβαιώνει ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού Α.Ο. κι τη πολύχρονη ιστορία του, κατά τρόπο απόλυτο και ουδέποτε θα υπογράψει την οποιαδήποτε σύμβαση αν τα συμφέροντα αυτά δεν κατοχυρώνονται πλήρως. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για το γήπεδο στο Βοτανικό και παρακαλούμε την πολιτεία να συνδράμει για την ευόδωση αυτού του σκοπού, πλην όμως έχουμε αντιρρήσεις για τη μεθοδολογία και την κατοχύρωση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού Α.Ο. και αυτές επισημαίνουμε".



Εξιλέωση με πρόκριση και πρόστιμο



Αγωνιστικά, οι "πράσινοι" καλούνται να ξεπεράσουν το βαρύ κλίμα στην ομάδα παίζοντας με στόχο την πρόκριση στους 16" του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την Καλαμαριά σε νοκ-αουτ αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Μετά το τέλος της προπόνησης της Τρίτης (19/12) ο Βίκτορ Μουνιόθ ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι: Μπόβιο, Μόρις, Κώτσιος, Μάντζιος, Βύντρα και Παπαδόπουλο που εγχειρήστηκε σήμερα στην Ιταλίας. Αντίθετα, στην αποστολή συμμετέχει ο νεαρός ταλαντούχος Αυγερινός Κατράνας.

Παράλληλα, ο Γιάσμικο Βέλιτς ανακοίνωσε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ συνολικά για όλους τους παίκτες για την τελευταία αγωνιστική συμπεριφορά που δείχνουν οι παίκτες μετά από απόφαση της διοίκησης από τις απογοητευτικές εμφανίσεις και (βαριές) ήττες με Παρί Σεν Ζερμέν και Κέρκυρα. Αξίζει να τονίσουμε πως τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι "πράσινοι" είναι αναλογικά με το συμβόλαιο που έχουν ενώ θα δωθούν σε κοινωφελές ίδρυμα.

" Μετά από το τέλος της σημερινής προπόνησης, ανακοινώθηκε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συνολικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ" είναι η λακωνική-ανακοίνωση για την "καμπάνα" που δέχθηκαν οι "πράσινοι" μετά τις διαδοχικές ήττες από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Κέρκυρα.

Τέλος, ο Ρικάρντο Μπόβιο που έχει συμπληρώσει κάρτες στο πρωτάθλημα, θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (27/01).





































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ