ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάντζιος: "Μπορούμε το πρωτάθλημα"

Μάντζιος: "Μπορούμε το πρωτάθλημα"
Μαντζιος

"Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε πρωταθλητές" δήλωσε ο Μάντζιος. Σέριτς: "Περήφανοι για τους εαυτούς μας"

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζιο, τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, που μίλησε στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" για την προσωπική του απόδοση, τον φετινό Παναθηναϊκό, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του προπονητή του να του δώσει θέση στην 11άδα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζιου

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση που είχα αλλά και για το αποτέλεσμα που πήραμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είμαστε πρώτοι και όλα πλέον είναι διαφορετικά".

Ήταν ένα ματς έτσι όπως το περιμένατε ή η ΑΕΚ σας αιφνιδίασε με την
εμφάνιση της δυσάρεστα;


"Ήταν ένα ντέρμπι, περιμέναμε την ΑΕΚ δυνατή. Εμείς θέλαμε να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και νομίζω ότι το καταφέραμε. Είχαμε πολύ πάθος από το ξεκίνημα του ματς και πιέσαμε ψηλά με αποτέλεσμα να καταφέρουμε αυτό που επιζητούσαμε. Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των αναμενομένων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε δύο γκολ. Βέβαια η ΑΕΚ μείωσε αλλά ευτυχώς κρατήσαμε το αποτέλεσμα και πήραμε τη νίκη".

Σε βολεύει περισσότερο να παίζεις μέσα στην περιοχή παρά να λειτουργείς ως περιφερειακός επιθετικός;

"Ναι. Απλά τώρα τελευταία και σε μία συζήτηση που είχα με τον προπονητή μου θεώρησα και εγώ και εκείνος πως θα ήταν καλύτερο να παίζω μέσα στην περιοχή. Παλιότερα έβγαινα έξω, γιατί μου το ζητούσαν οι προπονητές μου. Εγώ μπορούσα να το κάνω και αυτό όμως αναλωνόμουν σε άσκοπες ενέργειες. Αυτό δεν χρειαζόταν γιατί η θέση μου είναι σέντερ φορ. Από την πλευρά μου θα πρέπει να είμαι μέσα στην περιοχή, να εκμεταλλεύομαι τις σέντρες και τις φάσεις που δημιουργούνται και αυτό το τελευταίο διάστημα το έχω αλλάξει και συνεχίζω να το αλλάζω".

Περίμενες ότι θα παίξεις στο ντέρμπι ή αιφνιδιάστηκες με την απόφαση του προπονητή σου;

"Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ξαφνιάστηκα. Ο προπονητής μας έχει συνηθίσει να κάνει rotation, αλλά όταν σε ένα παιχνίδι στο ΟΥΕΦΑ σε έχει εκτός 18άδας είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις σε παιχνίδι πρωταθλήματος και πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είμαι σε καλή κατάσταση τώρα τελευταία και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις.

Ο προπονητής μου το βλέπει και για αυτό μου είπε μία μέρα νωρίτερα ότι θα ξεκινήσω στο παιχνίδι. Μόλις ο προπονητής, μου αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσω, είχα κάποιο άγχος, γιατί στην ομάδα υπάρχουν τρεις επιθετικοί οι οποίοι είναι φορμαρισμένοι και αυτό φαίνεται από την στιγμή που σκοράρουν συνεχώς ενώ εγώ όχι τόσο, αφού δεν έπαιζα τόσο πολύ. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον Παναθηναϊκό που είναι μεγάλη ομάδα η πίεση είναι μεγάλη. Εγώ μπήκα μέσα στο γήπεδο και προσπάθησα να παίξω χωρίς άγχος".

Φοβήθηκες από την στιγμή που δεν παίρνεις πολύ χρόνο συμμετοχής, μήπως ήσουν η τέταρτη επιλογή του προπονητή σου;

"Βέβαια φοβήθηκα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και είναι φυσικό να το σκέφτεσαι αυτό, αλλά για αυτό είμαστε Παναθηναϊκός. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες και ανά πάσα στιγμή ανάλογα με την φόρμα που διανύει ο κάθε παίκτης πρέπει να χρησιμοποιείται. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια".

Είχατε 2,5 χρόνια για να βρεθείτε στην κορυφή ποιο είναι το "κλικ" που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να σταθεροποιηθεί σε αυτή την θέση;

"Ακόμη είναι πολύ νωρίς γιατί είμαστε στην αρχή. Βέβαια το ότι είμαστε πρώτοι είναι πολύ καλό και για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι το κάνουμε αυτό και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα πάμε ακόμη καλύτερα".

Μετά το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ πως περιμένεις τα πράγματα από δω και πέρα, πιο δύσκολα ή πιο εύκολα;

"Στο δικό μου μυαλό είναι πιο εύκολα. Βέβαια εύκολο δεν είναι τίποτα, έχουμε δει τις μεγάλες ομάδες να χάνουν βαθμούς εκεί που δεν το περιμένεις. Πάντως από δω και πέρα πιστεύω ότι θα έχουμε λιγότερο άγχος".

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;

"Ψυχολογικά είμαστε πολύ καλά, πολύ δεμένη ως ομάδα. Το κλίμα είναι σούπερ και νομίζω ότι φαίνεται και στο γήπεδο αυτό. Οποίος παίκτης χρησιμοποιείται δίνει τον καλύτερο του εαυτό και για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

Σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός τι διαφορές έχει;

"Σίγουρα το κλίμα στα αποδυτήρια δεν έχει αλλάξει αλλά με την έλευση του νέου προπονητή υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως αυτό είναι το κυριότερο συστατικό της επιτυχίας".

Πιστεύεις ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα επηρεάσει θετικά η αρνητικά την ομάδα;

"Εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερα που διακόπτεται το πρωτάθλημα καθώς χρειάζεται ξεκούραση η ομάδα μετά από μία σειρά δυνατών αγώνων που δώσαμε και νομίζω ότι είναι καλό να ηρεμήσουμε και να βελτιώσουμε ακόμα κάποια πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι".

Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με την ΑΕΚ πιστεύεις ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο;

"Ναι. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα".

Συμφωνείς με τα λεγόμενα του Ριβάλντο ή του Φερέρ αναφορικά με το πώς αντιμετωπίστηκε η ήττα από την ομάδα της ΑΕΚ;

"Επικροτώ αυτό που είπε ο Ριβάλντο. Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να κοιτάς την απόδοση σου και η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Αν έχεις καλή απόδοση μπορείς να σταθείς σε μία φάση, όμως η ΑΕΚ με την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο δε νομίζω ότι θα πρέπει να ψάχνει για δικαιολογίες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν άξιζε κάτι παραπάνω".

Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους;

"Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και με την ίδια σοβαρότητα θα είμαστε εμείς πρωταθλητές".

Μπορείτε να κάνετε καλή πορεία στην Ευρώπη και να πάρετε και το πρωτάθλημα;

"Πιστεύω ότι μέχρι τώρα το έχουμε αποδείξει με τις εμφανίσεις μας".

Ποιον προτιμάς για παρτενέρ σου στην επίθεση;

"Νομίζω ότι με τον Σαλπιγγίδη ταιριάζω καλύτερα".



Γιόσου Σαριέγκι: "Με τέτοια στήριξη τα δίνουμε όλα"



Για την εικόνα που συνάντησε (όπως και οι συμπαίκτες του) για πρώτη φορά με την γεμάτη Λεωφόρο μίλησε ο Γιόσου Σαριέγκι σε δηλώσεις του μετά την νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

"Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική, ήταν τρομερή. Το γήπεδο ήταν γεμάτο για πρώτη φορά φέτοςκαι ήταν πάρα πολύ όμορφα για εμάς τους ποδοσφαιριστές να αγωνιζόμαστε σε τέτοιο περιβάλλον. Ήταν απίστευτο.Οταν έχεις τέτοια στήριξη από τους φιλάθλους, αποδίδεις και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, τα δίνεις όλα" είπε ο Βάσκος αμυντικός ο οποίος μίλησε για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι "πράσινοι":

"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, νομίζωότι ήταν το καλύτερο 45λεπτά μας στη χρονιά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, δεν μπήκαν, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή. Η ΑΕΚ, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες, μείωσε από μία στημένη φάση,αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, αν και δεν είχαμε την ίδιααπόδοση, δεν κινδυνεύσαμε από τον αντίπαλο.

Κρατήσαμε τη νίκη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κι αυτό εν τέλειμετράει. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τον τίτλο. Είμαστε μόλις στην όγδοη αγωνιστική και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Το γεγονός ότι είμαστε στην κορυφή μετά τη νίκη μας επί της ΑΕΚ είναι θετικό, θέλουμε να μείνουμε σ' αυτή τη θέση, αλλά είναι πρόωρο να μιλάμε για το πρωτάθλημα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".



Ο αμυντικός των "πράσινων" αναφέρθηκε στο rotation, που εφαρμόζει ο Πορτογάλος τεχνικός του αλλά και την συμμετοχή του μέχρι τώρα, λέγοντας: "Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να αγωνιστούν μόλις τους το ζητήσει ο προπονητής. Είναι καλό να έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές λεπτά συμμετοχής, ώστε να αισθάνονται σημαντικοί στην ομάδα. Είναι έξυπνο αυτό που κάνει ο προπονητής με το rotation.

Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω πρόβλημα που δεν αγωνίζομαι περισσότερο, είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο που μου δίνει ο προπονητής".΄





Σέριτς: "Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε"



Για την αποβολή του, την κορυφή με την νίκη επί της ΑΕΚ αλλά και τους οπαδούς του "τριφυλλιού" μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο Αντονι Σέριτς. Ο Κροάτης μπακ είπε αρχικά για το κλίμα στους "πράσινους" και μετά απάντησε σε ερωτήσεις:

" Ήταν ένα τεράστιο ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί νικήσαμε και τώρα έχουμε μπροστά μας τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο στόχος μας ήταν να νικήσουμε το παιχνίδι. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, όπως κάναμε μέχρι τώρα, με απώτερο στόχο μας τα επόμενα ματς".

-Πόσο εύκολο ήταν για σας να πετύχετε αυτές τις επτά σερί νίκες;

" Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι δεν ήταν εύκολο. Οι πάντες περίμεναν από εμάς να κερδίζουμε αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που έπρεπε να βγούμε έξω και να το κάνουμε αυτό. Οι πάντες θέλουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μεγάλος σύλλογος πρέπει να κερδίζουμε πάντα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που το πετύχαμε. Περήφανοι για τους εαυτούς μας και για όλους. Κάναμε σκληρή δουλειά και πλέον κοιτάμε μπροστά τα επόμενα ματς".

-Τι έγινε στη φάση της αποβολής σου;

" Δεν ξέρω για ποιο λόγο πήρα την πρώτη κίτρινη κάρτα. Εντάξει, στη δεύτερη έκανα φάουλ και την καταλαβαίνω. Ακόμη όμως δεν κατανοώ την πρώτη κάρτα. Ήταν φάουλ για μας. Ήλπιζα να βρω το διαιτητή και να τον ρωτήσω γιατί μου έβγαλε την κάρτα. Την επόμενη φορά που θα τον δω, θα τον ρωτήσω".

-Αυτή είναι η τρίτη σου χρονιά στην ομάδα. Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;
"
Κάθε χρόνο πίστευα ότι μπορούμε να το πάρουμε. Όπως είπα, κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά και ο στόχος μας είναι πάντα να νικάμε. Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής με τη σκληρή δουλειά έχουν έρθει τα καλά αποτελέσματα. Κοιτάμε μπροστά αλλά ακόμη δεν είμαστε ούτε στα μισά. Δεν πρέπει να λέμε ότι πετύχαμε κάτι. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ειδικά αν δούμε τι πάθαμε πέρυσι. Νικήσαμε δύο φορές των Ολυμπιακό και δεν πλησιάσαμε καν στο πρωτάθλημα. Ελπίζω λοιπόν ότι φέτος θα κερδίσουμε κάτι. Για όλους μας. Για τους εαυτούς μας, για όλους αυτούς που υποφέρουν μαζί μας όλη αυτή την περίοδο".

Φιλικό για "τσεκάρισμα" Εκι-Νίνη

Το δώρο του Ζοσέ Πεσέιρο στους παίκτες του ήταν ένα ρεπό την Δευτέρα προκειμένου οι παίκτες του να ξεκουραστούν και από Τρίτη και πάλι οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν με τον Πορτογάλο τεχνικό να ανοίγει και πάλι το απουσιολόγιό του, λόγω των υποχρεώσων των διεθνών.

Ο 47χρονος τεχνικός ο οποίος συνεχίζει να τονίζει πως η διατήρηση της πρωτιάς και η παραμονή στην κορυφή χρειάζεται σκληρή δουλειά στις προπονήσεις θα έχει την ευκαιρία να βγάλει κάποια συμπεράσματα την Τετάρτη (15:30) στο φιλικό του "τριφυλλιού" με τον Άγιο Δημήτριο στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Στο παιχνίδι αυτό αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι Γκονζάλες και Νίνης που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προοδευτικά θα αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους με την υπόλοιπη ομάδα.
























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ