EUROPA LEAGUE

Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ 3-1

Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ 3-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι στην Μόσχα και ηττήθηκε με 3-1 από την Λοκομοτίβ, γνωρίζοντας την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο Europa League. Μοιραίος ο Μπελέκ. (Videos)

Την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο Europa League, γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου έχασε στην Μόσχα από την Λοκομοτίβ με 3-1.

Η Ένωση ήταν καλή στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άργησε πολύ να μπει και απείλησε τους Ρώσους μετά το 85', όταν είχε ένα δοκάρι με τον Μπελέκ και ένα γκολ με τον Σιαλμά. Έτσι μετά την ήττα αυτή η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είναι στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τους Ρώσους, οι οποίοι έφτασαν στους έξι βαθμούς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας την υπεροχή στα 30 λεπτά και θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Μπελέκ είχε πιο καθαρό μυαλό στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Ρώσων. Από την άλλη η Λοκομοτίβ απείλησε μόνο με μακρινά σουτ.

Διαβάστε το σχόλιο του Βαγγέλη Αρναούτογλου που όταν βλέπει τον Μπέλεκ θυμάται τον Δίντσικο και σημειώνει τις ελπίδες που αφήνει ο Σιαλμάς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ΑΕΚ, καθώς μια αδράνεια της άμυνας έφερε το γκολ για τους Ρώσους. Στο 70' ήρθε και η απόφαση για ένα αυστηρό πέναλτι από το διαιτητή (μετά από υπόδειξη του βοηθού περιοχής). Στην συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και αυτό το έκανε μετά το 85', που είχε το δοκάρι και ένα γκολ.

Σε γενικές γραμμές άργησε πολύ να μπει στον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και αν το είχε κάνει νωρίτερα, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο στην Μόσχα.

Γήπεδο: Στάδιο Λοκομοτίβ

Διαιτητής/Βοηθοί: Βαν Μπόεκελ (Ολλανδία)/ Σιέμπερτ (Ολλανδία), Μπούνμαν (Ολλανδία), Βειντερμέγιερ (Ολλανδία), Βαν Σίχεμ (Ολλάνδία)

4ος Διαιτητής: Γκόζουμπγιουκ (Ολλανδία)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Λοκομοτίβ (Κοουσέιρο): Γκιγέρμε, Σισκίν, Ντα Κόστα, Μπουρλάκ, Γιανμπάεβ, Θαπατέρ, Ίμπριτσιτς (66' Καϊσέδο), Γκλουσακόβ, Ιγκνατίεβ (78' Λοσκόβ), Σιτσέβ, Μαϊκόν (46' Ομπίνα).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Βάργκας (59' Καφές) , Γκέντσογλου, Μπερνς (65' Λεονάρντο), Χοσέ Κάρλος, Λαγός (73' Σιαλμάς), Μπελέκ.

Κίτρινες κάρτες: Ίμπριτσιτς (62', Λοκομοτίβ), Ντα Κόστα (75', Λοκομοτίβ)

Σκόρερ: Σιτσέβ (47', 71' πεν., Λοκομοτίβ), Καϊσέδο (93', Λοκομοτίβ)-Σιαλμάς (88', ΑΕΚ)

Καλύτερη στο πρώτο η ΑΕΚ

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αν ο Μπελέκ είχε πιο καθαρό μυαλό. Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ήταν στο 12', όταν από το σουτ του Σιτσέβ ο Αραμπατζής έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 15', όταν Μπέλεκ βγήκε τετ α τετ με τον Γκιγέρμε, αλλά ο επιθετικός της Ένωσης δεν πλάσαρε καλά και ο τερματοφύλακας της Λοκομοτιβ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 22', από το δυνατό σουτ του Βάργκας έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 37' του Γκλουσακόβ για τους Ρώσους.

Αδράνησε στο ξεκίνημα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Ρώσους να πανηγυρίσουν το γκολ.

Στο 47', ο Ομπίνα που είχε μπει ως αλλαγή, "χόρεψε" την δεξιά πλευρά της Ένωσης, μπήκε στην περιοχή έκανε την σέντρα ο Μανωλάς δεν βρήκε την μπάλα και ο Σιτσέβ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Λοκομοτίβ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια ευκαιρία με το σουτ του Μπερνς στο 54', από το οποίο η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ομάδας της Μόσχας.

Ωστόσο οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν στο 58' ο Κάλα έκανε λάθος, ο Σισκίν έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε και το σουτ σε άδεια εστία με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Ρώσοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 70' κέρδισαν ένα αυστηρό πέναλτι, όταν ο Καράμπελας μάρκαρε στην περιοχή τον Σιτσέβ με τον διαιτητή, ύστερ από την υπόδειξη και του βοηθού περιοχής να δείχνει την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σιτσέβ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ της Λοκομοτίβ και ουσιαστικά τελείωσε εκεί το παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ άρχισε σιγά σιγά να βγαίνει στην επίθεση, καθώς δεν είχε τίποτα να χάσει. Στο 85', ο Μπελέκ αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς από το ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Λοκομοτίβ.

Η Ένωση πίεσε στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να μειώσει, όταν στο 88', όταν από κόρνερ του Λεονάρντο ο Σιαλμάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Στο 93', ο Καϊσέδο, βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή, έκανε το πρώτο σουτ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε και στην επαναφορά ο παίκτης των Ρώσων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Λοκομοτίβ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στην είσοδο του Ομπίνα, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαϊκόν που τραυματίστηκε και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην δεξιά πλευρά της ΑΕΚ. Μάλιστα από δική του ενέργεια η Λοκομοτίβ πέτυχε το πρώτο γκολ της.

Η Συνέντευξη Τύπου

Νίκος Κωστένογλου: " Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα και την προσπάθεια των παικτών αλλά σύντομα δε θα μου αρκεί αυτό. Σύντομα θα θέλω και αποτελέσματα".

Στατιστικά Αγώνα

3

Γκολ

1

7

Σουτ προς την εστία

3

3

Σουτ εκτός εστίας

5

0

Κόρνερ

6

1

Οφσάιντ

3

2

Κίτρινες κάρτες

0

15

Φάουλ

14

Το φιλμ του αγώνα

12': Σουτ από τον Σιτσέβ ο Αραμπατζής έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

15': Ο Μπέλεκ βγήκε τετ α τετ με τον Γκιγέρμε, αλλά ο πορτιέρο της Λοκομοτιβ έδιωξε σε κόρνερ.

22': Δυνατό σουτ του Βάργκας έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

32': Σέντρα-σουτ από τον Γιανμπάεβ, ο Αραμπατζής έδιωξε σε κόρνερ.

37': Δυνατό σουτ από τον Γκλουσακόβ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

47': ΓΚΟΛ! Ο Ομπίνα μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Σιτσέβ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Λοκομοτίβ.

54': Σούτ από τον Μπερνς μέσα από την περιοχή η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ομάδας της Μόσχας.

58': Λάθος από τον Κάλα, ο Σισκίν έκανε και το σουτ σε άδεια εστία με την μπάλα να φεύγει άουτ.

71': ΓΚΟΛ! Ο Καράμπελας μάρκαρε τον Σιτσέβ με τον διαιτητή (από την υπόδειξη του βοηθού περιοχής) να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σιτσέβ και έκανε το 2-0 για την ομάδα της Μόσχας.

85': ΔΟΚΑΡΙ! Ο Μπελέκ έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Λοκομοτίβ.

88': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ από τον Λεονάρντο, ο Σιαλμάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ.

93': ΓΚΟΛ! Ο Καϊσέδο βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε, αλλά ο Καϊσέδο και πάλι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-1 για τους Ρώσους.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ