CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1
καουτ για βαγγελη

Η Τσέλσι έκανε το 1-1 με τον... Ρίισε στο 95' και έχει αβαντάζ ενόψει του 2ου ημιτελικού (videos)!

Το ποδόσφαιρο όμως δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία "βασιλιάς των σπορ", και αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, με την τελευταία φάση του αγώνα να επιφυλάσει ένα υπέροχο δώρο στους φίλους της Τσέλσι και μία "μαχαιριά στην καρδιά" στους ομολόγους τους από το Μέρσεϊσαϊντ.
Ο Καλού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρίισε προσπάθησε με κεφαλιά-ψαράκι να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ για να μην φτάσει η μπάλα στον Ανελκά, όμως αυτό που "πέτυχε" ήταν να τη στείλει στον ουρανό των διχτύων του Ρέινα, ο οποίος δεν μπορούσε από τόσο κοντινή απόσταση να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το... μοιραίο.

Με το εκτός έδρας αυτό γκολ (1ο της Τσέλσι στην τέταρτη επίσκεψή της στο "Άνφιλντ" την τελευταία τετραετία για το Τσάμπιονς Λιγκ), η ομάδα του Άβραμ Γκραντ απέκτησε προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όπου θα κριθεί και το ποια από τις δύο αγγλικές ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Μόσχας.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και...
Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά η μία με την άλλη, καθώς είχαν αναμετρηθεί ήδη 18 (!) φορές από το ξεκίνημα της σεζόν 2004-05, όλοι περίμεναν ένα "κλειστό" ματς, με τους δύο μονομάχους να προσέχουν ως "κόρη οφθαλμού" τα μετώπισθεν.

Λίβερπουλ και Τσέλσι φρόντισαν να... δικαιώσουν τις εκτιμήσεις, με τους Μπενίτεθ και Γκραντ να επιχειρούν να μπλοκάρουν ο ένας τον άλλο με το "φόρτωμα" παικτών στον χώρο της μεσαίας γραμμής, και τα συστήματα να υπερνικούν το ταλέντο των παικτών.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε να επιδείξει μόλις ένα σουτ εκτός περιοχής του Τζέραρντ που κατέληξε χωρίς πρόβλημα στην αγκαλιά του Τσεχ, με την Τσέλσι να είναι πάντως η ομάδα που στο ίδιο διάστημα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Ρέινα.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς καταγράφηκε στο 13', με τον Αλόνσο να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Κάουτ, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Τσεχ, όμως δεν έκανε καθόλου καλό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσέχο γκολκίπερ να βγει έγκαιρα και να απομακρύνει τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αουρέλιο επιχείρησε κάθετη πάσα προς τον Μπάμπελ, αυτός έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με τον Τόρες ο οποίος έγινε τυχαία κάτοχός της να προσπαθεί να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι είδε την υπεροχή της όσον αφορά στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας να μετουσιώνεται σε μία καλή ευκαιρία στο 21', με τον Λάμπαρντ να βγάζει τη σέντρα προς τον Κόουλ, αλλά το σουτ του Άγγλου διεθνούς μεσοεπιθετικού να είναι αδύναμο και να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Ρέινα.

Ο Τσεχ νίκησε τον Τόρες στο τετ α τετ
Η Τσέλσι συνέχισε και στα επόμενα λεπτά να "πατάει" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Λίβερπουλ κατάφερνε με κάποιες ατομικές εμπνεύσεις να δημιουργήσει αναστάτωση στα καρέ του Τσεχ.

Αυτό έγινε και στο 31', με τον Τζέραρντ να βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα (πέρασε ανάμεσα από τρεις παίκτες της Τσέλσι) προς τον Τόρες, με τον 24χρονο φορ να βγαίνει σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Τσεχ, αλλά το πλασέ του να στέλνει τη μπάλα πάνω στο σώμα του Τσέχου τερματοφύλακα, που βγήκε έγκαιρα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Μετά τη φάση αυτή ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται ικανοποιημένες με την ισοπαλία στο ημίχρονο, όμως λογάριαζαν χωρίς τον (Ολλανδό)... ξενοδόχο.

Ο Ολλανδός έδωσε τη λύση
Ο λόγος για τον Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι μετά από κάθετη μπαλιά του Ματσεράνο, έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Μακελελέ και με πλασέ που πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσεχ "έγραψε" το 1-0, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, πιέζοντας περισσότερο προς την περιοχή της Τσέλσι, ενώ στο 52' δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Ο Μπάμπελ βρέθηκε έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε πολύ δυνατό σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσεχ.

Ανέβηκε μετά το 65' η Τσέλσι για το 1-1
Η Τσέλσι "ξύπνησε" μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, και μέσα σε ένα λεπτό (67') δημιούργησε τις δύο καλύτερες φάσεις της μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η αρχή έγινε με την κεφαλιά του Μπάλακ από κοντινή απόσταση (μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ από τα αριστερά) και τον Ρέινα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά οι "μπλε" βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-1.

Σε αντεπίθεση της ομάδας του Άβραμ Γκραντ, η μπάλα βγήκε στον Μαλουντά, ο οποίος απέφυγε με έξοχο τρόπο έναν αμυντικό της Λίβερπουλ, αλλά το πλασέ που έκανε όταν βγήκε απέναντι στον Ρέινα έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Πίεση η Τσέλσι, στην "κόντρα" η Λίβερπουλ
Το ματς είχε το ίδιο μοτίβο και μετά το 70', με την Τσέλσι να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης με ανορθόδοξο όμως τρόπο (βαθιές μπαλιές κυρίως με αποδέκτη τον Ντρογκμπά μέσα στη μεγάλη περιοχή) και τη Λίβερπουλ να είναι στημένη καλά αμυντικά, επιδιώκοντας να "χτυπήσει" αν της δινόταν η ευκαιρία στην κόντρα.

Στο 79' το μακρινό διαγώνιο σουτ του Ρίισε, υποχρέωσε τον Τσεχ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει, ενώ η "απάντηση" της Τσέλσι ήρθε πέντε λεπτά αργότερα από τον Μπάλακ, με το δυνατό ευθύβολο σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του σταθερότατου Ρέινα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Τζέραρντ έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει τη σφραγίδα του στο ματς και να δώσει τεράστιο προβάδισμα στους "κόκκινους" ενόψει της ρεβάνς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" σε οκτώ βράδια.

Ο αρχηγός των "κόκκινων" έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά καθώς απέφυγε τον Μακελελέ, επιχείρησε εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ πάνω στη κίνηση, αλλά ο Τσεχ αντέδρασε εξαιρετικά, καθώ εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ξανά νικητής ο Τσεχ απέναντι σε Τόρες...
Ο αγώνας όδευε προς το τέλος του, με τον Πλάουτς να υποδεικνύει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις και τη Λίβερπουλ να είναι "αγκαλιά" με τη νίκη, ωστόσο το τελευταίο λεπτό επεφύλασε τρομερές συγκινήσεις για τους φίλους του ποδοσφαίρου, με το φινάλε να είναι ακατάλληλο για... καρδιακούς.

Στο 94', η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Τόρες, όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Τσεχ.

Οι γηπεδούχοι "τιμωρήθηκαν" με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για αυτή την χαμένη ευκαιρία καθώς στο 95' (λίγα δευτερόλεπτα μάλιστα μετά την συμπλήρωση της τετράλεπτης καθυστέρησης), δέχτηκαν την ισοφάριση απο έναν δικό τους παίκτη!

Ο... μοιραίος Ρίισε έκανε το 1-1
Μοιραίος παίκτης ο Γιον Άρνε Ρίισε (είχε περάσει στο ματς στο 62' στη θέση του τραυματία Αουρέλιο), όταν μετά από σέντρα του Καλού από τα αριστερά, προσπάθησε με κεφαλιά-ψαράκι να διώξει σε κόρνερ προ του Ανελκά που καραδοκούσε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Την ώρα που η εξέδρα των φανατικών οπαδών της Λίβερπουλ (το περίφημο Kop) τραγουδούσε το "You'll never walk alone", όπως κάνει συνήθως στο τέλος κάθε αγώνα, η Τσέλσι έφτανε στην ισοφάριση με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο, έκανε το 1-1, και έπαιρνε αυτή το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της Μόσχας.

Το ποδόσφαιρο σε όλο το μεγαλείο του...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Κάραγκερ, Αρμπελόα, Σκρτελ, Αουρέλιο (62' Ρίισε), Αλόνσο, Ματσεράνο, Κάουτ, Τζέραρντ, Μπάμπελ (76' Μπεναγιούν) Τόρες

Τσέλσι (Γκραντ): Τσεχ, Α.Κόουλ, Καρβάλιο, Τέρι, Φερέιρα, Λάμπαρντ, Μακελελέ, Μπάλακ (86' Μπάλακ) Μαλουντά, Ντρογκμπά, Τ.Κόουλ (63' Καλού)

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)

Κίτρινες κάρτες: Τέρι (Τσέλσι)

Θεατές: 42.180

Δείτε το γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 43' (1-0):



Δείτε το αυτογκόλ του Ρίισε στο 95' (1-1):

















































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ