ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Η φάση αυτοθυσίας του Τσιμίκα με την οποία κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών στο Άνφιλντ

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι με πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα | 21 Αυγούστου 2021
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι με πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα | 21 Αυγούστου 2021 PRINT SCREEN YOUTUBE

Ο Κώστας Τσιμίκας κέρδισε το βραβείο του MVP για την εξαιρετική παρουσία του με τη φανέλα της Λίβερπουλ στον αγώνα με την Μπέρνλι, με τους κόκκινους να επιλέγουν μία χαρακτηριστική φάση για να δείξουν το λόγο που εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στο Άνφιλντ.

Μετά από το ντεμπούτο του ως βασικός για την Λίβερπουλ σε ματς της Premier League απέναντι στην Νόριτς στην πρεμιέρα του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος, ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε στην επόμενη πίστα το απόγευμα του Σαββάτου και μάλιστα το έκανε με τρόπο πειστικό και εμφατικό.

Στο πρώτο του 90λεπτο ως βασικός με τους κόκκινους σε ματς πρωταθλήματος στο Άνφιλντ ήταν κάτι παραπάνω από πληθωρικός, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού όχι μόνο να βγάζει την ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά να διακρίνεται επίσης σε κερδισμένες μονομαχίες (9/15), απομακρύνσεις της μπάλας (3), ολοκληρωμένες ευκαιρίες (4) και ακρίβεια στις πάσες (74%) που του χάρισαν τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης.

Το τίτλο αυτό τον κέρδισε ουσιαστιακά με το που έγινε αλλαγή λίγο πριν το φινάλε όταν και καταχειροκροτήθηκε από το -πάντα απαιτητικό αλλά και με εξαιρετικό κριτήριο για την προσφορά ενός παίκτη- κοινό στο Άνφιλντ, με την Λίβερπουλ να του βγάζει το καπέλο ακόμα και δύο 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Απόδειξη ένα video που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, όπου δείχνει τον Τσιμίκα να παλεύει σαν ταύρος για να μη χάσει τη μπάλα από δύο αντιπάλους του και τελικά να τα καταφέρνει με μαεστρία, λίγο πριν γίνει αλλαγή στο ματς, με τους ρεντς να σχολιάζουν χαρακτηριστικά:

"Ένα έξτρα μεσημεριανό ερέθισμα για εσάς, ευγενική προσφορά από τον Κώστα. Επίπεδο αποφασιστικότητας στο 100, που κέρδισε το χειροκρότημα που εδικαιούτο".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ