PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 2-0: Έκαναν το δύο στα δύο οι "Reds" με ασίστ του Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νόριτς για την Premier League | 14 Αυγούστου 2021
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νόριτς για την Premier League | 14 Αυγούστου 2021 @ 2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Μπέρνλι 2-0 στο Άνφιλντ, χάρη στα τέρματα των Ντιόγκο Ζοτά στο 18', με τον Τσιμίκα να του δίνει την ασίστ, και Σαντίο Μανέ στο 69', κάνοντας το "δύο στα δύο" στην Premier League.

Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Μπέρνλι στο Άνφιλντ για τη 2η αγωνιστική της Premier League με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επικρατεί με 2-0, χάρη στα τέρματα των Ζότα στο 18' και Μανέ 69'.

Ένα από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα ήταν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, όπου οι φίλοι της Λίβερπουλ γέμισαν το Άνφιλντ και τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας "You Will Never Walk Alone".

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της και περιορίζοντας την σε παθητικό ρόλο τους "Clarets". Πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για λογαριασμό της Μπέρνλι, ωστόσο ο Άλισον στέρησε το γκολ από τον Μπαρνς, ο οποίος επιχείρησε να απειλήσει με κεφαλιά.

Λίγες στιγμές αργότερα η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιμίκας έβγαλε μια καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά στο 18' και ο Ζότα, με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Πόουπ.

Εννέα λεπτά μετά (27ο λεπτό), οι "Reds" πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Σαλάχ, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε ορθά, μια και ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος όταν τον τροφοδότησε ο Χάρβεϊ Έλιοτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπέρνλι βρήκε δίχτυα στο 47ο λεπτό με τον Μπαρνς. Εντούτοις το γκολ ακυρώθηκε χωρίς την παρέμβαση του VAR, καθώς ο Άγγλος φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σε αυτό το διάστημα η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο έκανε διαχείριση στο παιχνίδι, αφήνοντας το "πόδι από το γκάζι".

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 69ο λεπτό, χάρη σε τελείωμα του Σαντιό Μανέ. Ο Φαν Ντάικ έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Έλιοτ στα δεξιά, αυτός βρήκε τον Αλεξάνταρ-Άρνολντ στον άξονα και εκείνος με τη μία τροφοδότησε τον Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

Η Λίβερπουλ είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Σαλάχ στο 87ο λεπτό και Φιρμίνο στο 90' δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (90+2' Γκόμεζ), Χέντερσον, Κεϊτά (81' Αλκάνταρα), Έλιοτ, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (81' Φιρμίνο)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (79' Πίτερς), Μπράουνχιλ, Κορκ, ΜακΝιλ, Γουντ (75' Ροντρίγκες), Μπαρνς

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Premier League:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ