PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουλβς 4-0: Κόκκινη καταιγίδα παρέσυρε τους λύκους

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Σαλάχ κόντρα στην Γουλβς σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Σαλάχ κόντρα στην Γουλβς σε ματς της Premier League PETER POWELL/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ πήρε φτερά από την επιστροφή του κόσμου της στο Άνφιλντ μετά από 271 ημέρες και έκανε φύλλο και φτερό την Γουλβς, επικρατώντας 4-0 και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας (VIDEOS).

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την τελευταία παρουσία τους στις εξέδρες σε εγχώρια διοργάνωση, οι οπαδοί της Λίβερπουλ, 2.000 τον αριθμό, βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Άνφιλντ, και οι πρωταθλητές Αγγλίας θέλησαν να τους ευχαριστήσουν με μία μεστή και χορταστική εμφάνιση στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Εκείνη που πλήρωσε το μάρμαρο ήταν η Γουλβς, με τους κόκκινους του Κλοπ να διαλύουν με 4-0 την ομάδα του Εσπίριτο Σάντο έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Σαλάχ (είχε γκολ και ασίστ) και να πιάνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Τότεναμ, διευρύνοντας παράλληλα σε 65 ματς το αήτητο εντός έδρας σερί τους σε επίπεδο Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τη γυριστή κεφαλιά του Μανέ στο 12' να περνάει άουτ, ωστόσο την πρώτη μεγάλη επέμβαση χρειάστηκε να την κάνει ο δικός της γκολκίπερ.

Ήταν στη φάση του 17ου λεπτού, με τον Ποντένσε να επιχειρεί να κρεμάσει τον Κέλεχερ με τρομερή λόμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ιρλανδό κίπερ να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική του παρουσία κόντρα στον Άγιαξ, για να απογειωθεί στη δεξιά γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Κόουντι έκανε ένα τραγικό λάθος προσπαθώντας να κάνει κοντρόλ με το στήθος μετά από γέμισμα του Χέντερσον και ο Σαλάχ δεν συγχώρεσε, παίρνοντας τη μπάλα και νικώντας με αριστερό διαγώνιο σουτ τον Πατρίσιο (1-0).

Η Γουλβς έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 45' όταν ο διαιτητής Πόουσον έδειξε την άσπρη βούλα μετά από πέσιμο του Κόουντι στη μεγάλη περιοχή από προσπάθεια του Μανέ να διώξει τη μπάλα με ανάποδο ψαλίδι.

Ωστόσο, ειδοποιήθηκε από το VAR να δει τη φάση στο μόνιτορ και όταν το έκανε, ανακάλεσε την απόφασή του, με τον Σενεγαλέζο να φαίνεται να έχει μαζέψει τελευταία στιγμή το πόδι του για να μην βρει τον στόπερ της Γουλβς.

Σε εκείνη τη φάση χάθηκε ουσιαστικά κάθε ελπίδα των φιλοξενουμένων να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Άνφιλντ, αφού στο δεύτερο ημίχρονο παραδόθηκαν στις άγριες διαθέσεις των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ.

Η αρχή έγινε στο 56', με τον Βαϊνάλντουμ να ξεχύνεται στην αντεπίθεση παίρνοντας μπαλιά από τον Χέντερσον και να φτάνει έξω από την περιοχή, για να εκτελέσει τον Πατρίσιο με άπιαστο δεξί σουτ που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας της Γουλβς (2-0).

Στο 67' ο Σαλάχ άφησε το ρόλο του εκτελεστή που είχε στο πρώτο ημίχρονο και ανέλαβε εκείνον του δημιουργού, βγάζοντας σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και επιτρέποντας στον Ματίπ να εκτελέσει με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή τον αντίπαλο κίπερ (3-0).

Το κερασάκι στην κόκκινη τούρτα που έφτιαξαν οι πρωταθλητές Αγγλίας τοποθετήθηκε στο 78', όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ (μπήκε ως αλλαγή και επανεμφανίστηκε μετά από τον τραυματισμό του) έκανε παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά και ο Σεμέδο στην προσπάθειά του να προλάβει τον Μανέ την έσπρωξε άθελά του στα δίχτυα.

Το 4-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Λίβερπουλ να πανηγυρίζει έτσι μία νίκη που την επανέφερε στην κορυφή μαζί με την Τότεναμ και να μετράει πλέον 65 ματς αήττητη στο Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League, έχοντας να επιδείξει από τον Απρίλιο του 2017 και μετά 54 νίκες και 11 ισοπαλίες με 173 γκολ υπέρ και 42 κατά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Νέκο Γουίλιαμς (68' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Χέντερσον (81' Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (73' Ζότα)

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Ντεντόνκερ, Σεμέδο, Μουτίνιο, Νέβες (62' Φάμπιο Σίλβα), Μάρσαλ, Τραορέ, Ποντένσε (71' Αΐτ-Νουρί), Νέτο (79' Βιτίνια)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Έβερτον 1-1 (3' Μπρέιντι / 45+3' Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 2-0 (5' Στέρλινγκ, 26' πεν Ντε Μπράινε)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (38' Σούτσεκ / 65' Πογκμπά, 68' Γκρίνγουντ, 78' Ράσφορντ)

Τσέλσι - Λιντς 3-1 (27' Ζιρού, 61' Ζουμά, 90+3' Πούλισιτς / 4' Μπάμφορντ)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Γουέστ Μπρομ - Κρίσταλ Πάλας 1-5 (30' Γκάλαχερ / 8' αυτ. Φέρλονγκ, 55' 68' Ζαχά, 59' 82' Μπεντεκέ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (26' ΜακΜπέρνι / 24' Πέρεθ, 90' Βάρντι)

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-0 (13' Σον, 45+1' Κέιν)

Λίβερπουλ - Γουλβς 4-0 (24' Σαλάχ, 59' Βαϊνάλντουμ, 67' Ματίπ, 78' αυτ. Σεμέδο)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σαουθάμπτον (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ