PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-0: Καθάρισε το ντέρμπι και πάτησε κορυφή

Ο Σον πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τότεναμ κόντρα στην Άρσεναλ για την Premier League
Ο Σον πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τότεναμ κόντρα στην Άρσεναλ για την Premier League PAUL CHILDS/POOL VIA AP

Με το κλασικό δίδυμο Σον - Κέιν να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, η Τότεναμ επιβλήθηκε με αρχοντικό τρόπο στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με 2-0 της Άρσεναλ και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας (VIDEOS).

Ήταν το μεγάλο φαβορί πριν την αναμέτρηση και το απέδειξε στο χορτάρι του "Tottenham Hotspur Stadium" το απόγευμα της Κυριακής. Η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο έδειξε στην Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα ποια εκ των δύο είναι αυτή την περίοδο το αφεντικό του Βορείου Λονδίνου καθώς επικράτησε με το καθαρό 2-0 και εκτοξεύτηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Ο Σον άνοιξε το σκορ για την Τότεναμ κάνοντας το 1-0 στο 13' με αριστουργηματικό σουτ, φτάνοντας τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα (από την 10η ασίστ του Κέιν), ενώ ο διόσκουρός του στην επίθεση των σπιρουνιών, Κέιν, έκλεισε το σκορ στο 45+1' από ασίστ του Νοτιορεάτη, φτάνοντας τα 8 γκολ στη φετινή Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Τότεναμ άρχισε με ιδανικό τρόπο το κλασικό ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου καθώς στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ βρήκε δίχτυα μέσα από συνεργασία των δύο μεγάλων αστεριών της στο 13ο λεπτό.

Ο Κέιν έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα δίνοντας πάσα στον κενό χώρο στον Σον, ο Νοτιοκορεάτης κουβάλησε τη μπάλα απο τα αριστερά, συνέκλινε και με υπέροχο φαλτσαριστό δεξί σουτ εκτός περιοχής την έστειλε συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Λένο (1-0).

Στη συνέχεια, το ματς εξακολούθησε να έχει καλό ρυθμό, όχι όμως και μεγάλες φάσεις, με την Άρσεναλ να έχει μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της αλλά να αδυνατεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Το τελευταίο μάλιστα πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους κανονιέρηδες να έχουν συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας (91%), όμως όχι μόνο δεν βρήκαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια εντός εστίας αλλά αναγκάστηκαν να μαζέψουν για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Και αυτό γιατί η Τότεναμ έπαιξε τέλεια το transition παιχνίδι στο 45+1', με τον Λο Σέλσο να βρίσκει τον Σον, τον Νοτιοκορεάτη να σερβίρει στον Κέιν και τον Άγγλο φορ να γράφει το 2-0 με άπιαστη βολίδα μέσα από την περιοχή, όπου η μπάλα τράνταξε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λένο πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Αυτό μάλιστα το τέρμα ήταν το Νο 250 για τον Κέιν στην επαγγελματική καριέρα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και το 100ο εντός έδρας με τη φανέλα της Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έγινε αυτόματα ο αρχισκόρερ των ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου καθώς έφτασε τα 11 γκολ σε αναμετρήσεις μεταξύ της Τότεναμ και της Άρσεναλ αφήνοντας στη 2η θέση τον Αντεμπαγιόρ (10 γκολ).

Έχοντας δύο γκολ στην πλάτη η Άρσεναλ προσπάθησε να μεταφέρει πίεση στην περιοχή της Τότεναμ και μέχρι το 70' κατάφερε να δημιουργήσει τέσσερις τελικές προσπάθειες έναντι καμίας της αντιπάλου της, όμως απέτυχε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα της επέτρεπε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα.

Στο 49' ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από καλή θέση και στο 68' ο Λορίς απέκρουσε κόρνερ την κεφαλιά του Λακαζέτ, με τη φάση αυτή να είναι μάλιστα η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Γάλλου παγκόσμου πρωταθλητή μέχρι το φινάλε.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Τότεναμ δεν είχε πρόβλημα να δώσει απλόχερα χώρο και μπάλα στην αντίπαλό της και να περιμένει (χωρίς καν να επιδιώκει να χτυπήσει στην κόντρα όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο), με τους κανονιέρηδες από την πλευρά τους να έχουν μία φλύαρη υπεροχή και να αδυνατούν να παράξουν κλασική φάση στην αντίπαλη εστία.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν χώροι για να βγει κάθετη πάσα, η μπάλα πήγαινε πλάγια και οι σέντρες ήταν βούτυρο στο ψωμί της ομάδας του Μουρίνιο, η οποία έπιασε κορυφή με την πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθληματος σε αντίθεση με αυτήν του Αρτέτα που μετράει πέντε ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια Premier League.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σισοκό, Χόιμπεργκ, Σον (88' Μόουρα), Λο Σέλσο (72' Ντέιβις), Μπέρχβαϊν (90+1' Ρόντον), Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Μπεγερίν (75' Ενκέτια), Παρτέι (45+2' Θεμπάγιος) Τζάκα, Σακά, Ουίλιαν, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Έβερτον 1-1 (3' Μπρέιντι / 45+3' Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 2-0 (5' Στέρλινγκ, 26' πεν Ντε Μπράινε)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (38' Σούτσεκ / 65' Πογκμπά, 68' Γκρίνγουντ, 78' Ράσφορντ)

Τσέλσι - Λιντς 3-1 (27' Ζιρού, 61' Ζουμά, 90+3' Πούλισιτς / 4' Μπάμφορντ)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Γουέστ Μπρομ - Κρίσταλ Πάλας 1-5 (30' Γκάλαχερ / 8' αυτ. Φέρλονγκ, 55' 68' Ζαχά, 59' 82' Μπεντεκέ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (26' ΜακΜπέρνι / 24' Πέρεθ, 90' Βάρντι)

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-0 (13' Σον, 45+1' Κέιν)

Λίβερπουλ - Γουλβς (21:15)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Σαουθάμπτον (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ