PREMIER LEAGUE

Λιντς - Λίβερπουλ 1-6: Σαρωτική η ομάδα του Κλοπ στο Έλαντ Ρόουντ με Σαλάχ και Ζότα

Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with Liverpool's Cody Gakpo after scoring his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Leeds United and Liverpool at Elland Road in Leeds, England, Monday, April 17, 2023. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with Liverpool's Cody Gakpo after scoring his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Leeds United and Liverpool at Elland Road in Leeds, England, Monday, April 17, 2023. (AP Photo/Rui Vieira) © 2023 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στο Έλαντ Ρόουντ επικρατώντας της Λιντς με 6-1 με τον Σαλάχ να γράφει σε ένα ακόμη ματς ιστορία και τον Ζότα να σκοράρει ξανά μετά από ένα σχεδόν χρόνο ενώ στην αναμέτρηση έκανε την επανεμφάνιση του και ο Ντίας.

Επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα για τη Λίβερπουλ η οποία ήταν σαρωτική στο Έλαντ Ρόουντ στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier League και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της εκτός έδρας επί της Λιντς με 6-1 με τον Σαλάχ να γράφει σε ένα ακόμη ματς ιστορία καθώς ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος σκόρερ της Premier League σε γκολ με το αριστερό.

Τον Αιγύπτιο ακολούθησε σε απόδοση ο Ζότα που πέτυχε και αυτός δύο τέρματα, ενώ βρήκε δίχτυα μετά από ένα σχεδόν χρόνο ενώ στην αναμέτρηση του Έλαντ Ρόουντ έκανε την επανεμφάνιση του και ο Ντίας ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Λίβερπουλ θύμισε κάτι από την ομάδα που είχαμε συνηθίσει ενώ η Λιντς δεν κατάφερε να ξεφύγει στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά

Η Λίβερπουλ ανέβασε ταχύτητα και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά με το πρώτο βέβαια να σηκώνει αρκετή συζήτηση. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκοψε τη μπάλα με το αριστερό του χέρι και έφυγε στην αντεπίθεση δίνοντας στον Σαλάχ, αυτός του πέρασε ξανά τη μπάλα και ο δεξιός μπακ-χαφ της Λίβερπουλ έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Χάκπο ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0 στο 35'. Οι παίκτες της Λιντς ζήτησαν χέρι-φάουλ αλλά ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση με τον Ζότα να δίνει στον Σαλάχ, αυτός πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά του, έκανε το σουτ με το αριστερό και πέτυχε το 2-0 ενώ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ με το αριστερό στην Premier League. Αυτό ήταν το 106 για τον Αιγύπτιο ο οποίος άφησε πίσω του τον Ρόμπι Φάουλερ.

Μείωσε η Λιντς, απάντησε η Λίβερπουλ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λιντς κατάφερε να μειώσει το σκορ όταν ο Σινιστέρα πίεσε τον Κονατέ που δεν υπολόγισε σωστά σε ένα γύρισμα, έχασε τη μπάλα με τον επιθετικό των γηπεδούχων να νικάει και τον Άλισον και μείωσε το σκορ σε 1-2.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως πως θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση δεν κράτησε αρκετά. Στο 52' η Λίβερπουλ βρήκε και τρίτο γκολ όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Τζόουνς πέρασε υπέροχα τη μπάλα στον Ζότα ο οποίος με πλασέ στην κίνηση σκόραρε μετά από ένα χρόνο σχεδόν και έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Κλοπ.

Οκτώ λεπτά αργότερα σε μια ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ ο Φαν Ντάικ γύρισε παράλληλα προς τον Σαλάχ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ολλανδός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Αιγύπτιος όμως κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα του στο 64' όταν ο Ρόμπερτσον βγήκε από τα αριστερά, έκανε την μπαλιά προς τον Χάκπο ο οποίος κοντρόλαρε και έδωσε με τη μία στον Σαλάχ, που εκ νέου με σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μελιέ για το 4-1 των φιλοξενούμενων.

Ζότα και Νούνιες το "κερασάκι" στην Τούρτα

Η Λίβερπουλ δεν έριξε ρυθμό και συνέχισε να ψάχνει και άλλα τέρματα. Στο 72' ο Ζότα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος όμως διπλασίασε και αυτός τα τέρματα του.

Οι παίκτες των φιλοξενούμενων γύρισαν ωραία τη μπάλα η οποία έφτασε στον Χέντερσον στα δεξιά ο οποίος είδε τον Ζότα στο ύψος της περιοχής του έκανε την μπαλιά και ο Ζότα με απευθείας σουτ νίκησε τον Μελιέ για το 5-1 της Λίβερπουλ.

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα ο Κλοπ έκανε τέσσερις μαγεμένες αλλαγές με τους παίκτες του να συνεχίζουν να ψάχνουν και άλλα γκολ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε τη ασίστ προς τον Νούνιες, που είχε περάσει ως αλλαγή, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να κατεβάζει υπέροχα τη μπάλα, να κάνει το σουτ με το αριστερό και να διαμορφώνει το 6-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Στρόικ, Φίρπο, Μακένι, Ρόκα, Χάρισον (77' Νιόντο), Άαρονσον (66' Ρίτερ), Σινιστέρα (77' Φόρσο), Ροδρίγο (66' Σάμερβιλ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (82' Μίλνερ), Φαμπίνιο (86' Τιάγκο), Τζόουνς, Σαλάχ (81' Νούνιες), Χάκπο (81' Λουίς Ντίαζ), Ζότα (82' Φιρμίνιο).

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

  • Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 3-0 (11΄Ράμσεϊ, 64', 83' Γουότκινς)
  • Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (54, 68' Έζε)
  • Έβερτον - Φούλαμ 1-3 (35' ΜακΝίλ - 22' Ριντ, 51' Γουίλσον, 68' Τζέιμς)
  • Τότεναμ - Μπόρνμουθ 2-3 (14' Σον, 88' Ντανζούμα - 38' Βίνια, 51' Σολάνκε, Ουαταρά 95')
  • Γουλβς - Μπρέντφορντ 2-0 (27' Κόστα, 69' Τσαν)
  • Τσέλσι - Μπράιτον 1-2 (13' Γκάλαχερ - 42' Γουέλμπεκ, 70' Ενσίσο)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 3-1 (5' Στόουνς, 13' πεν., 25' Χάλαντ - 75' Ιχεανάτσο)
  • Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 2-2 (33' πεν. Μπενραχμά, 54' Μπόουεν / 7' Ζεσούς, 10' Έντεγκααρντ)
  • Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (32' Άντονι, 76' Νταλότ)
  • Λιντς - Λίβερπουλ 1-6 (47' Σινιστέρα/35' Χάκπο, 39'-64' Σαλάχ, 52'-73' Ζότα, 90+1' Νούνιες)

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

  • 21/4 22:00 Άρσεναλ - Σαουθάμπτον
  • 22/4 14:30 Φούλαμ - Λιντς
  • 22/4 17:00 Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον
  • 22/4 17:00 Λίβερπουλ - Νότιγχαμ
  • 22/4 17:00 Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα
  • 22/4 17:00 Λέστερ - Γουλβς
  • 23/4 16:00 Νιούκαστλ - Τότεναμ
  • 23/4 16:00 Μπόρνμουθ - Γουέστ Χαμ

* Αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι και Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ