PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Μπράιτον υπέταξε την Τσέλσι με σούπερ εμφάνιση στο Λονδίνο, ο Ουαταρά ξέρανε την Τότεναμ στο 95'

Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το τέρμα του Γουέλμπεκ
Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το τέρμα του Γουέλμπεκ @ 2023 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Μπράιτον πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Στάμφορντ Μπριτζ, επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Γουέλμπεκ και Ενσίσο οι "δήμιοι" για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Η Φούλαμ νίκησε την Έβερτον 3-1 στο Γκούντισον Παρκ και την κράτησε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Τσέλσι έμεινε μακριά από το τρίποντο για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι στην Premier League, καθώς ηττήθηκε 1-2 από την Μπράιτον στο Στάμφορντ Μπριτζ. Οι γλάροι ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες τελικές για να φύγουν με το διπλό, ήταν ανώτεροι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ του Κόνορ Γκάλαχερ στο 13ο λεπτό, καθώς έπειτα από ωραία κίνηση του Μούντρικ στον άξονα έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Ντανκ με κόντρα άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Οι γλάροι πίεσαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γουέλμπεκ στο 42' με παλικαρίσια κεφαλιά ανάμεσα σε Φοφανά και Τσαλόμπα έπειτα από γέμισμα του Πασκάλ Γκρος.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι συνέχισαν να απειλούν στο δεύτερο μέρος και να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ενσίσο προειδοποίησε με την οβίδα του που τράνταξε το δοκάρι και στο 70ο λεπτό με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κέπα. Η Τσέλσι προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, όμως η Μπράιτον αμύνθηκε σωστά και κράτησε το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Σπουδαίο διπλό της Μπόρνμουθ στο Λονδίνο

Η Μπόρνμουθ πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό στο Λονδίνο, καθώς επικράτησε 3-2 της Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Σον στο 13' έπειτα από όμορφο γύρισμα του Πέρισιτς μέσα στην περιοχή, ωστόσο τα "κεράσια" είχαν απάντηση. Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σολάνκε είδε την κίνηση του Βίνια και τον τροφοδότησε στην περιοχή, αυτός με ένα ωραίο τσίμπημα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Ο Σολάνκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους από εκτελεστής έγινε σκόρερ και έκανε το 2-1 για την Μπόρνμουθ στο 51'. Η Τότεναμ πίεσε για να ισοφαρίσει και το έκανε με τον Ντανζούμα στο 88ο λεπτό με ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που "γέλασε" στο τέλος, καθώς με μια υπέροχη κίνηση του Ουατάρα μέσα στην περιοχή και εξίσου ωραίο τελείωμα στο τέλος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Τότεναμ έμεινε στους 53 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τη Νιούκαστλ στην τετράδα, αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παίζει αύριο εκτός έδρας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αντίθετα η Μπόρνμουθ έφτασε τους 33 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της στους έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Παραμένει σε δύσκολη θέση η Έβερτον

Στα άλλα παιχνίδια, η Φούλαμ πέρασε από το Γκούντισον Παρκ με 3-1 και κράτησε την Έβερτον κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Νίκη ανάσα με δύο γκολ του Έζε πέτυχε και η Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της ουραγού Σαουθάμπτον, με τους αγίους να βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η Γουλβς επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Μπρέντφορντ. Ο Ντιέγκο Κόστα είχε να σκοράρει 2.168 μέρες, ωστόσο το πέτυχε στο Μολινό ανοίγοντας το σκορ για τους "λύκους", με τον Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ Χι - Τσαν να διαμορφώνει το τελικό σκορ για τους "αγίους".

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

  • Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 3-0 (11΄Ράμσεϊ, 64', 83' Γουότκινς)
  • Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (54, 68' Έζε)
  • Έβερτον - Φούλαμ 1-3 (35' ΜακΝίλ - 22' Ριντ, 51' Γουίλσον, 68' Τζέιμς)
  • Τότεναμ - Μπόρνμουθ 2-3 (14' Σον, 88' Ντανζούμα - 38' Βίνια, 51' Σολάνκε, Ουαταρά 95')
  • Γουλβς - Μπρέντφορντ 2-0 (27' Κόστα, 69' Τσαν)
  • Τσέλσι - Μπράιτον 1-2 (13' Γκάλαχερ - 42' Γουέλμπεκ, 70' Ενσίσο)
  • 15/4 19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ
  • 16/4 16:00 Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ
  • 16/4 18:30 Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 17/4 22:00 Λιντς - Λίβερπουλ
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΛΒΣ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ