LA LIGA

La Liga: "Δεν βρέθηκαν απόδειξεις για ρατσιστική επίθεση Κάλα σε Ντιακαμπί"

Έξαλλος με τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του κατά τη διάρκεια του Κάντιθ - Βαλένθια ο Ντιακαμπί
Έξαλλος με τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του κατά τη διάρκεια του Κάντιθ - Βαλένθια ο Ντιακαμπί PRINT SCREEN GLOMEX

Η ισπανική Λίγκα έκανε γνωστό πως από το υλικό που εξέτασε δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Μουκτάρ Ντιακαμπί δέχτηκε λεκτική επίθεση ρατσιστικής φύσης από τον Χουάν Κάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα Κάντιθ - Βαλένθια.

Το ματς της Κάντιθ με την Βαλένθια την περασμένη Κυριακή συζητιέται ακόμα και σήμερα και η αιτία δεν είναι άλλη από το σοβαρό επεισόδιο που είχαν την ώρα του αγώνα οι Μουκτάρ Ντιακαμπί και Χουάν Κάλα, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του και το ματς να διακόπτεται μάλιστα για αρκετά λεπτά όταν οι παίκτες των νυχτερίδων αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στηρίζοντας τον Ντιακαμπί.

Έκτοτε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, με την επίσημη Βαλένθια να στηρίζει με κάθε τρόπο τον ποδοσφαιριστή και να ζητάει την τιμωρία του Κάλα και τον αμυντικό της Κάντιθ από την πλευρά του να αποκρούει όλες αυτές τις κατηγορίες και να υποστηρίζει σε συνέντευξη Τύπου πως δέχεται λιντσάρισμα από τα ισπανικά ΜΜΕ με όσα γράφουν για αυτόν.

Τελικά, η υπόθεση έφτασε στα γραφεία της ισπανικής Λίγκας, η οποία εξέτασε διεξοδικά όλα τα δεδομένα που είχε στα χέρια της και έκανε γνωστό την Παρασκευή (9/4) πως δεν πρόκειται να επιβληθεί κάποια τιμωρία στον Χουάν Κάλα.

Κια αυτό γιατί, όπως υποστηρίζεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης του Κάλα στον Ντιακαμπί μετά απο την ενδελεχή εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

Ουσιαστικά, η απόφαση της ισπανικής Λίγκας είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρό της, Χαβιέρ Τέμπας, που είχε δηλώσει την Πέμπτη, ότι ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός φαίνεται πως ακούγεται από άνθρωπο με λατινοαμερικανική προφορά, συνεπώς δεν είναι ένοχος ο Ισπανός στόπερ, Χουάν Κάλα.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα μετά την έκδοση της ανακοίνωσης της ισπανικής Λίγκας, υπήρχε άμεση απάντηση της Βαλένθια, που μέσω ανακοίνωσης τόνισε πως το οπτικοακουστικό υλικό δεν περιλαμβάνει όλα όσα ακούστηκαν με αποδέκτη τον Ντιακαμπί.

"Δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη το περιστατικό επειδή δεν βρέθηκαν στοιχεία", αναφέρουν κατηγορηματικά οι Βαλενθιάνοι, που εξετάζουν και αυτοί την υπόθεση ανεξάρτητα από το φάκελο με την υπόθεση που άνοιξε η ισπανική Λίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Print Screen Glomex

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ