LA LIGA

Τέμπας: "Αυτός που προσβάλλει τον Ντιακαμπί έχει νοτιοαμερικανική προφορά"

FILE - In this Monday, Sept. 24, 2018 file photo, Javier Tebas, the president of the Spanish La Liga, speaks during the World Football summit in Madrid, Spain. A Spanish court is going to decide Thursday, Nov. 14, 2019 whether the Spanish league will be allowed to play the Villarreal-Atletico Madrid game in the United States next month. The league accuses the Spanish soccer federation of unfair competition for not giving its approval for the game scheduled for Dec. 6. The dispute is the latest between league president Javier Tebas and federation president Luis Rubiales, two outspoken figures in Spanish soccer who have been at odds over a series of issues. (AP Photo/Paul White, file)
Javier Tebas, La Liga president/AP_19317583596562.jpg AP IMAGES

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της ρατσιστικής επίθεσης που υπέστη ο Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλενθία, τονίζοντας ότι δεν είπε ο Χουάν Κάλα την επίμαχη φράση.

Το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ και νυν της Καντίθ, Χουάν Καλά στον Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια, έχει πάρει ευρείες διαστάσεις στα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, σε δηλώσεις του τονίζει ότι τη συγκεκριμένη φράση "γ@@@@ενε αράπη" δεν ειπώθηκε από τον Καλά, καθώς αυτός που το είπε έχει νοτιοαμερικανική προφορά.

Συγκεκριμένα ο Τέμπας ανέφερε για το περιστατικό: "Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουμε περισσότερα νέα. Υπάρχει ένα ηχητικό διάρκειας ενάμιση λεπτού και αυτός που το λέει έχει νοτιοαμερικάνικη προφορά, άρα δεν είναι ο Κάλα. Είναι κάποιος που λέει σε ένα γκρουπ παικτών τι ειπώθηκε, αλλά σίγουρα δεν είναι ο Κάλα".

"Προσπαθούμε να «καθαρίσουμε» από το θόρυβο τα ηχητικά, καθώς έχουμε δώσει προμήθεια σε μια εταιρεία γι' αυτό. Ο Κάλα λέει κάτι όταν γυρνάει το πρόσωπό του, αλλά θα το δούμε".

"Έχουμε δώσει το υλικό σε μια εταιρεία για να καθαρίσει τον ήχο. Θα ενημερώσουμε μόλις λάβουμε την έκθεση του ειδικού από τα χείλη του Κάλα, αλλά και από το τι ειπώθηκε γενικώς στο ηχητικό. Θα εντοπίσουμε τον παίκτη και θα δοθεί λύση".

Εδώ η δήλωση του Τέμπας:

Photo Credits: © Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ