LA LIGA

Αποχώρησε απ' το γήπεδο η Βαλένθια για ρατσιστική επίθεση του Κάλα σε Ντιακαμπί

Αποχώρησε απ' το γήπεδο η Βαλένθια για ρατσιστική επίθεση του Κάλα σε Ντιακαμπί
YOUTUBE

Ο Χουάν Κάλα της Κάδιθ φέρεται να προσέβαλε με ρατσιστικό τρόπο τον Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια με συνέπεια οι "νυχτερίδες" να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο την ώρα της αναμέτρησης και το παιχνίδι στο "Καράνθα" να διακοπεί προσωρινά.

Η Βαλένθια αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του "Καράνθα" κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κάδιθ για την 29η αγωνιστική της La Liga, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε ρατσιστική επίθεση που φέρεται να υπέστη ο Μουκτάρ Ντιακαμπί.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα, φέρεται να επιτέθηκε ρατσιστικά στο στόπερ των "νυχτερίδων" κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν οι δυο τους. Όταν πλησίασε ο διαιτητής Μεδιέ Χιμένεθ, ο Ντιακαμπί έδειχνε επίμονα το δέρμα του, εξηγώντας τι συνέβη. Σύμφωνα με το "Onda Cero", ο Κάλα φέρεται να χρησιμοποίησε τη λέξη "νέγρος" και κάποιες προσβολές ακόμη.

Η αναμέτρηση διεκόπη στο 30ό λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, με τον Κάλα να ανοίγει το σκορ στο 14' και τον Κέβιν Γκαμεϊρό να ισοφαρίζει σε 1-1.

"Η ομάδα συζήτησε και αποφάσισε να επιστρέψει για να παλέψει για τη νίκη, αλλά καταδικάζει σθεναρά τον ρατσισμό όλων", αναφέρει ανακοίνωση της Βαλένθια, με την οποία ενημέρωσε ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί. Παρ' όλα αυτά, ο Ντιακαμπί δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε τη θέση του στον Ούγκο Γκιγιαμόν, παρακολουθώντας τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο.



TAGS LA LIGA ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ