LA LIGA

Marca: Το ηχηρό πρωτοσέλιδο για τη ρατσιστική επίθεση σε Ντιακαμπί

Έξαλλος με τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του κατά τη διάρκεια του Κάντιθ - Βαλένθια ο Ντιακαμπί
Έξαλλος με τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του κατά τη διάρκεια του Κάντιθ - Βαλένθια ο Ντιακαμπί PRINT SCREEN GLOMEX

Ο αγώνας Κάντιθ - Βαλένθια στιγματίστηκε από την αποχώρηση των παικτών των νυχτερίδων από το γήπεδο ως διαμαρτυρία για τη ρατσιστική προσβολή που υπέστη ο Μουκτάρ Ντιακαμπί και η "Marca" πήρε θέση μέσα από το πρωτοσέλιδό της (PHOTO).

Η Κάντιθ επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της La Liga, όμως στο φινάλε του παιχνιδιού ουδείς θυμόταν το αποτέλεσμα αλλά τα δυσάρεστα γεγονότα που το σημάδεψαν κατά τη διάρκειά του και είχαν ως πρωταγωνιστές τους Ντιακαμπί και Κάλα.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα, φέρεται να επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μουκτάρ Ντιακαμπί κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν οι δυο τους και ακολούθως ο στόπερ των "νυχτερίδων" αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τους συμπαίκτες του να τον ακολουθούν και το ματς να διακόπτεται για αρκετή ώρα.

Αυτό έγινε στο 30ό λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν τελικά στον αγωνιστικό χώρο κατόπιν προτροπής του Ντιακαμπί αλλά τον ίδιο να μη γυρίζει στο χορτάρι και να δίνει τη θέση του στον Ούγκο Γκιγιαμόν, παρακολουθώντας τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο.

Το άσχημο αυτό περιστατικό προκάλεσε μάλιστα την ευαισθητοποίηση της "Marca", με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας να δημοσιεύει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης το πρωτοσέλιδο που θα έχει τη Δευτέρα στην έντυπη μορφή της.

"Δεν είσαι μόνος. Μη ανεκτό ρατσιστικό επεισόδιο στο ισπανικό ποδόσφαιρο", είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της εφημερίδας που συνοδεύεται με μία εικόνα του Ντιακαμπί που παρακολουθεί τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο, αρνούμενος να συνεχίσει μετά τη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από τον Κάλα.

Το πρωτοσέλιδο της Marca για τη ρατσιστική επίθεση σε Ντιακαμπί στο Κάντιθ - Βαλένθια
Το πρωτοσέλιδο της Marca για τη ρατσιστική επίθεση σε Ντιακαμπί στο Κάντιθ - Βαλένθια ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ MARCA

Photo Credits: Print Screen Glomex

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ