ΙΣΠΑΝΙΑ

Κύμα στήριξης από τους αθλητές στην Ερμόσο: "Όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη, εσύ είσαι το θύμα"

Η Τζένι Ερμόσο
Η Τζένι Ερμόσο © 2023 JOHN COWPLAND / AP IMAGES

Πολλοί ήταν οι αθλητές κι οι αθλήτριες που στάθηκαν στο πλευρό της Τζένι Ερμόσο μετά το σκάνδαλο με το φιλί του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει με την εθνική ομάδα μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.

Αν και τα ισπανικά ΜΜΕ παρουσίαζαν τον Λουίς Ρουμπιάλες έτοιμο να παραιτηθεί λόγω των πιέσεων που δέχθηκε ακόμα και από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες μετά το σκάνδαλο με το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, εκείνος τελικά έκανε την ανατροπή.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την καρέκλα του. Πλήθος αθλητών κι αθλητριών στάθηκαν στο πλευρό της αρχηγού της "ρόχα", εκφράζοντας στα social media τη στήριξή τους.

Μεταξύ αυτών ήταν κι ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι να αλλάξει η κατάσταση στην ομοσπονδία και τέτοιου είδους κινήσεις να τιμωρούνται δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής.

"Είμαστε μαζί σου, είμαστε μαζί σου", έγραψε ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ενώ η Αλέξια Πουτέγιας: "Αυτό είναι απαράδεκτο. Τελείωσε. Είμαστε μαζί με τη συμπαίκτριά μας".

"Όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη. Το θύμα είσαι εσύ. Είμαστε μαζί σου φίλη μου".

"Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος. Ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος δεν νιώθω ότι με εκπροσωπεί αυτό που συνέβη (στη συνεδρίαση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας). Θεωρώ ατυχές που συνεχίζουν να πιέζουν και να επικεντρώνονται σε μία συνάδελφο.

Το να φορέσω τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στην καριέρα μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι στις επιλογές ξανά, αλλά αποφάσισα να μην αγωνιστώ στην εθνική ομάδα μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα, μέχρι αυτού του είδους οι πράξεις να μην παραμένουν ατιμώρητες.

Για ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ