ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Ρουμπιάλες έτοιμος για παραίτηση από την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας λόγω του φιλιού στην Ερμόσο

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες © 2019 AMR NABIL / AP IMAGES

Ο Λουίς Ρουμπιάλες είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ύστερα από το φιλί στη Χένι Ερμόσο κατά την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών.

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Λουίς Ρουμπιάλες είναι αφόρητες και τις τελευταίες ώρες έχουν αλλάξει τις σκέψεις του, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Το φιλί στο στόμα που έδωσε στη Χένι Ερμόσο κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην εθνική Ισπανίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε σάλο τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και εκτός.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, μέχρι και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες, έστησε στον τοίχο τον Ρουμπιάλες, ο οποίος όμως μέχρι την Τετάρτη εμφανιζόταν πρόθυμος να παραμείνει στον προεδρικό θώκο.

Ο Ισπανός παράγοντας έχει απολογηθεί για τη συμπεριφορά του, όμως δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις για τον λόγο που προχώρησε σε τέτοιες κινήσεις.

Η ομοσπονδία συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για την Παρασκευή και ήδη από την Πέμπτη τα ΜΜΕ της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι σε αυτήν ο Ρουμπιάλες θα ανακοινώσει την παραίτησή του υπό το βάρος των πιέσεων που δέχεται.

Ήδη, η FIFA έχει ανοίξει έρευνα για το συμβάν, με τον εκ των αντιπροέδρων της UEFA να κινδυνεύει με τιμωρία.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ