ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Κουρτουά για το περιβραχιόνιο: "Ένιωθα ότι δεν με υπολογίζουν στην εθνική Βελγίου"

Ο Τιμπό Κουρτουά με τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου σε αγώνα κόντρα στο Μαρόκο για το Μουντιάλ | 27 Νοεμβρίου 2022
Ο Τιμπό Κουρτουά με τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου σε αγώνα κόντρα στο Μαρόκο για το Μουντιάλ | 27 Νοεμβρίου 2022 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Τιμπό Κουρτουά γύρισε τον χρόνο πίσω, στο περασμένο καλοκαίρι, και αναφέρθηκε στη διαμάχη που υπήρξε στην εθνική Βελγίου για το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κι εξήγησε τον πραγματικό λόγο που τον ενόχλησε.

Το Βέλγιο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Euro 2024, όμως θα στερηθεί τον Τιμπό Κουρτουά, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ μίλησε στην εκπομπή VRT 1 για την απουσία του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και την ένταση που προκλήθηκε το καλοκαίρι στην εθνική για το περιβραχιόνιο.

"Ακόμη κι αν έπαιζα σ' ένα ακόμα ματς με τη Ρεάλ μέχρι το τέλος της σεζόν, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα ήμουν 100% έτοιμος για το Euro. Θα παρακολουθώ τα ματς της εθνικής, όπως έκανα μέχρι τώρα.

Ελπίζω να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το 2018 είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής να κατακτήσουμε έναν τίτλο, μήπως πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη φορά;", δήλωσε σχετικά ο Βέλγος για το γεγονός ότι δεν θα παρευρεθεί στο Euro.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαμάχη για το περιβραχιόνιο το περασμένο καλοκαίρι και την αποχώρησή του από την αποστολή πριν από την Εσθονία.

Θυμίζουμε ότι δεν είχε ταξιδέψει με την αποστολή για το παιχνίδι με την Εσθονία, ενοχλημένος από την απόφασή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Ρομέλου Λουκάκου κόντρα στην Αυστρία.

"Όλοι έχουν άποψη για αυτό το θέμα και αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν κατάλαβαν για ποιο πράγμα μιλούσα. Δεν είχε να κάνει τόσο με το ποιος θα είναι αρχηγός.

Εκείνο το διάστημα υπήρξε ελάχιστη ή καθόλου συζήτηση μαζί μου. Ένιωθα ότι δεν με υπολογίζουν. Ίσως πήρα μία απόφαση πολύ γρήγορα, αλλά είμαι απλώς ένας άνθρωπος με συναισθήματα, δεν είμαι ρομπότ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ EURO EURO 2024 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ