ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Εθνική Βελγίου: Ο Κουρτουά ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στο Euro 2024

Ο Τιμπό Κουρτουά με τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου σε αγώνα κόντρα στο Μαρόκο για το Μουντιάλ | 27 Νοεμβρίου 2022
Ο Τιμπό Κουρτουά με τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου σε αγώνα κόντρα στο Μαρόκο για το Μουντιάλ | 27 Νοεμβρίου 2022 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο σοβαρός τραυματισμός του Τιμπό Κουρτουά δεν τον στερεί μόνο από την Ρεάλ αλλά και από την εθνική Βελγίου, με τον σπουδαίο τερματοφύλακα να ανακοινώνει μέσω συνέντευξής του πως δεν θα πάρει μέρος στα τελικά του Euro 2024.

Το Βέλγιο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Ηπείρου οι κόκκινοι διάβολοι θα στερηθούν ένα από τα μεγαλύτερα ατού τους.

Ο λόγος για τον Τιμπό Κουρτουά που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο τον περασμένο Οκτώβριο, με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ να ανακοινώνει μέσω συνέντευξής του πως δεν θα δηλώσει παρών στο Euro 2024 αφού δεν θα είναι απολύτως έτοιμος εκείνη την εποχή.

"Εξαιτίας του τραυματισμού, δεν υπάρχει Euro για μένα. Θα πρέπει να αποθεραπευτώ 100% και δεν υπάρχει σίγουρη ημερομηνία για αυτό. Εάν είμαι τυχερός, μπορεί να πάρω μέρος σε έναν αγώνα τον Μάιο.

Όμως έτσι δεν μπορείς να είσαι 100% έτοιμος για ένα μεγάλο τουρνουά", τόνισε ο 31χρονος κίπερ, για να προσθέσει με νόημα:

"Η αποθεραπεία μου πηγαίνει πολύ καλά. Όλα πάνε βάσει σχεδίου, ίσως λίγο καλύτερα από ότι περιμέναμε. Φυσιολογικά, θα ήμουν σε θέση να περπατάω στους 4 μήνες, όμως δουλεύω ήδη πάνω σε αυτό εδώ και μία εβδομάδα.

Δεν έχω κάποια επιπλοκή μετά από την εγχείριση. Τώρα το σημαντικό είναι να δείξω υπομονή. Έχω λάβει αρκετά μηνύματα από άλλους παίκτες που είχαν τον ίδιο τραυματισμό όπως οι Ασένσιο, Φαλκάο και Οϊαρθάμπαλ και όλοι μου λένε πως χρειάζεται 9 με 10 μήνες για να επιστρέψεις στην καλύτερη κατάσταση".

Σημειώνεται πως λίγη ώρα μετά από τις δηλώσεις του Κουρτουά, υπήρξε σχολιασμός από πλευράς της βελγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που εξέφρασε τη στενοχώρια της για την απουσία του:

"Λυπούμαστε που ο Τιμπό Κουρτουά δεν θα πάρει μέρος στο Euro 2024 με την Γερμανία, αλλά σεβόμαστε την απόφασή του. Του ευχόμαστε ταχεία αποθεραπεία και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα ξανά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ