ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Απάντηση Κουρτουά για το περιβραχιόνιο: "Απογοητευμένος, ο προπονητής πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι αρχηγός"

Ο Τιμπό Κουρτουά με το βραβείο για τις συμμετοχές με την εθνική Βελγίου
Ο Τιμπό Κουρτουά με το βραβείο για τις συμμετοχές με την εθνική Βελγίου © 2023 GEERT VANDEN WIJNGAERT / AP IMAGES

Ο Τιμπό Κουρτουά έδωσε τη δική του απάντηση για τα όσα γράφονται για το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τον Ρομέλου Λουκάκου, εκφράζοντας τη δυσαρέστησή του για τις δηλώσεις του προπονητή του Βελγίου, Τεντέσκο.

Ένταση επικρατεί στην εθνική Βελγίου, με δημοσιεύματα τη Δευτέρα (19/6) να αναφέρουν ότι ο Τιμπό Κουρτουά δεν ταξίδεψε με την αποστολή για το παιχνίδι με την Εσθονία, ενοχλημένος από την απόφασή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Ρομέλου Λουκάκου κόντρα στην Αυστρία.

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ θέλησε να τοποθετηθεί για τα όσα γράφτηκαν και να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω ανάρτησης στα social media.

Ξεκίνησε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του προπονητή του Βελγίου, Τεντέσκο, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε:

"Μαζί αποφασίσαμε ότι ο Ρομέλου θα ήταν αρχηγός απέναντι στην Αυστρία και ο Τιμπό εναντίον της Εσθονίας. Όλοι ήταν εντάξει με αυτό, αλλά μετά τον αγώνα ο Κουρτουά θέλησε ξαφνικά να μου μιλήσει και είπε ότι πήγαινε σπίτι γιατί ήταν απογοητευμένος και ένιωθε προσβεβλημένος.

Από την αρχή προσπάθησα να του δείξω την εκτίμησή που του αξίζει. Στα μάτια μου είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Τον αγαπώ ως τερματοφύλακα, αλλά και ως άνθρωπο. Είμαι σοκαρισμένος", ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού. με τον Κουρτουά να απαντά:

"Με έκπληξη άκουσα τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή, στην οποία αναφέρθηκε στην προσωπική συζήτηση που είχαμε μετά τον αγώνα με την Αυστρία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που μιλάω με προπονητή για θέματα που αφορούν τα αποδυτήρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποφασίζει να το πει δημόσια. Είμαι βαθιά απογοητευμένος με αυτό, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι εκτιμήσεις του προπονητή δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα.

Σε εκείνη τη συζήτηση τού ζήτησα, όχι για δικό μου όφελος, να εξηγήσει και να πάρει αποφάσεις για να αποφύγουμε καταστάσεις που στο παρελθόν μάς έχουν βλάψει. Το να είσαι ή να μην είσαι αρχηγός της Εθνικής δεν είναι ούτε ιδιοτροπία ούτε τυχαία απόφαση, θα έπρεπε να είναι δική του απόφαση και αυτό προσπάθησα να του μεταφέρω. Δυστυχώς δεν πέτυχα τον σκοπό μου.

Επιμένω ότι σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα κάτι και ότι μίλησα με τον συμπαίκτη μου Ρομέλου Λουκάκου για να ξεκαθαρίσω οποιεσδήποτε συνθήκες σχετίζονται με αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία συζήτηση για παρόμοιο θέμα με κανέναν συμπαίκτη μου, όπως έχει υποστηριχθεί.

Επιπλέον, το απόγευμα της Δευτέρας έκανα εξετάσεις για πρόβλημα στο δεξί μου γόνατο. Το ιατρικό τιμ του κι η εθνική ομάδα ήταν σε επαφή και εξέτασαν όλα τα δεδομένα για να πάρουν την απόφαση να αποχωρήσω από την προπόνηση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ