STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάλυση Κλάτενμπεργκ: "Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αστέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ"

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ GLOMEX PRINTSCREEN

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ βρήκε σωστές όλες τις αποφάσεις στα playouts και τα playoffs με εξαίρεση το χέρι-πέναλτι που δεν δόθηκε στον Αστέρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. (VIDEO)

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέλυσε, όπως συνηθίζει, τις αποφάσεις των διαιτητών στην τρίτη αγωνιστική των playoffs και των playouts της Super League Interwetten

Ο Άγγλος βρήκε σωστές τις περισσότερες αποφάσεις που πάρθηκαν με ή χωρίς τη χρήση του VAR με εξαίρεση το χέρι - πέναλτι που δεν δόθηκε στον Αστέρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ σε φάση όπου ο Τιλίκα προσπάθησε να περάσει τον Ισπανό που έκοψε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή.

Επίσης στάθηκε σε δύο φάσεις στο ματς του Άρη με την ΑΕΚ και στο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δείτε όλες τις φάσεις που ανέλυσε ο Κλάτενμπεργκ:

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΟΚ

Για το πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο που ζήτησε ο Αστέρας:

"Ο διαιτητής καταλόγισε κόρνερ σε φάση όπου προηγουμένως η μπάλα είχε χτυπήσε σε χέρι του αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι. Προτού η μπάλα αγγίξει το χέρι του αμυνομένου αυτό είναι τεντωμένο και καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Στη συνέχεια ο αμυνόμενος κάνει μια ξεκάθαρη κίνηση με το χέρι του προς τη μπάλα".

Για το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρέσπο μέσα στην περιοχή:

"Ο διαιτητής καταλόγισε από τέρματος λάκτισμα σε φάση όπου προηγουμένως δύο ποδοσφαιριστές συγκρούστηκαν εντός της περιοχής πέναλτι. o VAR έλεγξε την περίπτωση για πιθανό πέναλτι και συμφώνησε με την απόφαση που ελήφθη εντός του αγωνιστικού χώρου.Η ΚΕΔ δεν θεωρεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς κατατάσσει την επαφή αυτή ως μια φυσιολογική επαφή που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο επιτιθέμενος προωθεί τη μπάλα για να περάσει τον αμυνόμενο εντός της περιοχής πέναλτι και πέφτει κάτω από το τεντωμένο χέρι του αμυνόμενου ο οποίος γυρίζει το σώμα του για να διεκδικήσει τη μπάλα".

Για το πέναλτι-χέρι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στον αμυνόμενο εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με το διαιτητή, ότι παρόλο που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνόμενου, αυτό ήταν εντός του σώματος και δεν ήταν αφύσικα μεγαλύτερο. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς το χέρι είναι εντός του σώματος και δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε αφύσικη θέση".

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ

Για το 2-0 της ΑΕΚ και αν υπάρχει φάουλ του Ανσαριφάρντ για χέρι:

"Η ομάδα της ΑΕΚ σημείωσε το δεύτερο της τέρμα το οποίο ελέγχθηκε από τον VAR για πιθανό οφσάιντ ή για πιθανό χέρι του επιτιθέμενου στη φάση επιθετικής κατοχής. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν υπάρχει οφσάιντ στην ανάπτυξη της επίθεσης και ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυνόμενου και όχι του επιτιθέμενου, συνεπώς το τέρμα σωστά κατακυρώθηκε".

Για το πέναλτι του Ρόουζ πάνω στον Γαλανόπουλο:

"Ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι σε διεκδίκηση αμυνομένου με αντίπαλο του εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό για πιθανό πέναλτι και διαπίστωσε αμέσως αφότου ο αμυνόμενος έπαιξε τη μπάλα, έκανε μια ξεκάθαρη, με πρόθεση επιπρόσθετη κίνηση με τις τάπες του παπουτσιού του προς το πόδι του αντιπάλου του. Έπειτα από την ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου, ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι. Αναγνωρίζει ότι ο αμυνόμενος παίζει τη μπάλα, ωστόσο το μαρκάρισμα συνεχίζεται όπου με πρόθεση κάνει κίνηση με τις τάπες του στο πόδι του αντιπάλου του βρίσκονταν τον ψηλά σε αυτό. Επίσης η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα καθώς θεωρεί ότι το μαρκάρισμα στερείτο βαναυσότητας ή δύναμης ικανής για να δοθεί κόκκινη κάρτα για βίαιη διαγωγή".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην ανατροπή του Μακέντα από τον Σεμέδο:

"Ο διαιτητής καταλόγισε κίτρινη κάρτα σε επιτιθέμενο της ομάδας του Παναθηναϊκού για προσποίηση του (θέατρο) εντός της αντίπαλης περιοχής πέναλτι. Ο VAR ελέγχοντας το περιστατικό συνέστησε στο διαιτητή ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς τη στιγμή που ο επιτιθέμενος προσπαθεί να περάσει τον αμυνόμενο εντός της περιοχής πέναλτι, αυτός απλώνει το πόδι του και τον ανατρέπει".

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Για το πέναλτι υπέρ του Βόλου σε χέρι μέσα στην περιοχή:

"Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα ακριβώς έξω από την περιοχή πέναλτι σε φάση όπου η μπάλα έπειτα από σουτ για γκολ χτύπησε σε χέρι αμυνομένου. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό του παιξίματος της μπάλας με το χέρι και συνέστησε αναθεώρηση έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση καθώς η παράβαση έλαβε χώρα εντός της περιοχής πέναλτι.Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι, καθώς τη στιγμή του σουτ και της επαφής ο αμυνόμενος έχει το χέρι του τεντωμένο καθιστώντας το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Η παράβαση πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής πέναλτι και συνεπώς η τελική απόφαση να καταλογισθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα ήταν ορθή".

Για το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού σε χέρι μέσα στην περιοχή:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα απομακρύνθηκε εκτός της περιοχής πέναλτι.Όταν η μπάλα βγήκε εκτός παιχνιδιού, ο VAR ελέγχοντας για πιθανή παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι και λαμβάνοντας την καλύτερη γωνία λήψης, συνέστησε αναθεώρηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του καταλόγισε πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος έκανε μια ξεκάθαρη κίνηση με το χέρι προς τη μπάλα ενώ μάλιστα αυτό ήταν εκτός σώματος. Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για σουτ προς το τέρμα, ούτε ανακόπτεται κάποια υποσχόμενη επίθεση η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν απαιτείται κίτρινη κάρτα".

Photo Credits: Print Screen / Glomex

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΑΕΚ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ