ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καραγκούνης: "Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία"

Καραγκούνης: "Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία"
καραγκουνης

Για τη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟ στο Champions League, τη φετινή εικόνα του συλλόγου με την απώλεια του εγχώριου τίτλου αλλά την πορεία του ως παίκτης μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης

Τυπάρας... όνομα και πράγμα

Σε μια απολαυστική και αποκαλυπτική συνέντευξη ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης με αφορμή την έναρξη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοξενήθηκε στο Novasports και απάντησε σε ερωτήσεις για την πορεία του "τριφυλλιού" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όχι μόνο.

"Κάναμε πολύ μεγάλα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκινήσαμε από τον Ιούλιο μήνα και μετά το ευρωπαϊκό ξεκινήσαμε προετοιμασία και παίζαμε μέχρι και πριν από ένα μήνα φτάνοντας στους "16" της διοργάνωσης. Δεν τα καταφέραμε αν και μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα πράγματα, λόγω και του σκορ στον πρώτο αγώνα."

"Παίξαμε σε εκπληκτικά γήπεδα. Στο γήπεδό μας παίζαμε σε πάντα σε γεμάτες κερκίδες. Περάσαμε από εναν όμιλο και με τα αποτελέσματα που πολλοί δεν τα περίμεναν. Σε μια χρονιά που είχαμε χάσει και το πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει πολύ περισσότερα΄. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλά παρόλο αυτά με όσα πετύχαμε για πρώτη χρονιά μετά από καιρό στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν κάτι καλό."

"Αυτά μας στιγματίζουν ως παίκτες τα "διπλά" και εγω από μικρός δεν ξεχνάω γκολ του Σαραβάκου και του Βαζέχα στην διοργάνωση. Είναι από τις κορυφαίες διοργανώσεις ειδικά όταν πετυχαίνεις και γκολ εκεί. Δεν συγκρίνεται αυτό σε δυσκολία με το 96', την ίδια ευκολία δεν τη βρίσκεις ούτε στον Ιούλιο. Πρέπει να το καταλαβαίνει ο κόσμος, τον βαθμό της δυσκολίας πλέον. Αυτό που ζήσαμε φέτος και θέλουμε να βγούμε δεύτεροι για να το ξανακάνουμε. Θα διεκδικήσουμε με κάθε μας δύναμη την περίπτωση να βγούμε δεύτεροι."

"Η δική μας ομάδα έχει αποδείξει ότι και με μεγάλες ομάδες τα καταφέρνει και μπορεί να αποκλείσει κάθε ομάδα. Κάναμε μια συλλογική προσπάθεια και με παιχνίδια τακτικής, απλά πέτυχα κάποια παιχνίδια καθοριστικά. Πιο σημαντικό γκολ ήταν αυτό της πρόκρισης με την Ανόρθωση."

- Γιατί δύο πρόσωπα φέτος...

"Είχαμε αστάθεια από την αρχή της χρονιάς. Δεν είχαμε σερί νικών. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στην έδρα μας κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση με την Βιγιαρεάλ. Εκμετελλεύθηκαν με την ποιότητά τους το ένα λάθος που κάναμε. Μετά το Μαδριγάλ παίξαμε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήρθε σε μια περίοδο που είχαμε τρέξει πολύ.

Οι Ισπανοί όμως με μια φάση μας τιμώρησαν, αφού είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ματς και η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της. Βλέποντας τα πρόσωπα των αντιπάλων νόμιζα ότι ένιωθαν πως θα γίνει το 0-2 και ήρθε το πέναλτι που άλλαξε όλα τα δεδομένα. Σημαντικός παράγοντας αυτός."



"Ειναι πολλά παιδιά από εμάς που έπαιζαν πρώτη φορά στην διοργάνωση και οι αντιπαλοί μας είχαν μεγαλύτερη εμπειρία. Του χρόνου αν ξανασυμμετέχουμε θα είναι καλύτερα τα πράγματα."

- Νιώθετε πικραμένοι... που δεν περάσατε

Πρέπει να τα δώσεις όλα γιατί στους "16" είναι δύσκολο να περάσεις, όπως καταλαβαίνεται και είδατε. "

-Την τρέλα σου την έχουν την νέα παιδιά...

"Βλέπω, ότι θέλουν να μάθουν πράγματα. Εχουν θέληση. Στην ομάδα μας θέλουν να πετύχουν."

- Ποιος παίκτης θέλει και βλέπει να γίνεται Καραγκούνης...

"Στην προπόνηση τα δίνει όλα, ο Νίνης. Αλλά και τα άλλα νέα παιδιά. Ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος τους αρέσει αυτό που κάνουν."

- Παίζει ρόλο το μπάτζετ;

"Αν είδατε η Πόρτο του Μουρίνιο που έφτασε καταλαβαίνετε. Οταν φτάνεις στο επίπεδο αυτό χρειάζεται το μπάτζετ και οι προσθήκες. Επαιξε ρόλο και στο ματς με την Βιγιαρεάλ."

- Που μπορεί να χρειάζεται;

"Είμαστε στην Ελλάδα, και δεν μπορώ να απαντήσω, όπως καταλαβαίνετε. "

"Και ο κόσμος δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορεί να φέρει παίκτες μεγάλους. Δεν έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γήπεδά, αρχικά. Πως θα έρθει να παίξει εδώ, χωρίς να θέλω να θίξω κάτι. Είμαστε πάρα πολύ πίσω. Πήγαμε στην Πορτογαλία. Είναι δέκα χρόνια μπροστά. Στο ματς με την Βιγιαρεάλ, αν είχαμε μια δική μας έδρα. Ενα γήπεδο, όχι σαν το ΟΑΚΑ αλλά σαν το Μαδριγάλ, το Ντραγκάο ίσως και να ήταν όλα διαφορετικά"

- Πόσο θα σε βλέπουμε στα γήπεδα;

"Δεν έχω βάλει όριο, όσο μπορώ και αισθάνομαι καλά θα παίζω. Οταν βαρεθώ να πηγαίνω στην προπόνηση τότε θα το σκεφτώ. Μικρός είχα βάλει στόχο να παίξω στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος. Δεν είχα ονειρευτεί ποτε ότι θα πάω στην Ιντερ και την Μπενφίκα ή ότι θα έπαιρνα το ευρωπαϊκό."

- Ενιωσες ποτέ απογοήτευση, σε στεναχώρησε κάτι;

"Απογοητεύσεις υπήρχαν πολλές, όπως ότι περίμενα να παίξω στον Παναθηναϊκό και πήγα στον Απόλλωνα Αθηνών. Ημουν αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων τότε και είχα δίπλα μου παίκτες που έπαιζαν σε μεγάλους συλλόγους και έτσι πείσμωσα περισσότερο. Απέδειξα ότι μπορούσα και τα κατάφερα"

- Σε ποιον θα έλεγες ότι χρωστάω...

"Πολλά είχα κερδίσει με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη. Είχαν μπει πολλά νέα παιδιά και μας είχε πιστέψει. Μετά το Euro, στο ντεμπούτο με την Ρόμα και τα ντέρμπι με τις Μίλαν και Γιουβέντους. Εμπειρίες φανταστικές.. Ηταν μια τρομερή εμπειρία."

- Νιώθεις ο "ηγέτης" του Παναθηναϊκού...

"Οτι έχω περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες παραπάνω από την θητεία μου στο εξωτερικό, ναι, νιώθω ότι πρέπει να δίνω κάτι περισσότερο. Συζητάμε με νέα παιδιά, θέλουν να μάθουν ιστορίες που έχω ζήσει, μέσα από τα αποδυτήρια. Οπως στα αποδυτήρια της Ιντερ. Με Βιέρι, Μοράτι κ.α. "

- Θα έλεγες ποτέ κακή κουβέντα για τον Παναθηναϊκό;

"Για τον ελληνικό χώρο είναι ότι καλύτερο. πετυχαμε πολλά πράγματα στην Ευρώπη σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Απλως μερικά χρόνια που έπαιζα μόνο με τους μισθούς. Μου έδωσε βέβαια ο Παναθηναϊκός. "

- Η Κανέλλη σε είχε χαρακτηρίσει spirit..

"Ετσι είμαι, έτσι έχω μάθει να παίζω. Καμιά φορά πρέπει να μεταδίδεις πράγματα στους συμπαίκτες σου και τον κόσμο. Σίγουρα, μας λείπει να είμαστε κακά παιδιά... Δηλαδή, αν κάποιο ματς δεν μας πάει καλά θα το αφήσουμε να πάει έτσι. Ομως δεν πρέπει. Πρέπει να τσακωθείς με τον συμπαίκτη σου, ή με τον προπονητή σου ν' αλλάξεις άμεσα μέσα στο γήπεδο. Εκεί χρειαζόμαστε να αλλάξουμε. "

- Εγινε αυτό φέτος...

"Δεν χρειάζεται να το θυμόμαστε αυτό..."

- Είναι λόγος που δεν έγινε πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός...

"Επηρεάζει και αυτό. Δεν το βγάζαμε το πάθος αυτό πάντα μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι θέμα προπονητή, κυρίως είναι θέμα παίκτη. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι πολύ ήρεμος και σπουδαίος επαγγελματίας. "

- Εχεις καλές αναμνήσεις από την Ιντερ, όλοι σε αγκάλιαζαν... στα αποδυτήρια

"Παρόλο που δεν έπαιξα πολύ...έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εφυγα την τελευταία μέρα των μεταγραφών επειδή εγώ το ζήτησα. Επειδή δεν έπαιξα ένα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από καλύτερη προετοιμασία. Μόλις έγινε η κλήρωση του Euro, οι Ισπανοι και οι άλλοι πανηγύριζαν και τους έλεγα ότι δεν είναι έτσι και αποδείχθηκε εκείνοι γύρισαν νωρίτερα πίσω."

- Ποια είναι η ψυχολογία ενός παίκτη ενόψει πλέι-οφ, με δεδομένο ότι έχει μοναδικό στόχο να πάρει την 2η θέση;

"Δεν μπορεί να τελειώνουν τα πλει οφ τέλη Μαϊου και μετά να ξεκιναμε στις 25 Ιουνίου την προετοιμασία. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι σταθερές ομάδες, και με την συμμετοχή της Λάρισας μάλλον θα είναι δύσκολοι οι αγώνες. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτό το κλίμα, που υπάρχει σήμερα. Πρέπει να πάρουμε την 2η θέση είτε παίζοντας, είτε δεν παίζοντας καλά..."













































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ